Warlock Engineer -
Niby stracił na swojej wartości bo miscasty teraz potrafią go wysadzic w powietrze duzo szybciej niz robił to wcześniej

Warp Lightning Cannon +/-
W związku z nową edycją nic się w sumie nie zmieniło odnośnie cannona także zostaje wciąż świetnym rarem.
Warplock Jezzail Team -
Tutaj niestety mamy niezłe cięcie tej jednostki bo skirmisz który utrudniał ich ostrzelenie teraz został, ale zniknęłą kara za strzelanie no i takie 2 bolce juz mogą nam ten oddział spanikować. Mimo ze Jezzaile straciły na swoim powerze ja dopiero od tej edycji zacząłem je umieszczać w rozpisce

Weapon Team --
Wielki minus dla tych panów to zniesienie proximity, teraz wystarczy przeciwnikowi górka w strefie i możemy się zegnać z ratlingami i warpfireami. Dodatkowo nie ma kary za strzelanie do nich co powoduje ze nawet przy włączonej sztormówie da radę ich odstrzelić.
Ja mimo wszystko zostałem dalej przy 2 ratlingach. Mądrze nimi grając da radę dopuścić je do strzału. Poza tym z takimi przeciwnikami jak chaos i VC , gdzie nie ma strzelania weapon teamy nic nie straciły.
Globadiersi -
Trudno mi coś napisac bo nigdy nimi nie gralem turniejowo, napewno stracili ze względu na brak podwajania ruchu w 8 calach od wroga.
Zapraszam do dzielenia się przemyśleniami;)