Nasze Rozpiski

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

Przymierzam sie do turnieju 2000 pkt OPEN, ograniczenia z grubsza to zakazany shadowblade i hydra 0-1, wymog to jeden oddzial zwiadowczy do zadan specjalnych miedzy 150-200 pkt (u mnie sa to warriorzy) dopuszczeni special charakterzy i cos takiego mi sie zrodzilo, choc nie mam pojecia jakaby to mialo sie sprawdzic:

Unnamed2000 Pts - Dark Elves Army

1 Crone Hellebron, The Hag Queen @ 460.0 Pts
-Cauldron of Blood @ [110.0] Pts

1 Sorceress @ 160.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Shadow
Dispel Scroll [25.0]

1 Sorceress @ 135.0 Pts

21 Dark Elf Warriors @ 156.0 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician

40 Witch Elves @ 440.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Standard; Musician
Banner of Murder [25.0]

5 Harpies @ 55.0 Pts

5 Harpies @ 55.0 Pts

12 Cold One Knights @ 363.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Banner of Swiftness [15.0]

1 War Hydra @ 175.0 Pts

Models in Army: 88

Total Army Cost: 1999.0

kociol z crone ciezki do ruszenia, warduje i stubbornuje witchki, hydra i coki predko do walki, zwiadowcy w zaleznosci od scenariusza cos pomoga. Nie bardzo tylko wiem co zrobic z czarkami, liczyc na LOS'a od kotla ryzykowne, a nie moge ich wstawic do zwiadowczego... Ogolnie ciekawy pomysl, czy raczej kiepski?

jeszcze myslalem nad tym, zeby jedna czarka cisnela z shadowa ma 3 czary, druga ma fire lvl 1 z ds, glownie chodzi mi flamingi. Do tego troche poucinalem, dalem 13 warriorow jako bunkier dla magow, jako zwiad dalem kusznikow.

Unnamed2000 Pts - Dark Elves Army

1 Crone Hellebron, The Hag Queen @ 460.0 Pts
-Cauldron of Blood; Frenzy

1 Sorceress @ 150.0 Pts
Tome of Furion [15.0]

1 Sorceress @ 125.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Fire
Dispel Scroll [25.0]

14 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 154.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield

13 Dark Elf Warriors @ 78.0 Pts
Spear; Light Armour

38 Witch Elves @ 385.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Musician

5 Harpies @ 55.0 Pts

5 Harpies @ 55.0 Pts

12 Cold One Knights @ 363.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Banner of Swiftness [15.0]

1 War Hydra @ 175.0 Pts

Models in Army: 92

Total Army Cost: 2000.0
Ostatnio zmieniony 23 cze 2012, o 16:12 przez Magnus, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
ibniblis23
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: ibniblis23 »

ja tam sie nie znam, ale zapytam to moze i ja sie czegos naucze... po co wystawiac crone na kotle... przeciez to maszynka do zabijania a nie kawalek rzezby z tylu...
“Never underestimate the power of sheer, bloody-minded spite”

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Tyle ze ginie od byle czego, T3 i brak save czy ward to darmowe pkt dla przeciwnika. Poza tym nie musze inwestowac dodatkowo w hage w kotle, skoro ona to moze miec, dostaje warda na 4+ wiec z marszu nie umiera, a musze ja miec zeby witchki byly jako core, kombinuje zeby zagrac jakos alternatywnie ;)

Awatar użytkownika
ibniblis23
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: ibniblis23 »

na mantykorze, w oddziale tych wiedzm? ... nie wiem... moze ktos kto wie, sie wypowie ;p
“Never underestimate the power of sheer, bloody-minded spite”

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

o rany - 2000 open! ale się rozmarzyłem :)..tyle możliwości! Daleko ten turniej jest? Może przyjadę! :) U nas takich nie ma :( Wszyscy tylko euro i euro - a hate EURO! (bo krzywdzi moje kochane zdziry! :) )

ale do rzeczy :
1.Weź się w garść i pomyśl :)
2.Wywal Staruche bo ona może i jest klimatyczna ale do gry na turniej się nie nadaje.
3.Na pewno wystaw lorda na pegazie z pedantem i koroną !
4. Rozważ czy chcesz grać armią defensywną z kontrą czy ofensywną -po Twojej rozpie widzę ,że raczej pociąga Cię napór! :)
5.Według mnie najbardziej wartościowym unitem na openie są kusznicy bez limitu - ja bym ich wystawił do bólu :) ale jak chcesz grać naporem to mag z shadowem (3czary) i kocioł oraz hordy piechoty... takie granie DE na openie jest proste jak budowa cepa. Dochodzisz do combatu - bierzesz te 7-8 kostek które masz - i rzucasz brzytwe ...potem już tylko przeciwnik ściąga figurki:)...ehh...znowu się rozmarzyłem :)!...daruj sobie CoKi na open - masz lepsze rzeczy!.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Piotr z Krakowa do bielska daleko nie masz
Teraz w niedziele w gnomie mamy 2400 open ze specjalami
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

ja raz gralem na hellebron, 20 wiczek, bsb z ASF i assasin w jednym unicie (to jeszcze była 7ed.) Zmieliły white lionów, DP z jakims BSB i coś jeszcze, ale początkujący byłem i mnie zwałowano, że niby ma dwa przerzuty na ld i za trzecim razem rzucił te dwie gały. Ja w piątej turze, miałem 10ld, stubborn i BSB i jakoś nie ustałem (11, a potem 12)
Obrazek

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

@PiotrB

Jest to turniej funowy, stad nie chce wystawiac znanego wszystkich schematu pegaz+pendant+korona, 100 kusznikow, shadow, kociol i hordy piechoty. Chcialem zagrac czyms takim, i zalezalo mi zeby to w miare mozliwosci usprawnic, tudziez lekko zmodyfikowac zeby nie dostawac samych masek, ale zeby dalo sie tym pograc i moze tez cos fajnego przy okazji ugrac. Nie chce calej rozpy zmieniac i cisnac na maxa zeby wygrac, chce sobie fajnie pograc czyms innym i wykorzystac specialnego lorda, bo rzadko mam okazje na nich grac a tym bardziej na turniejach ;)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

ej no ale Ty wiesz co to klimat? Chcesz sobie "fajnie" pograć to nie wystawiaj coków tylko zrób całą armię Witchek - po to jest starucha . Znasz w ogóle jej historie? Poza tym sam zadajesz pytanie :

Ogolnie ciekawy pomysl, czy raczej kiepski?

więc nie wyjeżdżaj później z klimatem proszę...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Maguns obrób te rozpiski bo nie zdzierżę takiej fuszery. Tak nie da sie tego czytać. Jeśli tego nie zrobisz po prostu je usunę.
Piotrze loozuj poślady bo nie chce kłótni ok? ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Zrobilbym cala armie witchek, ale nie mam tylu modeli. "Ciekawy pomysl czy raczej kiepski" to nie jest pytanie: czy wygram tym kazda bitwe 20:0 czy nie? Tylko czy takie zlozenie moze byc grywalne. Nie wiem jak jeszcze mam Ci to napisac zebys zrozumial. Czy ja napisalem ze nie jestes klimaciarzem, ze tak sie bulwersujesz? Wisi mi to, tak samo jak to ile razy przeczytales jej historie ;)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

napisałem co o tym myślę ale skasowałem bo nie chce ,żeby Grag się na mnie denerwował... więcej Twoich postów nie skomentuje bo nie warto..
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Magnus chcesz zagrać fluffowo? To dajesz 2 oddziały widzm oddział egzeków i hellborne, mała z shadow maguska i można się bawić.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

PiotrB pisze:napisałem co o tym myślę ale skasowałem bo nie chce ,żeby Grag się na mnie denerwował... więcej Twoich postów nie skomentuje bo nie warto..

No jakoś bede musial z tym zyc :lol2:

GarG pisze:Magnus chcesz zagrać fluffowo? To dajesz 2 oddziały widzm oddział egzeków i hellborne, mała z shadow maguska i można się bawić.

No wlasnie mam niespelna 40 wiedzm, co najwyzej moge dorzucic exekow. Mi nie zalezy zeby cala armia byla Khaina, chcialem miec oblubienice wrzacej krwi czyli horde wiedz i staruche. A jesli chodzi o COK... Lubie ich po prostu, choc fakt ze nie zawsze sie splacaja, zwlaszcza ze nie styknie na bsb z hydra banner... Cos jeszcze pomysle z tymi exekami, thx.

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

co do CoK'ow 2x5 z muzykiem, jako przeszkadzaczko - śmiecio-czyszczarka, w razie potrzeby mocne uderzenie. w miarę tanie a jak wpadniesz od flanki to i przytrzymają coś przez turę czy dwie. Dużym targetom wklepią kilka W jak potrzeba. A z kotłem są naprawdę spoko, tylko trzeba pamiętać że to odział za niespełna 150 punktów, i nie oczekiwać za dużo.

Awatar użytkownika
Khelthrai
Chuck Norris

Post autor: Khelthrai »

czekam na wasze ocene i sugestie 8)

Unnamed2400 Pts - Dark Elves Army

1 Supreme Sorceress @ 405.0 Pts
Magic Level 4
Pendant of Khaeleth [35.0]
Crystal of Midnight [35.0]
Dispel Scroll [25.0]

1 Dark Pegasus @ [50.0] Pts

1 Sorceress @ 235.0 Pts
Magic Level 2
Sacrificial Dagger [25.0]
Ring of Hotek [25.0]

1 Dark Pegasus @ [50.0] Pts

39 Dark Elf Warriors @ 300.0 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician
Gleaming Pendant [5.0]

1 Lordling @ [6.0] Pts

10 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 110.0 Pts

10 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 110.0 Pts

10 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 100.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour

1 War Hydra @ 175.0 Pts

2 Beastmaster @ [0.0] Pts
Beastmaster's Scourge

1 Death Hag @ 150.0 Pts
Poison Attacks; Frenzy; 2ndWeapon; Battle Standard
Standard of Hag Graef [35.0]

32 Har Ganeth Executioners @ 441.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of Cold Blood [15.0]

1 Draich-master @ [12.0] Pts

1 Dark Elf Assassin @ 171.0 Pts
2ndWeapon
Black Lotus [20.0]
Rune of Khaine [25.0]
Touch of Death [30.0]

1 Death Hag @ 200.0 Pts
General; Poison Attacks; Cauldron of Blood; Frenzy; 2ndWeapon

1 Cauldron of Blood @ [110.0] Pts

2 Hag Attendant @ [0.0] Pts
Frenzy; 2ndWeapon

Models in Army: 108

Total Army Cost: 2397.0

aaa
duza czarka los
mala czarka lom

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

siema!:)

Musisz wprowadzić parę zmian:)..
Przeczytałeś co robi Ring of Hotek ? :)... dawanie go na maga jest średnim pomysłem:)...
Kryształ na dużej magiczce jest kompletnie nieopłacalny:) Za 30 pkt masz +1 kostkę do dispela - albo kusze Lifetaker...
Sztylet na magiczce na pegazie jest kompletnie bez sensu ... co niby chcesz poświęcać?...
Reszta spoko...:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Khelthrai
Chuck Norris

Post autor: Khelthrai »

PiotrB pisze:siema!:)

Musisz wprowadzić parę zmian:)..
Przeczytałeś co robi Ring of Hotek ? :)... dawanie go na maga jest średnim pomysłem:)...
Kryształ na dużej magiczce jest kompletnie nieopłacalny:) Za 30 pkt masz +1 kostkę do dispela - albo kusze Lifetaker...
Sztylet na magiczce na pegazie jest kompletnie bez sensu ... co niby chcesz poświęcać?...
Reszta spoko...:)
chcialem wcisnac mala czarke do spearow
pegasus w razie problemow, co by mozna lotke walic daleka
z tym krysztalem to mial byc eksperyment
tez doszedlem do tego ze to glupi pomysl
a ring of hotek dziala na czarke ktora go ma?
wybacz moja mala znajomosc zasada jesli cos przeoczylem #-o

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

tak- pierścionek działa na każdego maga. Czarka na pegazie w oddziale sperów nie ma LoS...
Obrazek

ODPOWIEDZ