Breta vs Breta

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Breta vs Breta

Post autor: Jagal »

Czy jest jakikolwiek wyznacznik jak należą postępować gracze Bretońscy kiedy grają ze sobą? Chodzi mi o branie blessa ->(wiadomo, że kto zaczyna zazwyczaj ma przewagę) najczęściej rozwiązywało się to po prostu od razu powiedzeniem albo też delikatną umową między sobą... czasami także było to takie wyciąganie z przeciwnika czy sie pomodli czy nie-> to takie fair nie jest:PKiedyś nawet miałęm sytuację że zapisywaliśmy na karteczkach ;)

W takim razie jeśliby miał ktoś jakiś dobry pomysł co zrobić w takiej sytuacji, może stosowne uściślenie mogłoby zostać wprowadzone?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

a jeżeli modlą się obie strony?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

ale w tym sęk że oboje nie wiemy czy przeciwnik się pomodli, jesli tak to sami mozemy sie ine modlic i jedziemy na niego

a w Twojej sytuacji to w zależności od tego czy ktoś brał zaczynianie czy nie. No i jakbyco zwykły rzut kostką
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

To turlasz i kto wiecej wyrzuci ten zaczyna - ja to tak bym zrobil.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Zapisywanie na kartkach czy się modlisz czy nie to najbardziej rozsądne rozwiązanie. Gdy modlą się obie strony to rzut kostka kto zaczyna. Takie rzeczy można ustalić przed bitwa. Nie widzę powodu by to uściślać.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

ja mysle, ze najlepszym rozwiazaniem bylo by gdyby osoba majaca zaczynac pierwsza deklarowala uzycie blessingu (tzn. czy oddaje pierwsza ture) potem druga i jesli obie osoby sie modla to to zaczyna ta co pierwsza deklarowala... :wink:

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Heh, nie ukrywajmy, że w bitwie bretka na bretkę na rycerstwie, nie pomodlić się = dać przeciwnikowi wieeeelkie fory. Także jest to raczej problem natury teoretycznej :)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Kołata pisze:Heh, nie ukrywajmy, że w bitwie bretka na bretkę na rycerstwie, nie pomodlić się = dać przeciwnikowi wieeeelkie fory. Także jest to raczej problem natury teoretycznej :)
IMO znacznie wazniejsze jest to kto na kogo zaszarzuje niz to kto bedzie mial blessing..

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Wyjątkowo sie z tobą zgodze, Kuba.Grałem kilka razy z bretą i to kto zaszarżuje jest najważniejsze.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Wczoraj na turnieju miałem taką sytuację: rzut ->strona/zaczynanie
kto zaczyna ten pierwszy się rozstawia. Przeciwnik wybrał stronę, oddając mi zaczynanie. Kiedy bretka mówi że się modli? po rozstawieniu wojsk czy od razu w tym momencie, kiedy wybierze się stronę albo zaczynanie?
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

po rozstawieniu

ODPOWIEDZ