Samomotywator Ogrowy (up 07.08)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Samomotywator Ogrowy (up 07.08)
Co jakiś czas wpadam na genialny pomysł, żeby ogarnąć jakąś armie od początku do końca... Zgadnijcie czy kiedyś mi się to udało? Nie! o dziwo nie Ale jakiś czas temu dopadła mnie zajawka na nową, trzecią już armię (a nawet 4 jeżeli niszowy projekt leśnych goblinów). Tym razem wybór padł na Ogry, a jako że armia nie jest specjalnie liczna to mam nadzieję że tym razem uda mi się pomalować wszystko co kupię, a kupować zamierzam ciut rozważniej niż zazwyczaj
Znając siebie i tak nic z tego nie wyjdzie ale możeten wątek mi troche pomoże... założenie jest takie, robie pseudo rospiskę lub plan zakupów jak kto woli, i biorę sie za malowanie ... a potem rożnymi kolorami zaznaczam co na jakim etapie jest... wrzucam fotki tak często jak się da... i mam nadzieję że ktoś w jakimś tam stopniu będzie mnie wspierał
czerwony - zamierzam kupic
czarny - mam kupione
zielony - gotowe
Wipów nie oznaczam bo pewnie będę wrzucał ich fotki na bierząca albo coś w tym stylu...
Armia ma wyglądać mniej więcej tak:
Rzeźnik
Rzeżnik
BSB
9 Żelazobrzuchów tak w 5/9
6 Byków
3 Byki
1 Kot
1 Kot
1 Kot
3 Ołowiomiotacze
4 Mourfangi
6 Ludożerców
1 Działo
1 Thunertusk
ciekawe czy komus chciało się to czytac
Znając siebie i tak nic z tego nie wyjdzie ale możeten wątek mi troche pomoże... założenie jest takie, robie pseudo rospiskę lub plan zakupów jak kto woli, i biorę sie za malowanie ... a potem rożnymi kolorami zaznaczam co na jakim etapie jest... wrzucam fotki tak często jak się da... i mam nadzieję że ktoś w jakimś tam stopniu będzie mnie wspierał
czerwony - zamierzam kupic
czarny - mam kupione
zielony - gotowe
Wipów nie oznaczam bo pewnie będę wrzucał ich fotki na bierząca albo coś w tym stylu...
Armia ma wyglądać mniej więcej tak:
Rzeźnik
Rzeżnik
BSB
9 Żelazobrzuchów tak w 5/9
6 Byków
3 Byki
1 Kot
1 Kot
1 Kot
3 Ołowiomiotacze
4 Mourfangi
6 Ludożerców
1 Działo
1 Thunertusk
ciekawe czy komus chciało się to czytac
Ostatnio zmieniony 7 sie 2012, o 12:36 przez Niko, łącznie zmieniany 1 raz.
A tutaj będę wrzucał Fotki gotowych rzeczy żeby wszystko było w jednym miejscu... (przynajmniej po fotce na oddział)
Na początek BSB którego jużwidzieliście, ale jak uda mi się załatwić aparat to dojdą inne rzeczy
Na początek BSB którego jużwidzieliście, ale jak uda mi się załatwić aparat to dojdą inne rzeczy
Ostatnio zmieniony 7 sie 2012, o 12:41 przez Niko, łącznie zmieniany 2 razy.
Jakiś duży mag też powinien znaleźć się w rozpie Powodzenia!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
- Brushlicker
- Falubaz
thxJochnyWalker pisze:[udziela wsparcia]
się wie że w rospie będzie duży mag... to plog a nie temat rospiskowy, więc jakoś specjalnie nie przywiązuję uwagi do nazw, nie wyszczególniam uzbrojeni ai takich tamJagal pisze:Jakiś duży mag też powinien znaleźć się w rozpie Powodzenia!
bo nie oglądasz mojej "normalnej" galerii, i nie brałeś udziału w głosowaniu na PMotMMARDUK pisze:Ja akurat tego BSB nie widziałem wcześniej, ale bardzo mi się podoba, klimat i techniczne wykonanie
Tak jak napisałem jak się uda zrobić fotki to wrzucę... no i udało sięJochnyWalker pisze:ej, to wrzuć tu wszystko co masz dotychczas gotowe
Koty są trochę jaśniejsze i z daleka wyglądają lepiej... pewnie rozjaśniem im kły i kiedys namaluję oczy
4 gotowe byki... gotowe ale też bedą małe poprawki... oczy, paski i takie tam...
- Brushlicker
- Falubaz
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Wycieniuj zarost i włosy, bo wygląda to jak czarna dziura na twarzy
Patyna tak zostanie... czasami bedzie jej ciut mniej a czasami nawet więcej taka koncepcja...
Podobnie ma sie rzecz z owłosieniem, taka koncepcja ale może faktycznie ciut pocieniuję... z tym ze chciałem żeby mieli naprawde czarne-czarne a nie jakieś szarawe... więc nie bardzo wiem jak to zrobić...
Ciesze się że podstawki przypadły Wam do gustu, sam się nimi jaram
Jako że jest ich stosunkowo mało, i są duże postawnowiłem się ciut bardziej przyłożyć...
Obecnie, domalowywuję byki i robie podstawkę pod "puszka" aka stonehorn
Podobnie ma sie rzecz z owłosieniem, taka koncepcja ale może faktycznie ciut pocieniuję... z tym ze chciałem żeby mieli naprawde czarne-czarne a nie jakieś szarawe... więc nie bardzo wiem jak to zrobić...
Ciesze się że podstawki przypadły Wam do gustu, sam się nimi jaram
Jako że jest ich stosunkowo mało, i są duże postawnowiłem się ciut bardziej przyłożyć...
Obecnie, domalowywuję byki i robie podstawkę pod "puszka" aka stonehorn
sam go pytaj no i ciśnij ciśnij te swoje TKDzoooma pisze:(Swoją drogą zapytaj Pobora czy chciałby jakieś szczury kupić)
tzn? chodzi Ci o dodanie jakiegoś innego koloru czy o mocniejsze cieniowanie?
-
- Powergamer Rozpiskowy
Ja bym na twoim miejscu obserwował washa podczas schnięcia (chodzi mi o pieski) , bo porobiły ci się zacieki ,właściwie to czym one były washowane?
WIEEEELKI + za podstawki, gładkości przejść na skórze też nic nie mogę zarzucić, ale przydało by się dać im różne kolory bród.
Ogólnie to super zapowiadająca się galeria ,tak trzymać
PS:
Skąd masz tą gąbke co jest na podstawkach?
WIEEEELKI + za podstawki, gładkości przejść na skórze też nic nie mogę zarzucić, ale przydało by się dać im różne kolory bród.
Ogólnie to super zapowiadająca się galeria ,tak trzymać
PS:
Skąd masz tą gąbke co jest na podstawkach?
washowane były gryphon sepia, może faktycznie wyszło trochę zacieków ale na żywo aż tak tego nie widać
no jak to skąd? z allegroKrell pisze:PS:Skąd masz tą gąbke co jest na podstawkach?
- Brushlicker
- Falubaz
-
- Powergamer Rozpiskowy
Niko pisze:washowane były gryphon sepia, może faktycznie wyszło trochę zacieków ale na żywo aż tak tego nie widać
no jak to skąd? z allegroKrell pisze:PS:Skąd masz tą gąbke co jest na podstawkach?
Dzięki ,odwiedziłem już chyba wszystkie sklepy w Krakowie i nie mogłem znaleźć.
Pozdrawiam
Tak się zmotywowałem że przez tydzień prawie nic nie zrobiłem... no prawie bo mam na wykończniu 2 byki... zaczętych 3 ołowiomiotaczy zrobiłem też podstawkę pod stonehorna... ale ostatnie 2-3 zabrał mi rzeźnik którego postanowiłem sobie zrobić... Jeszcze kilka poprawek, szczególnie przy bitsach któredopiero co dokleiłem i biorę się za malowanie (ale to dopiero po weekendzie )
WIP rzeźnika:
no i podstawka pod stonehorna bo podobno lubicie podstawki... a na miska będzie trzeba naprawę długo czekać
@ Krell, dotarły jużdo Ciebie gąbeczki? a jak tak to robiłeś już coś znimi?
WIP rzeźnika:
no i podstawka pod stonehorna bo podobno lubicie podstawki... a na miska będzie trzeba naprawę długo czekać
@ Krell, dotarły jużdo Ciebie gąbeczki? a jak tak to robiłeś już coś znimi?