Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
zalezy jaka taktyka lubię 30 minersów
-
- Plankton
Witam Wszystkich.
Mam pytanie dotyczące strzelania z działa organowego do jednostek w budynkach. Zasady rozróżniają broń która używa templatów (wtedy broń trafia K6 modeli), broń przebijającą szeregi (wtedy trafiony jest pojedynczy model) oraz broń używającą BS (co z oczywistych względów odpada). Działo organowe jest na tyle unikalne, że nie pasuje mi do żadnej kategorii. Jak rozwiązujecie ten problem?
Ja w ostatniej bitwie uznałem, że działo strzela normalnie, trafiając tyle modeli ile wypadnie na kostce artyleryjskiej, ale aby uwzględnić ochronę, jaką powinien zapewniać budynek potraktowałem je jako broń z templatem, ograniczając maksymalną liczbę trafień do K6.
Mam pytanie dotyczące strzelania z działa organowego do jednostek w budynkach. Zasady rozróżniają broń która używa templatów (wtedy broń trafia K6 modeli), broń przebijającą szeregi (wtedy trafiony jest pojedynczy model) oraz broń używającą BS (co z oczywistych względów odpada). Działo organowe jest na tyle unikalne, że nie pasuje mi do żadnej kategorii. Jak rozwiązujecie ten problem?
Ja w ostatniej bitwie uznałem, że działo strzela normalnie, trafiając tyle modeli ile wypadnie na kostce artyleryjskiej, ale aby uwzględnić ochronę, jaką powinien zapewniać budynek potraktowałem je jako broń z templatem, ograniczając maksymalną liczbę trafień do K6.
ile kulniesz tyle trafiasz.
to tak jak bys mial 10 kusznikow i trafil wszystkimi mimo covera.
tutaj masz autohity, wiec nie uwzgledniasz zadnych modyfikatorow do trafiania bo ten rzut jest po prostu pomijany.
to tak jak bys mial 10 kusznikow i trafil wszystkimi mimo covera.
tutaj masz autohity, wiec nie uwzgledniasz zadnych modyfikatorow do trafiania bo ten rzut jest po prostu pomijany.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
kowadło daje ci jedna kość,runelord dwie,runesmith jedną,
a teraz do każdego rzutu na rozprszenia czaru masz +2 do wyniku na kościach
a teraz do każdego rzutu na rozprszenia czaru masz +2 do wyniku na kościach
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
Nie, jest w jednym oddziale, więc nie może brać LoS od drugiego oddziału (a przynajmniej tak mi sędziowano).
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
- Irek_Dwarf
- Chuck Norris
Kurde jak będzie jakiś turniej ze specjalami to chyba wezmę Bugmana 2 kloce rangerów, kloc minerów, kowadło i bawimy się
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
czy sztandar z runą wiecznego ognia daje też magiczne ataki z okazji tego że to runa ?
Nie wiem czy jest takie coś jak sztandar wiecznego ognia z jakąś runą, a już na pewno nie w armii krasnoludów.
Ale jeśli chodzi ci o Banner of Eternal Flame, na co wskazywałoby tłumaczenie, to daje tylko płonące ataki.
I oczywiście nie możesz wrzucić go na sztandar w armii kraśków!
Ale jeśli chodzi ci o Banner of Eternal Flame, na co wskazywałoby tłumaczenie, to daje tylko płonące ataki.
I oczywiście nie możesz wrzucić go na sztandar w armii kraśków!
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
Czy popychaczka z kowadła działa na inne sojusznicze jednostki np na TK
Brodaci koledzy potrzebuję rozmiarów kowadła w sensie podstawy runicznej - średnica koła zewnętrznego i wewnętrznego. Może mi ktoś z łaski swojej przemierzyć ? Z góry dzięki.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek