Rozpiski nowego Imperium
Moderator: #helion#
Wychwa@ Wywaliłeś już z corów te halabardy ?I wstawiłeś więcej demisiów ? xD
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
Nie nie nie . Halabardy dalej 2 klocuszki z łucznikami a demisie teraz biorę max 3 z muzykiem bez żadnych sztandarów.
Po za tym co byś chciał innego w tych corach. Kawaleria dalej mało grywalna jest ;/
Najbardziej boli mnie magia , a konkretniej anty magia ;/ przerąbane mamy.
Po za tym co byś chciał innego w tych corach. Kawaleria dalej mało grywalna jest ;/
Najbardziej boli mnie magia , a konkretniej anty magia ;/ przerąbane mamy.
Ja bym zasuberował taki zestaw herosów:
Mag lord
Bsb
Ksiądz
Daje ci to na te punkty dość sporą magię i antymagię niestety trochę to kosztuje (tak na oko jakieś 500 pkt).
Na szczęście halabardy tanie i trzeba ich władować tylko 40 co by minimum core zapewnić ewentualnie zrezygnować z halabard na rzec kawalerii a w piechocie dać jakiś niewielki oddział łuczników do trzymania maga.
Za resztę demisie skoro tak je chcesz wcisnąć.
Tu moja rozpiska na 1200 pkt na najbliższy turniej (chociaż jeszcze się zastanawiam czy czołgu nie zmienić na helkę i celestiala):
Ksiądz z dwurakiem w meteorytowej zbroi
Lord życia 4 lvl
Bsb sv 2+ z rerollem i dodatkowym atakiem
35 halabard ze szmatką i grajkiem oraz 10 łuczników wsparcia
5 rycerzy
9 outriderów
czołg
Mag lord
Bsb
Ksiądz
Daje ci to na te punkty dość sporą magię i antymagię niestety trochę to kosztuje (tak na oko jakieś 500 pkt).
Na szczęście halabardy tanie i trzeba ich władować tylko 40 co by minimum core zapewnić ewentualnie zrezygnować z halabard na rzec kawalerii a w piechocie dać jakiś niewielki oddział łuczników do trzymania maga.
Za resztę demisie skoro tak je chcesz wcisnąć.
Tu moja rozpiska na 1200 pkt na najbliższy turniej (chociaż jeszcze się zastanawiam czy czołgu nie zmienić na helkę i celestiala):
Ksiądz z dwurakiem w meteorytowej zbroi
Lord życia 4 lvl
Bsb sv 2+ z rerollem i dodatkowym atakiem
35 halabard ze szmatką i grajkiem oraz 10 łuczników wsparcia
5 rycerzy
9 outriderów
czołg
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Kawa jest mocna
Jak bym chciał to zmieszczę wózek z lighta kosztem 2 demigryfów i będę miał 5 +3
Jak napiszesz na PW to ci mogę ci pokazać moją rozpe
Jak bym chciał to zmieszczę wózek z lighta kosztem 2 demigryfów i będę miał 5 +3
Jak napiszesz na PW to ci mogę ci pokazać moją rozpe
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
wychwa pisze: Kawaleria dalej mało grywalna jest
why?
moja rozpa na następny turniej w sobotę na 2800:
gen na peg
lord mag light na koniu
ksiądz na koniu
captasus bsb
5xKO(muz)
10xKO(fcg)
10xKOIC(fcg)
6xDemi(st,muz)
6xDemi(st,muz)
2xdziało
ST
Emp/DoCh
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
Moja mega podobna ale mam wózek z havena i mam to na 2400rob pisze:wychwa pisze: Kawaleria dalej mało grywalna jest
why?
moja rozpa na następny turniej w sobotę na 2800:
gen na peg
lord mag light na koniu
ksiądz na koniu
captasus bsb
5xKO(muz)
10xKO(fcg)
10xKOIC(fcg)
6xDemi(st,muz)
6xDemi(st,muz)
2xdziało
ST
Ja na ten sam turniej co Rob przygotowałem coś innego
AL na wózku
Mag Lord 4 Light
Capitan BSB na pegazie
Ksiądz na koniu
14 IC KO FCG War Banner
40 Halabardników FCG 2 x detka (10 i 7)
14 Spearmenów, muzyk i sierżant
2x Great Cannon
6x Demigryph Knights, muzyk, sztandarowy (steel standard)
Hurricanium
ST
Kawa i demisie mają pie...nięcie. Trzeba tylko odpowiednio ich użyć.
AL na wózku
Mag Lord 4 Light
Capitan BSB na pegazie
Ksiądz na koniu
14 IC KO FCG War Banner
40 Halabardników FCG 2 x detka (10 i 7)
14 Spearmenów, muzyk i sierżant
2x Great Cannon
6x Demigryph Knights, muzyk, sztandarowy (steel standard)
Hurricanium
ST
Kawa i demisie mają pie...nięcie. Trzeba tylko odpowiednio ich użyć.
Widzę Altara to znaczy że rozpa do zmiany
Wywal go po kij ci on ?
Wywal go po kij ci on ?
- Brushlicker
- Falubaz
Po testach na te punkty wyszło, że genio na pegazie średnio się sprawdzał. Liczę na kombo hurricanium - wózek oraz kawy i demigryfów. Aura na 6 cali jest nieoceniona. Kolejna sprawa jest taka, że to jednorazowy turniej na 2800, więc pozwoliłem sobie zaszaleć.Szymon pisze:Widzę Altara to znaczy że rozpa do zmiany
Wywal go po kij ci on ?
Chyba że szalejeszSiena pisze:Po testach na te punkty wyszło, że genio na pegazie średnio się sprawdzał. Liczę na kombo hurricanium - wózek oraz kawy i demigryfów. Aura na 6 cali jest nieoceniona. Kolejna sprawa jest taka, że to jednorazowy turniej na 2800, więc pozwoliłem sobie zaszaleć.Szymon pisze:Widzę Altara to znaczy że rozpa do zmiany
Wywal go po kij ci on ?
Dla mnie osobiście rozpa na altarze jest słaba.Ale to tylko moje zdanie
przy takim ustawieniu wózek z heavena nie nadąża za jednostkami liniowymi i jest jedynie wykorzystywany do generowania 1 kostki pd - w mojej ocenie stał się zbędnySzymon pisze:Moja mega podobna ale mam wózek z havena i mam to na 2400
a rozpa na ołtarzu jest mega mocna, lecz wówczas jednostki muszą być ustawione defensywnie - po staremu, ostrzał i kontra w odpowiednim momencie - wtedy najlepsze rozwiązanie to takie jednostki jakie ma siena, ja dodatkowo wówczas wystawiam 2 hellblastery z inżynierami 1 działo i st - to moja opcja na 2400, na 2800 chciałem się pobawić kawalerią. zobaczymy jak wyjdzie - dam mały raporcik po turnieju
Emp/DoCh
Żebyś się nie zdziwiłrob pisze: przy takim ustawieniu wózek z heavena nie nadąża za jednostkami liniowymi i jest jedynie wykorzystywany do generowania 1 kostki pd - w mojej ocenie stał się zbędny
napewno się nie zdziwię, gdyż nie używam
Ostatnio zmieniony 22 cze 2012, o 12:50 przez rob, łącznie zmieniany 1 raz.
Emp/DoCh
Ja tam lepszego wyboru niż altarek nie widzę.
7ed już się skończyła panowie xD
Altar dalej jest najlepszym wyborem.
Bzdura
Jego cena nie jest proporcjonalna do jego umiejętności
najlepszym wyborem jest lektor na piechotę (MA i GW) jeżeli grasz na piechocie albo te same złożenie na koniu tyle ze z korona jeżeli grasz na kawie
Ewentualnie na kawalerii dobrym wyborem jest sam duży mag
Jego cena nie jest proporcjonalna do jego umiejętności
najlepszym wyborem jest lektor na piechotę (MA i GW) jeżeli grasz na piechocie albo te same złożenie na koniu tyle ze z korona jeżeli grasz na kawie
Ewentualnie na kawalerii dobrym wyborem jest sam duży mag
Mówi się trudno i idzie się dalej ...