Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
1. Tak
2. Jak jesteś na tyle odważny, że wypuścisz wszystkich do przodu to sam w nich wejdziesz.
3. Tak, fast cavalry
2. Jak jesteś na tyle odważny, że wypuścisz wszystkich do przodu to sam w nich wejdziesz.
3. Tak, fast cavalry
1. Tak
2. Zatrzymują się tam gdzie doszli i albo ktoś w nich wlezie albo w następnej twojej rundzie idą w losowym kierunku - jak w zasadach army booka.
3. Nie mają darmowego wheela, tylko darmową reorganizację a to co innego. Za wheel płacą movementem jak każda typowa jednostka.
2. Zatrzymują się tam gdzie doszli i albo ktoś w nich wlezie albo w następnej twojej rundzie idą w losowym kierunku - jak w zasadach army booka.
3. Nie mają darmowego wheela, tylko darmową reorganizację a to co innego. Za wheel płacą movementem jak każda typowa jednostka.
Czy Doom ma wzornik/szablon?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
- Da Big Stabba !
- Pseudoklimaciarz
czy jak dam night goblin great shamanowi wizarding hat to będę mógł dalej korzystać z grzybków rzucając np czary z lore of fire ?
tylko po co great shamanowi?
czy to sie opłaca?
140 pkt + 100 z wizarding hat dla jednej dodtkowej kostki? a dodatkowo poświęcasz level na szamanie
nie lepszy jest NG warboss za 55 pkt?
za 85 pkt to jakiegoś kowboja albo rydwan można jeszcze zpakować
czy to sie opłaca?
140 pkt + 100 z wizarding hat dla jednej dodtkowej kostki? a dodatkowo poświęcasz level na szamanie
nie lepszy jest NG warboss za 55 pkt?
za 85 pkt to jakiegoś kowboja albo rydwan można jeszcze zpakować
Jak jest z głupota trolli w przypadku kiedy dochodzi do kontaku z jednostka przeciwnika, kiedy nie zdali LD i ida do przodu? Jest to traktowane jako szarza czy zatrzymuja sie przed przeciwnikiem albo cos jeszcze innego?
..."W świątyni dumania wolę jednak ambitniejsze dzieła. Właściwości żelu do golenia, skład proszku do prania, zalety odplamiacza. Słowem, a w zasadzie trzema: klasyka toaletowego gatunku"
W RB jest napisane, że ten ruch traktuje się jak spaloną szarżę, więc stają cal od przeciwnika.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
- Infernal Puppet
- Masakrator
Tak [ ale nie ward save z Magic Resistanca ].czy ward save działa na woundy które się dostaje w wyniku misscasta ?
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Aron_Banalny
- Masakrator
ej, bez kitu, hoppersi nie maja animozji?
Witam,
Pytanie do szacownego zielonego grona mam. Dotyczy oddziaływania bretońskiej formacji lancy na ustawienie oddizału goblinów.
Gdzie:
to skulker
to dowódca jednostki
to bohater
Każdy kto zna formację lancy wie, że rycerze na flankach "nie mogą targetować konkretnych celów". Co dzieje się z takimi atakami? W kogo są wyprowadzane?
1) W skulkerów, dowódcę i bohaterów? Jak są dzielone i na jakiej podstawie tak?
2) Idą w oddział? Na podstawie jakiej zasady ataki niesprecyzowane mają iść w oddział (szeregowe modele)
Pozdrawiam
Pytanie do szacownego zielonego grona mam. Dotyczy oddziaływania bretońskiej formacji lancy na ustawienie oddizału goblinów.
Gdzie:
to skulker
to dowódca jednostki
to bohater
Każdy kto zna formację lancy wie, że rycerze na flankach "nie mogą targetować konkretnych celów". Co dzieje się z takimi atakami? W kogo są wyprowadzane?
1) W skulkerów, dowódcę i bohaterów? Jak są dzielone i na jakiej podstawie tak?
2) Idą w oddział? Na podstawie jakiej zasady ataki niesprecyzowane mają iść w oddział (szeregowe modele)
Pozdrawiam
Gaude Mater Bretonnia
Muszę znać zdanie obu stron. Zdarza się, że każdy ciągnie w swoją stronę. W interesie zielonych jest wiedzieć jak lanca działą na tak złożony blok. Chcę tylko wiedzieć dlaczego/na jakiej podstawie "nie stargetowane" ataki mają być trafiane w oddział. A nie np w modele z którymi styka się pierwszy szereg?
Gaude Mater Bretonnia