Galeria jak c'tan chlapie farbą...

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Re: Galeria jak c'tan chlapie farbą...

Post autor: Sławol »

Na tym szkicu z prawej jej twarz mówi wszystko...

Mi tam się oczywiście podoba pomysł :twisted:
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

I tak rysujesz lepiej niż ja. :D No to życzę szczęścia w załatwianiu, bo bardzo lubię Alicję i chętnie zobaczyłbym taki model w Twoim wykonaniu.

Awatar użytkownika
ctan
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: ctan »

Aro pisze:Ja jebie... jakie ty masz tempo....masakra.
Skóra szczura śliczna. Powiedz mi, czy malujesz tylko farbkami GW, czy korzystasz z palet barw, innych producentów ??
Mało mam farbek gw zwykłych, z gw to foundation, washe i metaliki, reszta kolorów to głównie P3, fotka jest już trochę nieaktualna bo pozbyłem się jeszcze kilku kolorów z gw (layer). Te z P3 bardziej mi podchodzą.

Obrazek
http://www.fantasygames.com.pl
Mój ranking na CMoN Obrazek

Nie maluję figsów na zamówienie.Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Widzę m.in. buteleczkę smoke'a - do czego używasz tej farby? Jakoś nie mogę jej obczaić, u mnie ma jakieś takie jakby drobne farfocle w środku i żadnym mieszaniem nie mogę się ich pozbyć... Stąd jakoś nie mogę znaleźć zastosowania dla tego, chyba, że do podstawek...

Awatar użytkownika
ctan
Chuck Norris
Kontakt:

smiejagreg pisze:Widzę m.in. buteleczkę smoke'a - do czego używasz tej farby? Jakoś nie mogę jej obczaić, u mnie ma jakieś takie jakby drobne farfocle w środku i żadnym mieszaniem nie mogę się ich pozbyć... Stąd jakoś nie mogę znaleźć zastosowania dla tego, chyba, że do podstawek...
Brud na metalikach... czasami zdarzy mi się tego używać.. ale to tylko jak sobie przypomnę o tej farbce.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Dzięki za info o kolorach.
Ja obecnie stosuję tylko paletę GW - ale mam już kilka kolorów Valejo na oku.
Dobra czekam na skończonego Szczura :D
Obrazek

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

Tak jeszcze patrzyłem na ten czołg bo mi bardzo wpadł w oko paroma konwersjami i wydaje mi się że odstaje od reszty ten drut kolczasty (polecam druty fototrawione) i te truchła z przodu, plastikowo wyglądają.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

http://www.digart.pl/praca/1077788/zaje ... czona.html imo to jest bardziej perwersyjne, a na pewno (przez swoją 'subtelność') ma mocniejszy wpływ na odbiorcę;

szczur jest słodziak, ale wolę mojego, bo jest miły i włochaty; uznanie dla skilla, świetne czucie kolorów

ps. dzięki za komentarz, liczę na kolejne rady, jeśli coś będę wrzucać (ctan znów jest na warsztacie, no ile można...) ;)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
mati13u
Mudżahedin

Post autor: mati13u »

fajna ilość kolorów, jednak polecam ci żebyś poeksperymentował z farbami modelarskimi na mr. gunze jakość podobno lepsza niż vallejo
Mój raczkujący blog:
http://orczekoszary.blogspot.com

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

A ja z kolei bardzo sobie cenię wiele farb Vallejo i używam ich często... Myślę, że każdy malując wyrabia sobie własne preferencje co do stosowania poszczególnych kolorów poszczególnych marek...

Awatar użytkownika
ctan
Chuck Norris
Kontakt:

Syfus panie i panowie..... Fajny chopek.

Obrazek

Awatar użytkownika
Noire
Mudżahedin

Post autor: Noire »

Jak zawsze Ctanie klasa sama w sobie;-)
PK w sumie jest takie samo jak PVP tylko jesteś czerwony i wszyscy chcą Cię zabić

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

:shock: :shock: :shock:
=D> =D> =D> =D>
Obrazek

Awatar użytkownika
Kapso
Mudżahedin

Post autor: Kapso »

Super pomalowane ale kolorystyka ni uja mi do nurgla nie pasuje, za pstrokate

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Zastanawiam się dlaczego ćwieki na pancerzu pomalowałeś tak, jakby to były pryszcze :D (Może nie jestem w temacie Nurgla, ale czyraki na pancerzu? Bitch please...)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

technika może bajeczna ale ja bym tej figurki za 3 zł nie chciał tak fatalnie dobrane kolory :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

właśnie super są!
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

JochnyWalker pisze:właśnie super są!
+1
Kolorystyka bardzo dobra imho, ale i tak wszystko przebija ostrze kosy :shock: :shock: :shock: :!: Dla mnie jest perfekcyjne. Brawa i szacun, jak zwykle...

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

PiotrB pisze:technika może bajeczna ale ja bym tej figurki za 3 zł nie chciał tak fatalnie dobrane kolory :mrgreen:
Czasami lepiej darować sobie mądrości.

Klasa jak zawsze, świeże podejście do tematu Nargiela, bardzo soczyście wyszedł :D .
Lubię to, naturalnie.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

ctanie sprzedawałbyś figurki po 3 zeta a nie jakieś kosmiczne ceny dajesz i ludzie się czepiają :lol2: :lol2: :lol2:

ODPOWIEDZ