Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Dibo »

no nie może być inaczej :D .. chociaż patrzą c na goblińskkie grzyby :roll:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

buniek
Chuck Norris

Post autor: buniek »

Kurde szkoda :x

Dzięki za info. Wygląda na to że stwarza to pewnego rodzaju wybór między herdstone a daggerem... zostaję przy herdstonie :wink:

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Ja ostatnio grałem daggerem i jest naprawdę spoko:) w rozpie naporowej heardstone jest nieprzydatny bo za dużo kosztuje...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

wokrze
Kradziej

Post autor: wokrze »

Przemcio pisze:Ja ostatnio grałem daggerem i jest naprawdę spoko:) w rozpie naporowej heardstone jest nieprzydatny bo za dużo kosztuje...
Przemcio, a widziałeś kiedyś bestie złożone na defensa? :)
Ja powoli wracam do koncepcji grania herdstone'm. Myślę znowu nad hybrydą swoich rozpisek na 3 hordowym beast'cie i obecnym wild/beast na dużej ilości pocisków :)

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Baaa pewnie nawet takim grałem ale offensem gra się dużo fajniej :twisted:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

dla mnie te dwa klocki naporó sa jednak mega nuuudne ; p
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

ja na przykład czasami nie widzę powodu by śpieszyć się do wroga jak sam do mnie idzie

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

A ja tam lubie ale jak wiadomo każdy ma swój styl gry ulubiony czasami się wygrywa czasami przegrywa ale chodzi o zabawę :twisted:

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Przemcio pisze:A ja tam lubie ale jak wiadomo każdy ma swój styl gry ulubiony czasami się wygrywa czasami przegrywa ale chodzi o zabawę :twisted:
=D> słusznie =D>

też raczej pędzę do przeciwnika ale nie na pałę, to nie wchodzi w grę i powoduje wielkie ryzyko, wszyscy mówią idziesz na pałę i tyle, a to nie ogry czy demony, choć i tam też trzeba nie co pokminić :wink:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Ja też sie bawie. miasma+miasma+maisma + słońce i zdawajcie witchki zdawajcie :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

uwielbiam beasta i firesmoka czy blackhydrę :D

te zwierzątka mają hate 8) to jest hardcore, smoczka miałem z 9S i 9T, smok DE bał się wpaść szczeniaczek :P

co lepsze można dalej na niego rzucać +3A +3S :twisted:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

powiem tylko jedno - RiP ; p

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

aczkolwiek 6 z bista ma pewe magiczne zastosowania ale jest to moim zdaniem zbyt sytuacyjne w bestiach

Awatar użytkownika
Fumijako
Falubaz

Post autor: Fumijako »

Na 6 z beast'a przydałby się taki magiczny przedmiot będący w wojakach chaosu - za mały wynik na czar zastąpić misscastem

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Od bidy jest Cygor, ale nie zdać liderki to sztuka.

Jak przeciwnik ściąga smoka (rip) to nie zużywa tych kostek na nic innego. Dla mnie bomba.

Co do 6 z beasta, mina przeciwnika kiedy shaman ze scoutem szarżuje w dyskowca, bezcenna. Moja mina kiedy na IFce tenże shaman zmienia sie w smoka i natychmiast znika w otchłani - podejrzewam podobna :shock: .. nie mniej jednak wciąż uważam to za dobrą kminę :twisted:
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Haha a to może być ciekawa opcja taki samobujczy szaman:)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Kolo jest super do Akcji 0-1 czyli takich jakie uwielbiam. "Na dwa uda" .. sie uda albo sie nie uda :wink:

Do rozpiski wrzucasz shaman 1-2 lv z scoutem i opcjonalnie giftem -1 do trafienia i/lub 2nd weapon.
Lore na scoucie masz albo Death albo Beast.

W zależności od lora kolo ma kilka zastosowań:

Kolo z Beastem:
- Losuje 6 i w swojej pierwszej turze kiedy tylko może szarżuje na to co sie da, klocek, pok-a, dyskowca, hydre, pająka ... bla bla bla
w magii z 6/5 kostek ciska zamianę, jak się uda to masz ustawiona gre do końca już w swojej pierwszej turze.
- Jeśli nie wylosuje 6 to może chociaż włócznie. Podbiegasz i przez bok hordy przeciwnika leci dzida --> pyk pyk pyk :wink:
- Kolejna opcja jeśli grasz na ambushu. Pan ze scoutem dołącza do wychodzącego oddziału i magiczne +1T+1S.
- Bez ambusha, boostujesz Harpie które już są w maszynach przeciwnika.
- Ostatnia możliwość +3A+3S i ściągamy nim maszyny lub lekkie coś, czy kowbojów.

Pan z Death:
Wylosuje 6, a panowie z okolic herdstona miasmują miasmuja miasmują a potem słoneczko naszego Don Pedro Karamba przez pół armii frrrrrrrrrr mało to wyrafinowane i bardzo bezczelne ale działa jak "Chiński chłyt mertetingowy"

Jeżeli Don Pedro wylosuje gówno:
To że jest w scoucie to nie znaczy że nie możesz go wystawić u siebie przy herdstonie, jak nie robi partyzantki to niech chociaż kostki generuje.
Czcij Koze !!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

lore of wild:

czemu bray screamu nie mozna uzywać w combacie?

wording "immediatly makes a breath weapon attack". Czy przy breathach jest cos w booku co każe sugerować ze 2d6 nie elci w unit?

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Kto Ci takich bzdur naopowiadał że nie można go użyć w cc? :|
Te woundy nie licza sie do CR-u ale normalnie go rzucasz w CC.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Ktoś może zakazać używania zionięcia bo to Direct Damage spell, a jako taki nie może być rzucony do combatu.
Czar ten jednak rzuca sie na własną jednostkę a nie cudzą dlatego powinno to być dozwolone, natomiast wątpliwości co do tego czaru nie są bezpodstawne.
Czcij Koze !!

ODPOWIEDZ