8 edycja - Pytania 3
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja - Pytania 3
Bylo to juz walkowane przy okazji myku z dodawaniem mastera z repeterem do kloczka kusz- z tego co pamieam każda broń strzela na swoim zasiegu ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Kup sobie podręcznik.Andrzej pisze:Cytat?Klops pisze:przy s&s modyfikatory liczy się normalnie przy czym należy zauważyć że strzelasz gdy wszystkie modele mogą strzelać więc czasami mi,o że teoretycznie wróg jest na dalekim to strzelisz na bliskim
Strona 17.
pozdrawiam
Furion
co się dzieje kiedy odział wypada za stół a przeciwnik stanie własnym oddziałem w miejscu gdzie oddział miałby wracać zza stołu?
Kalesoner pisze:Mi się temat podoba. Nie wiem o co wam chodzi. Poczytalbym co ma jeszcze Glonojad do napisania.
Nieprawda...szeszej pisze: jak nie jesteś w CC to NIE masz możliwości bycia w challenge.
Rzucasz go przed turniejem i już jesteś
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Obstawiam, że będąc w walce nie możesz ziać w innej fazie niż w CC.wokrze pisze:Bump. Bo na razie było 1:1 w odpowiedziach.wokrze pisze:Czy jak jestem w challenge'u i mam breath weapon to zieję tylko do challenge'u? A jeżeli zianie odbywa się w innej turze niż CC (np. w strzelaniu)?
Argumentuję to tym, że w fazie strzelania (poza drobnymi wyjątkami) nie możesz strzelać ani do walki, ani jak jesteś w walce.
jeżeli lordem 4lvl wylosowałem czary i nie zamieniłem nic na sygnaturkę to drugim magiem lvl2 z tym samym lorem biorę automatycznie 2 pozostałe czary?
Czy dołączanie lub odłączanie się od oddziału traktowane jest jako reform?
Na lokalnym turnieju powiedziano mi, że tak, dlatego nie mogę się odłączyć od oddziału a potem do niego dołączyć [już pytałem kiedyś czy mogę to zrobić i nie znaleziono żadnych przeciwwskazań]. Uważam, że te dwie czynności nie należą do reformów, ponieważ wtedy strzelający oddział dostawałby karę za ruch gdyby się do niego odłączał lub dołączał jakiś bohater, a nie dostają. Chciałbym się jednak upewnić jak to w końcu jest.
Na lokalnym turnieju powiedziano mi, że tak, dlatego nie mogę się odłączyć od oddziału a potem do niego dołączyć [już pytałem kiedyś czy mogę to zrobić i nie znaleziono żadnych przeciwwskazań]. Uważam, że te dwie czynności nie należą do reformów, ponieważ wtedy strzelający oddział dostawałby karę za ruch gdyby się do niego odłączał lub dołączał jakiś bohater, a nie dostają. Chciałbym się jednak upewnić jak to w końcu jest.
Nie jest to reform. Oddział do którego się dołączasz nie może się już ruszyć i tyle.
Str 101 RB ładnie opisuje nawet, że możesz dołączyć do innego oddziału po opuszczeniu pierwszego.
Str 101 RB ładnie opisuje nawet, że możesz dołączyć do innego oddziału po opuszczeniu pierwszego.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
- Infernal Puppet
- Masakrator
5x5 cm.na jakich podstawkach jest palankin nurgla(pod zwyklym herosem), a na jakich bestie nurgla?
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
akurat ikony to sa magic itemy wg. ab do demonow wiec nie ma mozliwosci dublowania ich.lohost pisze:na jakich podstawkach jest palankin nurgla(pod zwyklym herosem), a na jakich bestie nurgla?
czy demoniczny sztandar(ikona) moze zostac zniszczony z pomoca high magic? z jednej strony jest to ikona ktora w opisie nie jest magicznym przedmiotem, z drugiej strony nowy RB dodal zapis Magic banner. czy mozna je dublowac (poza euro ofc)?
W jednej turze nie możesz się od oddziału odłączyć i potem dołączyć do tego samego. Do innego owszem, do tego samego nie. s.101 piszą że możesz dołączyć nawet do innego, nie wspominając przy tej okazji abyś mógł wrócić do poprzedniego. Koniec akapitu na stronie.Wendigo pisze: dlatego nie mogę się odłączyć od oddziału a potem do niego dołączyć [już pytałem kiedyś czy mogę to zrobić i nie znaleziono żadnych przeciwwskazań].
Zresztą, po co?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned