+1Naviedzony pisze:Wow... Robi wrażenie.
Warstadt by qc
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Re: Warstadt by qc
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
RambOrk to ostatni model, który służy w szeregach kompanii Orków i Goblinów do Warheim FS. Kilka razy nawet doczekał się wystawienia, choć musiało minąć sporo czasu nim jeden z Chopaków odkrył w sobie talent i nauczył się posługiwania bronią palną.
Model złożony z korpusu starych Nocnych Goblinów, wielolufowego imperialnego muszkietu oraz ogrzej beczki z WFB. Natomiast naramienniki, ramiona oraz łeb to bitsy z WH 40k.

Zobacz także na BLOGU.
Model złożony z korpusu starych Nocnych Goblinów, wielolufowego imperialnego muszkietu oraz ogrzej beczki z WFB. Natomiast naramienniki, ramiona oraz łeb to bitsy z WH 40k.

Zobacz także na BLOGU.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Fajny. Inteligencja aż bije w oczy: "Dlaczego to nie wystrzeliło?" <zagląda do lufy>
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Rozpocząłem malowanie kompanii Mrocznych Elfów do Warheim FS.
Modele Elfów utrzymane w konwencji sado-maso stąd i emo malowanie - na czerwonowłosą pandę.
Skóra to Hormagaunt Purple i Light Flesh (Vallejo).
Włosy to Skorne Red (P3), Blood Red, Blazing Orange i Golden Yellow.
Na to różnokolorowe washe.
Obecnie drużyna Mrocznych Elfów prezentuje się następująco:

Zobacz także na BLOGU.
Modele Elfów utrzymane w konwencji sado-maso stąd i emo malowanie - na czerwonowłosą pandę.
Skóra to Hormagaunt Purple i Light Flesh (Vallejo).
Włosy to Skorne Red (P3), Blood Red, Blazing Orange i Golden Yellow.
Na to różnokolorowe washe.
Obecnie drużyna Mrocznych Elfów prezentuje się następująco:

Zobacz także na BLOGU.
- Naviedzony
To mi się podoba!Modele Elfów utrzymane w konwencji sado-maso stąd i emo malowanie - na czerwonowłosą pandę.

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Sorki, ale na fotach nic a nic nie widać tych zabiegów z włosami... Wygląda jak zwykły pomerańcz 

- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Prace nad kompanią Mrocznych Elfów do Warheim FS powoli idą do przodu.
W mijającym tygodniu udało mi się wygospodarować kilka godzin i pomalować oręż i pancerze Mrocznych Elfów.
Do malowania użyłem metalicznych farb GW oraz washy GW.
Większość elementów pomalowałem w kolorach stali, nakolanniki, napierśniki oraz tarcze i jelce mieczy to z kolei brąz.

Zobacz także na BLOGU.
W mijającym tygodniu udało mi się wygospodarować kilka godzin i pomalować oręż i pancerze Mrocznych Elfów.
Do malowania użyłem metalicznych farb GW oraz washy GW.
Większość elementów pomalowałem w kolorach stali, nakolanniki, napierśniki oraz tarcze i jelce mieczy to z kolei brąz.

Zobacz także na BLOGU.
Zapowiada się fajnie;) Tylko proszę unikaj takiego klejenia rąk modeli jak ten skrzydlaty jegomość
Orki też fajne tylko te 'rozrzucone slajdy' to jakaś masakra

Orki też fajne tylko te 'rozrzucone slajdy' to jakaś masakra

http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Fajne metaliki
, a i na tych fotach włoski u niektórych lepiej widać 

- Naviedzony
Znakomite metaliki, świetny brąz. A włosy nadal wydają mi się za mało skontrastowane. Nie widać tego ogromu pracy włożonego w kolejne warstwy. 

- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Jeśli chodzi ci o makiety, to są to drewniane listewki, które kupiłem na giełdzie kwiatowej jako ozdobę do wazonu - te płaskie. A "belki" to listewki sosnowe 3x3 mm i 3x5 mm.krucjatus pisze:mam pytanie ( może już padło ale nie chce mi się sprawdzać wszystkich stron ) co to za drewienko którego używasz?
quidamcorvus pisze:Jeśli chodzi ci o makiety, to są to drewniane listewki, które kupiłem na giełdzie kwiatowej jako ozdobę do wazonu.krucjatus pisze:mam pytanie ( może już padło ale nie chce mi się sprawdzać wszystkich stron ) co to za drewienko którego używasz?
I z ozdoby do wazonu powstały makiety;-)
PK w sumie jest takie samo jak PVP tylko jesteś czerwony i wszyscy chcą Cię zabić
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Korzystając z grafik nadesłanych przez Pepe zrobiłem Karty Elementów terenu na polu bitwy, które po wydrukowaniu można wykorzystać w czasie rozgrywania potyczek w Warheim Fantasy Skirmish w celu usprawnienia gry.
DOwNlOad|OnLInE
Prezentowane poniżej grafiki mają jedynie charakter poglądowy, a do druku polecam plik PDF, który można pobrać STĄD lub obejrzeć TUTAJ.

Zobacz także na BLOGU.
DOwNlOad|OnLInE
Prezentowane poniżej grafiki mają jedynie charakter poglądowy, a do druku polecam plik PDF, który można pobrać STĄD lub obejrzeć TUTAJ.

Zobacz także na BLOGU.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kurna, Qc, piernicz to, wydawaj własna grę karcianą
.

jak to brak skomplikowanych zasad?! to bez sensu!Powinien z jego głową i chęcią do pracy na pewno byłaby to gra przebijające obecne karcianki fluffem i brakiem skomplikowanych zasad.
co do figurek, to chyba by się przydało trochę więcej kontrastu na metalikach, a na pewno na włosach - są za bardzo jednolite
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.