8 edycja - Pytania 3

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: 8 edycja - Pytania 3

Post autor: QQrydza »

Bylo to juz walkowane przy okazji myku z dodawaniem mastera z repeterem do kloczka kusz- z tego co pamieam każda broń strzela na swoim zasiegu ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

to było też wałkowane milion razy na forum tutaj (m.in. przy inżynierze z pistoletem w klocku), opcja szukaj nie boli ;)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Andrzej pisze:
Klops pisze:przy s&s modyfikatory liczy się normalnie przy czym należy zauważyć że strzelasz gdy wszystkie modele mogą strzelać więc czasami mi,o że teoretycznie wróg jest na dalekim to strzelisz na bliskim
Cytat?
Kup sobie podręcznik.

Strona 17.

pozdrawiam
Furion

wokrze
Kradziej

Post autor: wokrze »

wokrze pisze:Czy jak jestem w challenge'u i mam breath weapon to zieję tylko do challenge'u? A jeżeli zianie odbywa się w innej turze niż CC (np. w strzelaniu)?
Bump. Bo na razie było 1:1 w odpowiedziach.

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Ziejesz tylko do challenge, jak nie jesteś w CC to NIE masz możliwości bycia w challenge.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2012, o 23:48 przez szeszej, łącznie zmieniany 1 raz.

wokrze
Kradziej

szeszej pisze:jak nie jesteś w CC to masz możliwości bycia w challenge.
Nawet jeżeli zacząłem pojedynek w poprzedniej rundzie i nie zakończył się on rozstrzygnięciem (a walka combat trwa nadal)? (vide str. 102 podręcznka, pod rozdział "druga runda?")

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

Bochater stoi samotnie w 3 calach od 2 oddziałów dających mu LoS. Czy może użyć ich obu naraz czy maks. 1?
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Bochater to może 2 a bohater to już tylko 1. :roll:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Jeżus
Wodzirej

Post autor: Jeżus »

co się dzieje kiedy odział wypada za stół a przeciwnik stanie własnym oddziałem w miejscu gdzie oddział miałby wracać zza stołu?
Kalesoner pisze:Mi się temat podoba. Nie wiem o co wam chodzi. Poczytalbym co ma jeszcze Glonojad do napisania.

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

wychodzi w miejscu najbliżej miejsca wyjścia za stół

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

szeszej pisze: jak nie jesteś w CC to NIE masz możliwości bycia w challenge.
Nieprawda...
Rzucasz go przed turniejem i już jesteś :mrgreen:
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Matej
Chuck Norris

Post autor: Matej »

wokrze pisze:
wokrze pisze:Czy jak jestem w challenge'u i mam breath weapon to zieję tylko do challenge'u? A jeżeli zianie odbywa się w innej turze niż CC (np. w strzelaniu)?
Bump. Bo na razie było 1:1 w odpowiedziach.
Obstawiam, że będąc w walce nie możesz ziać w innej fazie niż w CC.

Argumentuję to tym, że w fazie strzelania (poza drobnymi wyjątkami) nie możesz strzelać ani do walki, ani jak jesteś w walce.

wokrze
Kradziej

To magia, Matej, czysta magia... Ona czyni cuda... :)

Awatar użytkownika
esgaroth
Falubaz
Kontakt:

Post autor: esgaroth »

jeżeli lordem 4lvl wylosowałem czary i nie zamieniłem nic na sygnaturkę to drugim magiem lvl2 z tym samym lorem biorę automatycznie 2 pozostałe czary?

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

esgaroth pisze:jeżeli lordem 4lvl wylosowałem czary i nie zamieniłem nic na sygnaturkę to drugim magiem lvl2 z tym samym lorem biorę automatycznie 2 pozostałe czary?
Tak
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Post autor: Gucio »

Czy dołączanie lub odłączanie się od oddziału traktowane jest jako reform?
Na lokalnym turnieju powiedziano mi, że tak, dlatego nie mogę się odłączyć od oddziału a potem do niego dołączyć [już pytałem kiedyś czy mogę to zrobić i nie znaleziono żadnych przeciwwskazań]. Uważam, że te dwie czynności nie należą do reformów, ponieważ wtedy strzelający oddział dostawałby karę za ruch gdyby się do niego odłączał lub dołączał jakiś bohater, a nie dostają. Chciałbym się jednak upewnić jak to w końcu jest.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Nie jest to reform. Oddział do którego się dołączasz nie może się już ruszyć i tyle.
Str 101 RB ładnie opisuje nawet, że możesz dołączyć do innego oddziału po opuszczeniu pierwszego.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

na jakich podstawkach jest palankin nurgla(pod zwyklym herosem), a na jakich bestie nurgla?
5x5 cm.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

lohost pisze:na jakich podstawkach jest palankin nurgla(pod zwyklym herosem), a na jakich bestie nurgla?
czy demoniczny sztandar(ikona) moze zostac zniszczony z pomoca high magic? z jednej strony jest to ikona ktora w opisie nie jest magicznym przedmiotem, z drugiej strony nowy RB dodal zapis Magic banner. czy mozna je dublowac (poza euro ofc)?
akurat ikony to sa magic itemy wg. ab do demonow wiec nie ma mozliwosci dublowania ich.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Wendigo pisze: dlatego nie mogę się odłączyć od oddziału a potem do niego dołączyć [już pytałem kiedyś czy mogę to zrobić i nie znaleziono żadnych przeciwwskazań].
W jednej turze nie możesz się od oddziału odłączyć i potem dołączyć do tego samego. Do innego owszem, do tego samego nie. s.101 piszą że możesz dołączyć nawet do innego, nie wspominając przy tej okazji abyś mógł wrócić do poprzedniego. Koniec akapitu na stronie.
Zresztą, po co?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Zablokowany