![Obrazek](http://i1066.photobucket.com/albums/u402/Noiren666/7w1obrakpodp.jpg)
Noire&Daenris Agony and Exctasy UP Korsarze 12-07-2012
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Noire&Daenris Agony and Exctasy UP Korsarze 12-07-2012
Witaj w galerii Noire i Daenris strudzony wędrowcze. Rozsiądź się wygodnie oglądając nasze prace i zostaw komentarz po sobie.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2012, o 13:23 przez Noire, łącznie zmieniany 3 razy.
PK w sumie jest takie samo jak PVP tylko jesteś czerwony i wszyscy chcą Cię zabić
Fajna pracka pod względem malowania. Gorzej już trochę z wykonaniem.
Mogłeś troszkę więcej przysiąść przy płaszczyku, jakoś lepiej go zrobić. To samo ta wykrochmalona szmatka.
Z malowania to tylko płaszczyk licho wyszedł. Reszta ok. No i trochę washa na maetaliki.
![Liar :^o](./images/smilies/eusa_liar.gif)
Mogłeś troszkę więcej przysiąść przy płaszczyku, jakoś lepiej go zrobić. To samo ta wykrochmalona szmatka.
Z malowania to tylko płaszczyk licho wyszedł. Reszta ok. No i trochę washa na maetaliki.
Ta flaga to jest jakaś super wykrochmalona albo tak brudna że już zesztywniała! Mogłeś ją chociaż trochę powyginać bo to mega nienaturalnie wygląda.
Tak jak wcześniej: popraw metaliki, jakimś np. czarnym washem, bo wyglądają na pomalowane jednym kolorem. Poza tym to reszta całkiem fajna![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Tak jak wcześniej: popraw metaliki, jakimś np. czarnym washem, bo wyglądają na pomalowane jednym kolorem. Poza tym to reszta całkiem fajna
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Washe hmm rzeczywiście można by dać... na żywo zdecydowanie inaczej to wygląda niż na zdjęciach.
Sztandar jak dywan hmm tak miał wyglądać gdyż ma być jak odwrócony gonfalon bez flamme.
a tak btw to pierwsza figurka pomalowana do battla od jakiś siedmiu lat,
Sztandar jak dywan hmm tak miał wyglądać gdyż ma być jak odwrócony gonfalon bez flamme.
a tak btw to pierwsza figurka pomalowana do battla od jakiś siedmiu lat,
PK w sumie jest takie samo jak PVP tylko jesteś czerwony i wszyscy chcą Cię zabić
przydałoby się zdjęcie samego sztandaru, żeby wyeksponować to, nad czym się najbardziej przysiedziało; cieniowanie płaszcza imo jest bardziej paciane niż malowane
sam dobór kolorów to kwestia gustu, ale dla mnie ten fiolet + ten pomarańcz + ta czerwień ze sobą nie grają.
przysiedź jeszcze trochę, polecam eksperymentowanie z mieszaniem farb w stylu 'nie dam fioletu prosto z kubełka, tylko dorzucę do niego trochę szarości'
elo joł :*
sam dobór kolorów to kwestia gustu, ale dla mnie ten fiolet + ten pomarańcz + ta czerwień ze sobą nie grają.
przysiedź jeszcze trochę, polecam eksperymentowanie z mieszaniem farb w stylu 'nie dam fioletu prosto z kubełka, tylko dorzucę do niego trochę szarości'
elo joł :*
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Dziękuje za komentarz.
Problem z płaszczem jest taki, że nad nim dość trochę siedziałem i żywo wygląda bardzo fajnie na zdjęciu natomiast coś gdzieś ucieka.....
Odnośnie malowania zawsze mieszam kolory;-) nigdy nie maluje prosto z kubełka;-)
a ten pomarańcz nie jest pomarańczem to tzw ruskie złoto.
Problem z płaszczem jest taki, że nad nim dość trochę siedziałem i żywo wygląda bardzo fajnie na zdjęciu natomiast coś gdzieś ucieka.....
Odnośnie malowania zawsze mieszam kolory;-) nigdy nie maluje prosto z kubełka;-)
a ten pomarańcz nie jest pomarańczem to tzw ruskie złoto.
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
O kurna... To się nazywa kreatywność
Ale przyznam, że też bym się nie domyślił, że tam podstawka jest...
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Strasznie sztywny sztandar i płaszczyk, nie wygląda to dobrze. Sztywne sztandary MUSZĄ być umieszczane w figsie tak, aby drzewce było pionowo, musi to sprawiać wrażenie, że wiatr/ pęd powoduje takie usztywnienie sztandaru. Natomiast płaszcz tak się nie zachowuje, wygląda wręcz , jakby gostek walnął potężnego pierda po jakiejś grochówie i cały płaszcz mu poderwało
... Co do malowania - trochę brakuje mi washy na metalikach. Powodują one postarzenie zbroi/oręża, poprawiając znacznie ich wygląd. Podstawka musi imho być widoczna - figs odcina się wtedy od reszty, powoduje to wrażenie uporządkowania całości.
Wszyscy cały czas się uczymy. Dopiero jak się coś zrobi, widać, co można było zrobić lepiej. Wyciągamy wnioski i następny figs już jest sporo lepszy. I tak dążymy do doskonałości, czyt. poziomu figsów róznych c'tanów, lolerów, rothandów, itp., itd.![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Wszyscy cały czas się uczymy. Dopiero jak się coś zrobi, widać, co można było zrobić lepiej. Wyciągamy wnioski i następny figs już jest sporo lepszy. I tak dążymy do doskonałości, czyt. poziomu figsów róznych c'tanów, lolerów, rothandów, itp., itd.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Dziękuje ślicznie Smiejgregu za rady. Co do washy to skorzystam. Jak się uczyłem malować to był black ink i chestnut ink. Całkowicie inaczej się ich używało.
Na ten moment zakupiłem. Badab Black Traka Green plus ten do purpury co jeszcze doradzicie;-)
Na ten moment zakupiłem. Badab Black Traka Green plus ten do purpury co jeszcze doradzicie;-)
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Uważaj z kolorowymi washami - strasznie się po nich świecą figsy. Ja używam głównie badab blacka, devlan muda,gryphon sepii i ogryn flesha (do skóry). Jeszcze z rzadka fioletowego i czerwonego po mocnym rozcieńczeniu do twarzy. Czasem , jak mnie najdzie, to koloruję metaliki washami - wychodzą różne rzeczy, czasem nawet fajne. Kiedyś całkiem mocno zwashowałem zbroję moich chosenów niebieskim - tak że warto eksperymentować. Tylko nie wal dużo kolorowego washa, bo figs będzie jak psie jajca ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)