więc Macias mimo, że nie wiedział to dobrze strzelił

Moderator: misha
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
jest gdzieś napisane, że ma być minimum 5 modeli piechoty/kawy? lub 3 MI? nietemplate takes D6 Strength 3 hits for each rank of models in the unit
no wlasnie nie do konca, wystarczy spelnic pare warunkow aby bylo to calkiem realne.misha pisze:nie ma tego określonego w RB, ale oddział zmienił swoje położenie, więc ruch był
zresztą to trochę abstrakcyjne gdybanie o tym zmuszeniu do close door, musisz mieć naprawdę ograniczone pole manewru, żeby przeciwnik domykał szarżę, a na dodatek musisz mieć tam rzucony czarjedno z drugim często się nie zdarza.
No mowilem o wykorzystaniu sytuacji, w ktorej czar dziaiala do mojej fazy magi a domykanie drzwi przez przeciwnika jest traktowane jako jego ruch.Azurix pisze:Ale to co jest Ruchem masz opisane w Rule Booku. Cała reszta jak domykanie drzwi to nie jest ruch tylko techniczna sprawa w mechanice gry. Poza tym, to kiedy niby czar ten miał by zadziałać poprzez domykanie drzwi w szarży? Czar działa w "during ITS next turn", więc chodzi tu o Player's Turn a nie o Game Turn. Tak więc on musiał by w swojej turze być celem szarży i domykać drzwi, a to jest niemożliwe, bo w jego turze przeciwnik nie szarżuje. Natomiast jeśli to on szarżuje oddziałem, to już za samą szarżę dostaje hity i domykanie drzwi nic tutaj nie zmienia. Więc nie bardzo rozumiem, o czym ty mówisz?
A co w takim razie dziala do nastepnej mojej fazy magi ? (z opisu czaru)Azurix pisze:Ale nie działa do twojej, co wynika z opisu czaru.