Co byście chcieli zobaczyć w nowej erracie?
Moderator: Gremlin
Co byście chcieli zobaczyć w nowej erracie?
Tak jak w temacie. Nie twierdzę, że taka errata sie pojawi, lecz wszystko jest mozliwe. Co więcej, wychodzą nowe podręczniki- jest szansa że w niektórych armiach zmienią sie jakies zasady- co moze wywolac potrzebę wydania erraty także do WE- aby zbalansować wynikłe różnice.
Jak dla mnie- koszt Warhawk Riders - stanowczo są za drodzy
Jeden Great Eagle jako Rare podczas gdy HE mają ich dwa to jawna niesprawiedliwość
Wieksza użyteczność niektórych kindredow- Eternal, Scout (ale tu nie mam pomysłu żadnego)
Może dostęp do wiekszej liczby Lore dla 2 levelowcow ? Do Beast i Life
Tego nie zrobią, ale powrót paru przedmiocików z White Dwarfowej rozpiski byłby calkiem miły- Acorn of Ages (jeszcze jeden lasek ), Hunting Spear (nasz maly bolt thrower), Wand of Jet (dodatkowa kostka do magic pool)
Jak sobie coś jeszcze przypomnę to ponarzekam...
Jak dla mnie- koszt Warhawk Riders - stanowczo są za drodzy
Jeden Great Eagle jako Rare podczas gdy HE mają ich dwa to jawna niesprawiedliwość
Wieksza użyteczność niektórych kindredow- Eternal, Scout (ale tu nie mam pomysłu żadnego)
Może dostęp do wiekszej liczby Lore dla 2 levelowcow ? Do Beast i Life
Tego nie zrobią, ale powrót paru przedmiocików z White Dwarfowej rozpiski byłby calkiem miły- Acorn of Ages (jeszcze jeden lasek ), Hunting Spear (nasz maly bolt thrower), Wand of Jet (dodatkowa kostka do magic pool)
Jak sobie coś jeszcze przypomnę to ponarzekam...
narzekasz.. i wymyslasz niestworzone rzeczy...
przydałby sie jeszcze tanszy treeman.. bo teraz jest za drogi.. no i najlepiej dwa na slot bo HE i DE maja po dwa bolce na slot... itp
co jak co ale WE nie powinny narzekać na słabość armii i mała różnorodność grywanych jednostek!!
pozdrawiam
przydałby sie jeszcze tanszy treeman.. bo teraz jest za drogi.. no i najlepiej dwa na slot bo HE i DE maja po dwa bolce na slot... itp
co jak co ale WE nie powinny narzekać na słabość armii i mała różnorodność grywanych jednostek!!
pozdrawiam
Wybacz Assaselo, ale gram WE a nie np. Ogrami i to moje święte prawo "ponarzekac" na jakies ich niedociągnięcia jeśli już zauważe. Nie będzie tak, "że gracze WE niech siedza cicho bo juz maja swoj podrecznik i niech sie cieszą że go wogle dostali". Natomiast na innych forach i o innych armiach dyskusje tego typu kwitną aż miło.
Przesadzasz! Jedyna rzecz która nie przystaje do 7 ed to Alter Kindred i jego niemożność dołączenia do jakiegokolwiek oddziału. W 6 ed. było proximity, tu go nie ma, co czyni go dość łatwym celem nawet dla zwykłych łuków.
A Errat żadnych nie będzie.
A Errat żadnych nie będzie.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Nie zgadzam sie co do Altera ale nie chce mi sie znowu walkowac tego samego tematu
P.S. A skad wiesz ze nie bedzie?Jedyne co pewne, to tylko to, że jutro slońce znów wzejdzie...
To nie ma znaczenia, czy bedzie czy nie bedzie- i tak na to nie mamy wplywu: chodzi o podzielenie sie slabosciami naszej armiiA Errat żadnych nie będzie.
P.S. A skad wiesz ze nie bedzie?Jedyne co pewne, to tylko to, że jutro slońce znów wzejdzie...
czytam ,czytam i doczytuję że wszyscy narzekacie na altera...cóż jestem nową sadzonką ale czasami alter po odpaleniu haila moze się przydać...tak spada od łuczników ale wolę zeby sciągnął na siebie ich niż na wildów...5 ataków w szarzy ucisza duzo słabszych upierdliwych oddziałów,do tego według mnie to słabszy niszczyciel maszyn,pozatym warhawki raczej krasoludzkich maszynek nietkną ,alter ma większy WS, wiecej ataków i większą siłę...jest miękki ale coś za cos...
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Nikt nie narzeka na altera tylko na jego "ułomność" powstałą po zdjęciu proxymity. W innym armiach (VC, lizaki) odpowiedniki altera moga dołączyć się do unitów co daje im większe bezpieczeństwo.
Dokładnie - Alter sam z siebie jest świetny. Sam używałem, jeszcze jak 6ta edycja obowiązywała. Niestety, gdy proximity odeszło, to przestał się tak opłacać. Nawet wielkie inwestycje w Wardy itp. niewiele pomagają.Christos pisze:Nikt nie narzeka na altera tylko na jego "ułomność" powstałą po zdjęciu proxymity. W innym armiach (VC, lizaki) odpowiedniki altera moga dołączyć się do unitów co daje im większe bezpieczeństwo.
Draconis - FOR EVER !!!
najpierw grałem na nim i Heilu, teraz BSB zdolny lepszy XD
ale lasy są?są ,trafianie -2 lub nawet 3 ,kitramy i nastawiamy na flankę czy tył...ale to kwestia gustu ,na brak prox. nienarzekam (zbytnio) wczesniej był lepszy...teraz jest dobry i wart uwagi , fakt faktem niechciałbym go mieć na flance kavy czy fasta(savy 1+ przy sile 6 też zawodza...)pozatym to jest słaaaby treeman ale na dwarfy dobry...trudny do trafienia łatwy do schowania rani na 2...
ale lasy są?są ,trafianie -2 lub nawet 3 ,kitramy i nastawiamy na flankę czy tył...ale to kwestia gustu ,na brak prox. nienarzekam (zbytnio) wczesniej był lepszy...teraz jest dobry i wart uwagi , fakt faktem niechciałbym go mieć na flance kavy czy fasta(savy 1+ przy sile 6 też zawodza...)pozatym to jest słaaaby treeman ale na dwarfy dobry...trudny do trafienia łatwy do schowania rani na 2...
ojj .Zobacz najnowszy post Co byście chcieli zobaczyć w nowej erracie?
[ Warhammer Fantasy Battle » Wood Elves ]
Wstąp do Karczmy pod ZademTroll'a
Mozesz się smiac, skoro nie potrafisz nic sensownego napisac- natomiast Alter majac 18" mova, 5 atakow przy szarzy i 6 St nie przypomina smoka?Tak, wiem- zaraz ktos napisze ze alter nie ma 6T, 6W i nie jest large targetem, tylko ze te cechy nie maja zadnego znaczenia przy udanej szarzy.ojj .
Dr Crane pisze:To nie ma znaczenia, czy bedzie czy nie bedzie- i tak na to nie mamy wplywu: chodzi o podzielenie sie slabosciami naszej armii
Czyli "pomarudźmy sobie, bo lubimy".
Albo "pomarudźmy sobie pomimo tego, że mamy obecnie jedną z najmocniejszych armii w systemie".
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Noi? Masz jakis problem z tym, ze niektorzy gracze WE chcą sobie troche pomarudzic?Czyli "pomarudźmy sobie, bo lubimy".
Albo "pomarudźmy sobie pomimo tego, że mamy obecnie jedną z najmocniejszych armii w systemie".
ty no wlasnie na taki temat czekalem... jak oni mogli az tak zwazywnic armie... to przecuiez opcja zupelnie po chuju. Czemu treeman nie ma unbreakable? widzial ktos uciekajace drzewo? przeciez to zupelnie nielogiczne. Dodatkowo nie rozumiem czemu wildzi maja miec tak niskiego T... przeciez sa driadami na koniach wiec o co chodzi? a no i jeszcze by sie przydal jakis mount wypasny pod branchwraith... cos w stylu statsow treekina i movementu steeda... to z takich najgrszych rzecyz w we... oczywiscie bledow jest wiecej ale nie chce, zeby lista byla za dluga...
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Dr Crane pisze:Noi? Masz jakis problem z tym, ze niektorzy gracze WE chcą sobie troche pomarudzic?Czyli "pomarudźmy sobie, bo lubimy".
Doktorku jak na razie tylko Ty marudzisz, więc mów za siebie. Reszta beke kręci
Malkontenci, naprawdę nienawidzę takiej postawy.
No chyba że ten temat jest tylko i wyłącznie do nabijania postów :-/
Wstąp do Karczmy pod ZademTroll'a
LOL, aleś dał czadu chłopie> takie bzdury to na poczekaniu wymyslasz? Czy jakiś szerszy proces myslowy zaprzęgasz? Wątpie, to był pewnie jakiś stream of consciousness- zważywszy że nawet z interpukcją krucho.ty no wlasnie na taki temat czekalem... jak oni mogli az tak zwazywnic armie... to przecuiez opcja zupelnie po chuju. Czemu treeman nie ma unbreakable? widzial ktos uciekajace drzewo? przeciez to zupelnie nielogiczne. Dodatkowo nie rozumiem czemu wildzi maja miec tak niskiego T... przeciez sa driadami na koniach wiec o co chodzi? a no i jeszcze by sie przydal jakis mount wypasny pod branchwraith... cos w stylu statsow treekina i movementu steeda... to z takich najgrszych rzecyz w we... oczywiscie bledow jest wiecej ale nie chce, zeby lista byla za dluga...
Człowieku, zadnego z przez Ciebie wymienionych oddzialów nie wymieniłem, wiec biorę to za czystą złośliwość.
Christos , moze bys tak łaskawie zauważył że napisałem "NIEKTÓRZY gracze WE"?? Wiec mówię za siebieDoktorku jak na razie tylko Ty marudzisz, więc mów za siebie. Reszta beke kręci
jak na razie to Twoje posty Boryss nic tutaj nie wnoszą, wiec chyba sam zaśmiecasz ten temat chcąc sobie je ponabijaćMalkontenci, naprawdę nienawidzę takiej postawy.
"Malkontenci" ? Tak to jest jak ktos uzywa wyrazów, których sam do końca nie zna bo i tutaj pewnie Cie oświecę- malkontent to "człowiek niezadowolony ze WSZYSTKIEGO, WE WSZYSTKIM DOSZUKUJĄCY SIE WAD" a ja jakoś nie skrytykowałem treemana treekinow (jak to próbuje bzdurnie nam wcisnąć Shino, czy jak mu tam) wardancerow i całej masy innych odziałow. Gdzie więc tu malkontenctwo?
Stworzyłem ten temat chocby po to zeby móc zastanowic się nad innymi strategiami WE a nie tylko >>>masa driad, dwa drzewa wardancerzy i huzia do przodu>>> żeby to porozmawiać o innych jednostkach nieuniknione jest wytknięcie ich wad, wyeleminowawszy je wtedy, armie nie byłby tak jednorodne bo zawierałyby np. EG albo Warhawk Riders.
i dlatego moja osobista prozba do wszystkich tych, ktorzy mają zamiar zaśmiecać ten temat w przyszłości powyższymi postami- DON'T !
Czekam aż Bless zaloguje i zobaczy ten temat. Nie chciałbym być wtedy w Twojej skórze, Crane
Shino, słownictwo!
Shino, słownictwo!
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny