Rozpiski nowego Imperium
Moderator: #helion#
Re: Rozpiski nowego Imperium
FAQ do RB zmienia działanie power scrolla.
A krasiom na nie euro też nie jest łatwo wcisnąć słoneczka.
A krasiom na nie euro też nie jest łatwo wcisnąć słoneczka.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
A capitan na pegazie może mieć look outa od demisiów max na +4 tak ?
Ale ma lookuta normalnie na +1 jeśli jest w oddziale czy nie ?? W sumie ma inną podstawkę i chyba tylko na +4 jest look out. A w monstrus cavalery nie wystarczą 3 modele do look outa ??
Po to jest kapitan bsb na pegazie, aby posiadać LOS na 2+ od 5 demigryfów (oczywiście bez championa).
Krasie jak to krasie, jak nie rzucisz IFki to praktycznie nic nie zrobisz. Kumpel posiadał kowadło, bsb, działo, dwie klopy, hamków, wojowników, maks rangerów, duży oddział minersów.
Decydujące były dwie IFki na demisiach oraz wysadzenie się kowadła w trzeciej turze.
Krasie jak to krasie, jak nie rzucisz IFki to praktycznie nic nie zrobisz. Kumpel posiadał kowadło, bsb, działo, dwie klopy, hamków, wojowników, maks rangerów, duży oddział minersów.
Decydujące były dwie IFki na demisiach oraz wysadzenie się kowadła w trzeciej turze.
A nie wystarczą 3 demisie ?? szereg składa się z 3 modeli a nie z 5
Ale LoS jest od 5 modeli bez względu na to ile modeli w szeregu. Wyjątkiem jest look out gnoblar w ograch.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Apropo rozposek na kawie
Unnamed2400 Pts - Empire Army
1 General of the Empire @ 194.0 Pts
General; Barding; Great Weapon; Full Plate Armor
Helm of the Ratslayer [15.0]
Obsidian Lodestone [45.0]
1 Warhorse @ [0.0] Pts
1 Battle Wizard Lord @ 243.0 Pts
Magic Level 4 HEAVEN
Dispel Scroll [25.0]
1 Warhorse @ [0.0] Pts
1 Captain of the Empire @ 148.0 Pts
Full Plate Armor; Shield; Imperial Pegasus
Dragonhelm [10.0]
Warrior Bane [5.0]
Potion of Strength [20.0]
1 Imperial Pegasus @ [45.0] Pts
1 Captain of the Empire @ 186.0 Pts
Full Plate Armor; Battle Standard; Imperial Pegasus
Sword of Might [20.0]
Enchanted Shield [5.0]
Dawnstone [25.0]
12 Knights of the Inner Circle @ 376.0 Pts
Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
1 Preceptor @ [16.0] Pts
5 Knightly Orders @ 120.0 Pts
Musician
5 Knightly Orders @ 110.0 Pts
6 Demigryph Knights @ 403.0 Pts
Standard; Musician
Steel Standard [35.0]
1 Great Cannon @ 120.0 Pts
1 Celestial Hurricanum @ 130.0 Pts
1 Steam Tank @ 250.0 Pts
Models in Army: 35
Total Army Cost: 2400.0
Piotr mam nadzieje ze to nie jest idealna kopia
(osobiście wole moja autorską rozpe na piechocie ale co ja poradzę ze to jest tak cholernie dobre
)
Unnamed2400 Pts - Empire Army
1 General of the Empire @ 194.0 Pts
General; Barding; Great Weapon; Full Plate Armor
Helm of the Ratslayer [15.0]
Obsidian Lodestone [45.0]
1 Warhorse @ [0.0] Pts
1 Battle Wizard Lord @ 243.0 Pts
Magic Level 4 HEAVEN
Dispel Scroll [25.0]
1 Warhorse @ [0.0] Pts
1 Captain of the Empire @ 148.0 Pts
Full Plate Armor; Shield; Imperial Pegasus
Dragonhelm [10.0]
Warrior Bane [5.0]
Potion of Strength [20.0]
1 Captain of the Empire @ 186.0 Pts
Full Plate Armor; Battle Standard; Imperial Pegasus
Sword of Might [20.0]
Enchanted Shield [5.0]
Dawnstone [25.0]
12 Knights of the Inner Circle @ 376.0 Pts
Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
1 Preceptor @ [16.0] Pts
5 Knightly Orders @ 120.0 Pts
Musician
5 Knightly Orders @ 110.0 Pts
6 Demigryph Knights @ 403.0 Pts
Standard; Musician
Steel Standard [35.0]
1 Celestial Hurricanum @ 130.0 Pts
1 Steam Tank @ 250.0 Pts
Models in Army: 35
Total Army Cost: 2400.0
Piotr mam nadzieje ze to nie jest idealna kopia

Ostatnio zmieniony 2 lip 2012, o 22:10 przez Eltharion, łącznie zmieniany 1 raz.
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Lore na magu?
![]()
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
ktoś mi wyjaśni co takiego zajebistego jest w 6 demigryfach - szerokie jak horda o ile nie szersze i trudne w manewrowaniu. JAk dla mnie to chyba 4 to max , no może z priestem.
Mogę się nie znać ale na przykład wygrywają turnieje ?Murmandamus pisze:ktoś mi wyjaśni co takiego zajebistego jest w 6 demigryfach - szerokie jak horda o ile nie szersze i trudne w manewrowaniu. JAk dla mnie to chyba 4 to max , no może z priestem.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
szczegóły proszę
założenia taktyczne
wnioski z bitew
założenia taktyczne
wnioski z bitew
Dodatkowe W i Ataki
(po za tym nie muszą stać w lini )
Mam jeszcze w wersje rozpiski z 7 demigryfami (tyle ze mają baner +1 do M a nie steela) a generałem jest duży mag (za generała jest mały mag)

Mam jeszcze w wersje rozpiski z 7 demigryfami (tyle ze mają baner +1 do M a nie steela) a generałem jest duży mag (za generała jest mały mag)
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
A nie lepiej na małym pegazie zamiast warrior bane dać sword of striking i luckstone oraz dodać muzyka na małej kawalerii? Całość kosztem jednego IC.
4 demigryfy są szerokości hordy, 6 to już 1,5 hordy.Murmandamus pisze:ktoś mi wyjaśni co takiego zajebistego jest w 6 demigryfach - szerokie jak horda o ile nie szersze i trudne w manewrowaniu. JAk dla mnie to chyba 4 to max , no może z priestem.
![]()