Różniaste Makiety
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Różniaste Makiety
Twory makietopodobne by Me&Szymonerrr
Krasnoludzka kuźnia + sztandar:
Kaplica/inny budynek delfów (trzeba jeszcze pomalować do końca):
update: pomalowane do końca:
Domek zrobiony parę lat temu jeszcze do lotra:
I nasze najnowsze "dzieło" czyli namiot:
Update po długiej przerwie (duże zdjęcia tradycyjnie w odpowiedzi)
Co o tym sądzicie?
Krasnoludzka kuźnia + sztandar:
Kaplica/inny budynek delfów (trzeba jeszcze pomalować do końca):
update: pomalowane do końca:
Domek zrobiony parę lat temu jeszcze do lotra:
I nasze najnowsze "dzieło" czyli namiot:
Update po długiej przerwie (duże zdjęcia tradycyjnie w odpowiedzi)
Co o tym sądzicie?
Ostatnio zmieniony 5 maja 2013, o 12:23 przez Viekuisty, łącznie zmieniany 2 razy.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ja sądzę, że bardzo fajne! Raczej praktyczne z nich rzeczy. Mi się najbardziej podoba namiot. Znakomicie Ci wyszedł.
Drobna uwaga krasnoludzkie makiety i domek do lotra powinny mieć podstawki, tak jak reszta. Wyglądałyby o wiele lepiej.
Drobna uwaga krasnoludzkie makiety i domek do lotra powinny mieć podstawki, tak jak reszta. Wyglądałyby o wiele lepiej.
Wiem, niedługo je zrobię. Jak skończę to zaktualizuję temat.Drobna uwaga krasnoludzkie makiety i domek do lotra powinny mieć podstawki, tak jak reszta. Wyglądałyby o wiele lepiej.
Do elfiego budynku fioletowy dach? Zacząłem już na fioletowo ale jeszcze się zastanawiam.
- Brushlicker
- Falubaz
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
No i oczywiście ciemna czerwień, ale nie na elfickie dachy. Ja robię niebieskie dachy, ale HElfickie makiety rządzą się swoimi prawami.
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Namiot najlepszy;)
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Istotnie, namiot najlepszy, z tym, że porozjaśniałbym go trochę, bo wyszedł ciut za bardzo jednolity kolorystycznie...
Kolejny budynek, tym razem opuszczony młyn wodny inspirowany tym ze skaveńskiego AB.
Zastanawiam się nad kolorystyką i wyglądem podstawki. Czekam na genialne pomysły .
Sorry za jakość zdjęć ale robiłem telefonem (siostra porwała lustrzankę na wakacje).
Zastanawiam się nad kolorystyką i wyglądem podstawki. Czekam na genialne pomysły .
Sorry za jakość zdjęć ale robiłem telefonem (siostra porwała lustrzankę na wakacje).
Zapowiada się bardzo fajnie, ale może jednak wymień całą tekturę na listewki naprawdę drewno wiele wniesie a nie jest dużo trudniejsze do zdobycia, i w użyciu też... więc pomyśl nad tym bo naprawdę warto
Dokładnie, pomysł super i wogóle, widać że poszło trochę pracy, ale samo wykonanie kiepskie właśnie przez materiały. Zainwestuj w jakiś sturodur i tak jak wyżej listewki. Domek będzie wyglądał 100x lepiej.
Dzięki
Robiłem to z tego co akurat miałem, mam nadzieję że po pomalowaniu będzie dobrze.
Jeszcze jedno pytanie: Czego używacie do podkładowania makiet?
Mówiąc listewki macie na myśli balsę czy coś innego? Wiecie gdzie najłatwiej dostać te rzeczy?Zainwestuj w jakiś sturodur i tak jak wyżej listewki. Domek będzie wyglądał 100x lepiej.
Robiłem to z tego co akurat miałem, mam nadzieję że po pomalowaniu będzie dobrze.
Jeszcze jedno pytanie: Czego używacie do podkładowania makiet?
balsa jest świetna do tego typu akcji ale ja na ogół używam wszystkiego innego co mi wpadnie w łapki... patyczki po lodach, mieszadełka do kawy i ogólnie wszelkich kawałków listewek, sklejek które się nawiną...
- Kedziorson
- Masakrator
podobny do tego w Gorzowie, jak będę przechodził to Ci pstryknę fote będziesz miał inspirację
Po długiej przerwie od młotka , makiet i ogólnie hobby postanowiłem dokończyć stary zakurzony młyn.
Oto rezultat:
szkoda że nie widać odbić w wodzie , bo z efektu jestem bardzo zadowolony.
Po pomalowaniu posmarowałem wszystko klejem uniwersalnym i się elegancko błyszczy.
Oto rezultat:
szkoda że nie widać odbić w wodzie , bo z efektu jestem bardzo zadowolony.
Po pomalowaniu posmarowałem wszystko klejem uniwersalnym i się elegancko błyszczy.