Ot takie wampiry wymysliłem sobie.
Ot takie wampiry wymysliłem sobie.
1 Necrarch Vampire Count @ 340 Pts
Necrarch; General; Magic Level 2
Nehekara's Noble Blood [45]
Dark Acolyte [25]
Forbidden Lore [15]
Spell Familiar [15]
1 Necrarch Vampire Thrall @ 150 Pts
Battle Standard Bearer; Necrarch
1 Necromancer @ 150 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Book of Arkhan [25]
1 Necromancer @ 150 Pts
Magic Level 2
Power Familiar [50]
10 Skeleton Warriors @ 125 Pts
Light Armour; Shield; FCG
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
6 Dire Wolves z czempionem @ 70 Pts
2x5 Fell Bats @ 200 Pts
25 Grave Guard @ 380 Pts
Heavy Armour; Shield; FCG
War Banner [25]
25 Grave Guard @ 405 Pts
Heavy Armour; Shield;FCG
Banner of Doom [50]
2 Banshee @ 180 Pts
Casting Pool: 12
Dispel Pool: 8
Medels in Army: 92
Total Army Cost: 2250
Necrarch; General; Magic Level 2
Dark Acolyte [25]
Forbidden Lore [15]
Spell Familiar [15]
1 Necrarch Vampire Thrall @ 150 Pts
Battle Standard Bearer; Necrarch
1 Necromancer @ 150 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Book of Arkhan [25]
1 Necromancer @ 150 Pts
Magic Level 2
Power Familiar [50]
10 Skeleton Warriors @ 125 Pts
Light Armour; Shield; FCG
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
6 Dire Wolves z czempionem @ 70 Pts
2x5 Fell Bats @ 200 Pts
25 Grave Guard @ 380 Pts
Heavy Armour; Shield; FCG
War Banner [25]
25 Grave Guard @ 405 Pts
Heavy Armour; Shield;FCG
Banner of Doom [50]
2 Banshee @ 180 Pts
Casting Pool: 12
Dispel Pool: 8
Medels in Army: 92
Total Army Cost: 2250
Porządne to jest
, brakuje troche hostów , no i kloce guardow bez strigoja są nieco słabsze, ale magia kurwi, i to ostro ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Nehekara's Noble Blood [45] Z doświadczenia wiem że lepsze jest +1 czar i kostka a za te pts coś innego doładować.
Mały Nekrach jest IMO mało opłacalny - fakt że to wampir i potrafi walnąć ale 45pts z puli na przedmioty za pierwszy lvl....
Zamieniłbym jeden odział GG na dwa odziały szkieletów.
Serwus.
Mały Nekrach jest IMO mało opłacalny - fakt że to wampir i potrafi walnąć ale 45pts z puli na przedmioty za pierwszy lvl....
Zamieniłbym jeden odział GG na dwa odziały szkieletów.
Serwus.
Wstąp do Karczmy pod ZademTroll'a
jest oplacalny, bo moze byc bsbBorysss pisze:[
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
ale zamiast levela dalbym mu Dark Acolyte (+1PD) i slomke lub warda
necrarch lord ma powera. nieraz widzialem jaka rzeznie potrafi robic
nie jest bo to bsb wtedy mam bsb i maga w jednym. Co do levelu to też sie nie zgodze gdyż za 45 pkt mam 1 czar więcej 1 kość powera więcej i 1 kość dispela więcej oraz możliwość czarowania na 4 kościach na dużym wampirze a na bsb mam zawsze wskrzeszanko kość powera i dispela z +1 do casta raczej mu wychodz na 7+ w większości przypadków. Jest to IMO nie głupie i bardziej opłacalne niż power familiar którego też mam. Martwie sie natomiast 1 scrollem ale 8 DD powinno jakoś sobie dać rade.
Powiedziałbym, ze wystarczy dojechac banshee do czołgów
, wtedy wygrywasz ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Skrinowac banshee oddziałami jest dosc łatwo, pociski jej nie sięgną.
Myślę że Gogol ma generalnie taki sam plan. Altarem się zajmuje oddział zombi![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Myślę że Gogol ma generalnie taki sam plan. Altarem się zajmuje oddział zombi
Nie wiem co to jest bo ostatnio też coś kombinuje z rozpiskami na necrarchu.
Ja doszedłem do wniosku, że Lepiej grać na lordzie + 2 necro niz na councie.
Nie wiem na co ci ten thrall, któremu jak juz to bym dał właśnie tego scrolla i +1PD a ty jeszcze na nim ten chu.... lvl dałeś. W sumie to bsb nie jest potrzebny, a jak juz to bierz wighta, bo on ma chociaż tego save'a i daj mu cursed booka.
Z magią nie ma co przesadzać, bo masz misscasta i przesrane, a jak byś miał 10 pD to w zupelnosci wystarczy. Takie optimum bym rzekł
Necrarche mają taka fajna moc za 20p co moga 1 kosc przerzucic na gre co wg mnie jest bardzo fajne i ratuje przed tym statystycznym misscastem na bitwe a ty jej nie masz.
Na lordzie bys ta moc zmiescil, bo nie bierzesz wtedy +1 lvl i masz zaoszczędzone 45p akurat na tą moc + gem of blood
Ja bym składał tak:
Lord
+1 czar [15]
+1 kość [25]
periapt [15]
unholy cynosure [20]
słomka moze [20], albo na przerzywalnosc gema, bo ward na 5+ niestety sie nie mieści
necromanta 2 scrolle
necromanta scroll i BoA
Ten ward imo nie jest tak konieczny ale za to masz wampira, który ma 5A S6 magicznych jest dobry magicznie i radzi se w walce Jeśli chodzi o przerzywalnosc to wystarczą mu 4W 5T i 6ws, a jakies smoki to championem przeciez zczelendżujesz.
Reszta niby fajna ale moze wywalic jedne baty i dać 6-stkę BK Bardzo się przydają, bo chronią ci flankę lepiej niz wilki a jedne baty wystarczą
Tyle ode mnie![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ja doszedłem do wniosku, że Lepiej grać na lordzie + 2 necro niz na councie.
Nie wiem na co ci ten thrall, któremu jak juz to bym dał właśnie tego scrolla i +1PD a ty jeszcze na nim ten chu.... lvl dałeś. W sumie to bsb nie jest potrzebny, a jak juz to bierz wighta, bo on ma chociaż tego save'a i daj mu cursed booka.
Z magią nie ma co przesadzać, bo masz misscasta i przesrane, a jak byś miał 10 pD to w zupelnosci wystarczy. Takie optimum bym rzekł
Necrarche mają taka fajna moc za 20p co moga 1 kosc przerzucic na gre co wg mnie jest bardzo fajne i ratuje przed tym statystycznym misscastem na bitwe a ty jej nie masz.
Na lordzie bys ta moc zmiescil, bo nie bierzesz wtedy +1 lvl i masz zaoszczędzone 45p akurat na tą moc + gem of blood
Ja bym składał tak:
Lord
+1 czar [15]
+1 kość [25]
periapt [15]
unholy cynosure [20]
słomka moze [20], albo na przerzywalnosc gema, bo ward na 5+ niestety sie nie mieści
necromanta 2 scrolle
necromanta scroll i BoA
Ten ward imo nie jest tak konieczny ale za to masz wampira, który ma 5A S6 magicznych jest dobry magicznie i radzi se w walce Jeśli chodzi o przerzywalnosc to wystarczą mu 4W 5T i 6ws, a jakies smoki to championem przeciez zczelendżujesz.
Reszta niby fajna ale moze wywalic jedne baty i dać 6-stkę BK Bardzo się przydają, bo chronią ci flankę lepiej niz wilki a jedne baty wystarczą
Tyle ode mnie
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
KJ, ile ty lat grasz w Warhammera co? jak niby chcesz lapac steam tanki banshee bez bsb... a chyba glownie na tym opiera sie ta rozpiska?Drwal pisze:W sumie to bsb nie jest potrzebny,
Ostatnio zmieniony 14 sie 2007, o 21:27 przez thurion, łącznie zmieniany 2 razy.
Kurna ja na steam tanki biore 2 cannony i duchy, w jednego strzelam, a drugiego blokuje duchami i przegrywam o 1thurion pisze:KJ, ile ty lat grasz w Warhammera co? jak niby chcesz lapac steam tanki banshee bez bsb... a chyba glownie na tym opiera sie ta rozpiska?Drwal pisze:W sumie to bsb nie jest potrzebny,
Poza tym nie zawsze przeciwnikiem musi byc imperium, a bsb jest malo przeżywalny
no ta ale są 2 ale
1 ale ... ale jak ci cannony zdejmie koleś ze swoich cannonów ? Dość proste to jest
2 ale to ze nie lubie dział w wampirach bo nie pasują za nic
no i banshee jest bardziej mobilna i łatwiejsza do schowania od duchów poza tym na niektóre armie np lizaki jest świetna.
lvl na malym smrodzie to dodatkowy dispel dice oraz dodatkowy czar to nie jest nieopłacalny level za za te 45 pkt mam naprawde dużo po 1 czar po 2 1 PD / DD po 3 ten czar ma +1 do casta.
1 ale ... ale jak ci cannony zdejmie koleś ze swoich cannonów ? Dość proste to jest
2 ale to ze nie lubie dział w wampirach bo nie pasują za nic
no i banshee jest bardziej mobilna i łatwiejsza do schowania od duchów poza tym na niektóre armie np lizaki jest świetna.
lvl na malym smrodzie to dodatkowy dispel dice oraz dodatkowy czar to nie jest nieopłacalny level za za te 45 pkt mam naprawde dużo po 1 czar po 2 1 PD / DD po 3 ten czar ma +1 do casta.
Tak banshee jest dobra na lizaki/imperium/orki i szczury bez latarek, ale jak trafisz na WE to se co najwyzej do łuczników pokrzyczysz.
Ja tam jestem przekonany do cannona bardziej i Młody mi to samo mówi, zeby brać tego cannona.
Co do tego +1 lvl uważam że optymalna cena za to powinna byc 35p a nie 45p. To jest dużo za dużo i dlatego bym nie bral counta anni tego plewnego thralla, który zginie od byle czego.
Doswiadczony gracz imperium nie podjedzie ci tak czołgiem pod banshee, i zawsze ma tez kawę z warbannerem przez która banshee moze się sypnąć. Poza tym nie każdy teren (o czym się przekonałeś na draconie) nie jest taki fajny, bo dla banshee najlepszy jest las na środku stołu, żeby podeszła.
Ja tam jestem przekonany do cannona bardziej i Młody mi to samo mówi, zeby brać tego cannona.
Co do tego +1 lvl uważam że optymalna cena za to powinna byc 35p a nie 45p. To jest dużo za dużo i dlatego bym nie bral counta anni tego plewnego thralla, który zginie od byle czego.
Doswiadczony gracz imperium nie podjedzie ci tak czołgiem pod banshee, i zawsze ma tez kawę z warbannerem przez która banshee moze się sypnąć. Poza tym nie każdy teren (o czym się przekonałeś na draconie) nie jest taki fajny, bo dla banshee najlepszy jest las na środku stołu, żeby podeszła.