Viekuista galeria
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Viekuista galeria
Pozwólcie że jako świeża krew na forum, najpierw kulturalnie się przywitam.
Witajcie
Oto moje pierwsze figurki (Pomalowane dość dawno ale dopiero teraz wrzucam).
Krytyka i porady mile widziane
Witajcie
Oto moje pierwsze figurki (Pomalowane dość dawno ale dopiero teraz wrzucam).
Krytyka i porady mile widziane
Ostatnio zmieniony 5 kwie 2013, o 19:33 przez Viekuisty, łącznie zmieniany 2 razy.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Dlaczego. Slayer. Nie ma. Pomarańczowej. Brody. I. Włosów.
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Do Księgi Krzywd go wpisać i na krótki pal za tą zniewagę nabić
- Brushlicker
- Falubaz
uwaga językowa:
Używanie sformuowania "witam" jest nieprawidłowe, używa się go zwyczajowo z pozycji gospodarza.
A krasie fajowe , zwłaszcza jak na BfSP. Malowanko na stół gites.
PS: ale ekype mamy na forum, jedni sie czepiaja fluffu, drudzy jezyka.
PS2: a to że slayer nie jest rudy to faktycznie skandal
Używanie sformuowania "witam" jest nieprawidłowe, używa się go zwyczajowo z pozycji gospodarza.
A krasie fajowe , zwłaszcza jak na BfSP. Malowanko na stół gites.
PS: ale ekype mamy na forum, jedni sie czepiaja fluffu, drudzy jezyka.
PS2: a to że slayer nie jest rudy to faktycznie skandal
jak na pierwsze bardzo przyzwoicie!
nie będę się tu rozwodził za bardzo, po prostu zobacz jak możesz ulepszyć swoje malowanie przez cienowanie ich np washami
farba jest na modelach nałożona bardzo starannie, co nie jest tak częste jak może się wydawać przy pierwszych figurkach
nie będę się tu rozwodził za bardzo, po prostu zobacz jak możesz ulepszyć swoje malowanie przez cienowanie ich np washami
farba jest na modelach nałożona bardzo starannie, co nie jest tak częste jak może się wydawać przy pierwszych figurkach
Krasnoludy bardzo ok, gobliny slabsze ale chyba tak powinno byc
Z tym slayerem faktycznie straszna skucha...
Pokombinuj z podstawkami bo te co sa, sa raczej slabe... a podstawka wiele wnosi...
Z tym slayerem faktycznie straszna skucha...
Pokombinuj z podstawkami bo te co sa, sa raczej slabe... a podstawka wiele wnosi...
Ok. Dzisiaj to poprawię i zapomnijmy o tej sprawie z krótkim palemZ tym slayerem faktycznie straszna skucha...
Nie jestem obeznany w tych wszystkich technikach dlatego zadam kilka pytań:nie będę się tu rozwodził za bardzo, po prostu zobacz jak możesz ulepszyć swoje malowanie przez cienowanie ich np washami
Na czym dokładnie polega wash?
Da się to robić zwykłymi farbami czy tylko tymi oznaczonymi "wash" ?
PS: Gobliny malowałem jako pierwsze i przyznam że za bardzo się do nich nie przykładałem. Za dużo tego do malowania jak na figurki, które prawdopodobnie albo sprzedam, albo będą leżały na półce i się kurzyły.
Ostatnio zmieniony 26 cze 2012, o 19:31 przez Viekuisty, łącznie zmieniany 1 raz.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Oprócz tego Slayera to całkiem ok. I troll ma grzybicę, ale jeśli miał mieć, to też spoko. Na stół najzupełniej w porządku.
To jego wątek, więc można powiedzieć, że jest gospodarzem i wita nas w swym wątku.Używanie sformuowania "witam" jest nieprawidłowe, używa się go zwyczajowo z pozycji gospodarza.
- Brushlicker
- Falubaz
Slayer po wizycie u fryzjera.
Włosy jeszcze przejadę jakimś jaśniejszym kolorem, ale na razie skończyły mi się farby do rozjaśniania.
à propos podstawek, oprócz trawki na której dostawę czekam, mam zamiar dorobić jakieś grzybki do podstawek goblinów. Z czego (oprócz modeliny) można zrobić takie małe elementy jak grzybki? Są jakieś specjalne substancje modelarskie do takich rzeczy?
Ostatnio zmieniony 27 cze 2012, o 12:02 przez Viekuisty, łącznie zmieniany 1 raz.
- Brushlicker
- Falubaz
Takie małe grzybolce można zrobic ze szpilek, po prostu wbijasz krótką szpilkę do podstawki i łebek malujesz na jakiśtam kolor, mały grzyb gotowy. Jak chcesz miec większe grzyby to możesz ulepić z poxiliny, greenstuffu, miliputa czy jakiejśtam innej masy. Dobrze to też jest nadziewać na szpilki bo się lepiej trzymają.
Btw. co z tego, że slayer nie miał rudej brody? GW tak wam wbiło do głów, że slayer musi, ale to musi koniecznie mieć rudą brodę bo inaczej to już figurka do kosza. Totalnie ograniczające myślenie Jakieś szablony.... fuuuuuuuj!
Btw. co z tego, że slayer nie miał rudej brody? GW tak wam wbiło do głów, że slayer musi, ale to musi koniecznie mieć rudą brodę bo inaczej to już figurka do kosza. Totalnie ograniczające myślenie Jakieś szablony.... fuuuuuuuj!
raczej flufctan pisze:Totalnie ograniczające myślenie Jakieś szablony.... fuuuuuuuj!
A może po prostu zabrakło mu barwnika ? Łoju za to zawsze jest sporo
Fluf nie ogranicza - moi slayersi np mieliby czarne brody i malowane białe czachy i tatuaże na twarzach.
Dobra galeria.
Fluf nie ogranicza - moi slayersi np mieliby czarne brody i malowane białe czachy i tatuaże na twarzach.
Dobra galeria.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Wrzucaj bezpośrednio fotki. Te miniatury cosik nie chcą się mi dziś odpalić. Slayer w porzo, ale poszedłeś na łatwiznę, bo z metalików jest tylko srebro. Złoto jest dużo trudniejsze w malowaniu .
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Bez offtopów panowie
Wracam po dłuuuuugiej przerwie Wczoraj dorwałem IoBa i wrzucam dwa pierwsze HE.
Tradycyjnie proszę o konstruktywną krytykę i komentarze.
Mam pytanie do malarzy:
Co zrobić żeby metalowe i złote płaskie powierzchnie nie wyglądały.. płasko?
Przy jakiś mniejszych , kanciastych elementach rozjaśniam ale nie wiem jak się zabrać np. za miecz żeby ładnie wyglądał.
Tradycyjnie proszę o konstruktywną krytykę i komentarze.
Mam pytanie do malarzy:
Co zrobić żeby metalowe i złote płaskie powierzchnie nie wyglądały.. płasko?
Przy jakiś mniejszych , kanciastych elementach rozjaśniam ale nie wiem jak się zabrać np. za miecz żeby ładnie wyglądał.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Trzeba po zwashowaniu złotego ponownie powyciągać i porozjaśniać, najlepiej min. dwoma odcieniami złotego, hilighty można nawet mithrilem...