League Of Legends
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: League Of Legends
Widzieliście nowego patcha? Dziwne zmiany ale sądzę że konieczne. Jak myślicie jak bardzo osłabili xina?
Teraz Twitch będzie lepszy a ja go sprzedałem w tamtym tygodniu omg...
Skorzystałem, działa. Oddałem Mastera Yi, którego kupiłem za te RP które dostawało się po dojściu do bodajże 5 levelu, wraz ze skinem (kiedyś grałem nim bardzo dużo, teraz mam lepszego cepa
), szkoda tylko, że można zrobić coś takiego tylko raz.

W zasadzie to Xin jest teraz chyba lepszy, pasywne leczenie jest wmontowane w W, nowy pasyw daje armor pen, czyli zadaje większe obrażenia, będę musiał go potestować, bo wcześniej jakoś rewelacyjny nie był.Urtrax pisze:Widzieliście nowego patcha? Dziwne zmiany ale sądzę że konieczne. Jak myślicie jak bardzo osłabili xina?
No i niezłe jest też to, że ulti odrzuca teraz przeciwników za wyjątkiem jednego co wprowadza spore zamieszanie.
Tak poza tym jest tu jakiś spec od supportów na Wescie? Przydałby mi się ktoś, z kim mógłbym grać duo Gravesem bez konieczności ciągłego kupowania wardów i potionów na manę, jak to się teraz czasem zdarza.
Ostatnio dla funu poszedłem Kayle na top, bo słyszałem że niektórzy tak grają i nieźle im to wychodzi. W każdej grze dostawałem flame że nie gram nią jako support, po czym złaziłem z topa ze statami 3/1/0 albo 5/0/0
.
Obczajcie sobie Kayle, hidden OP.

Obczajcie sobie Kayle, hidden OP.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Tak wiem, Kayle obsysa jako support, ale na topie jest niezła. Może jeszcze trzeba ją potestować na midzie?
Nawet grając Fiorą musiałem trzymać się na baczności, ale w końcu ją zbiłem i to dzięki temu, że na początku jungler mi pomógł.
No bo popatrzmy: ma leczenie, więc ustoi długo, ulti jak tryn i atak zasięgowy oraz spowalniaczkę czyli w zasadzie wszystko co potrzebne do bycia OP i wyprowadzaniem denerwujących kombosów.
Nawet grając Fiorą musiałem trzymać się na baczności, ale w końcu ją zbiłem i to dzięki temu, że na początku jungler mi pomógł.
No bo popatrzmy: ma leczenie, więc ustoi długo, ulti jak tryn i atak zasięgowy oraz spowalniaczkę czyli w zasadzie wszystko co potrzebne do bycia OP i wyprowadzaniem denerwujących kombosów.

W czasach miliona postaci z dashami/blinkami i innymi takimi, slow mniejszy niż 60% to syf nie slow
. Z tym że slow z q+w na nas to już niezła różnica prędkości.

kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Twórcy pousuwali najlepsze wardy, ach, gdzie ta stara eve. Nie dość że ward, to jeszcze biegał ściągał focus na 1,5s. Szkoda tylko że czasem kradł blue midowi
.

Z moich dotychczasowych doświadczeń nie była zbyt pomocna ani dla mojego carry'ego ani dla carrych przeciwnika, głównie z tej przyczyny, że:
-są lepsze supporty
-musi stać z tyłu, bo inaczej dostanie focusa, a siłą rzeczy nie jest zbyt wytrzymała, gdy jest supportem
-gdy stoi z tyłu, carry przeciwnika jest poza zasięgiem jej harrasowych zdolności
-bycie supportem nie wykorzystuje w pełni jej potencjału
-dobra jest tylko w pościgu
-nie ma displacementu, jak blitz, lulu, alistar, czy od biedy volibear
-stun/snare>slow
-jej ulti jest gorsze niż shena, bo trwa tylko 3 sekundy, nie powoduje pojawienia się tuż przy celu i następującego po nim natychmiastowego taunta
-na tarczę janny albo lulu (ze znacznie mniejszym cd) można zebrać mniej więcej podobną ilość uszkodzeń jak w ciągu tych trzech sekund, oczywiście jeśli przeciwnik nie był nafeedowany
-ma w zasadzie tylko dwie umiejętności typowo supportowe: heal i ulti
-pozostałe skille raczej zachęcają do tego, żeby pchała się do walki
-są lepsze supporty
-musi stać z tyłu, bo inaczej dostanie focusa, a siłą rzeczy nie jest zbyt wytrzymała, gdy jest supportem
-gdy stoi z tyłu, carry przeciwnika jest poza zasięgiem jej harrasowych zdolności
-dobra jest tylko w pościgu
-nie ma displacementu, jak blitz, lulu, alistar, czy od biedy volibear
-stun/snare>slow
-jej ulti jest gorsze niż shena, bo trwa tylko 3 sekundy, nie powoduje pojawienia się tuż przy celu i następującego po nim natychmiastowego taunta
-na tarczę janny albo lulu (ze znacznie mniejszym cd) można zebrać mniej więcej podobną ilość uszkodzeń jak w ciągu tych trzech sekund, oczywiście jeśli przeciwnik nie był nafeedowany
-ma w zasadzie tylko dwie umiejętności typowo supportowe: heal i ulti
Ogólnik, tym samym nieprawdziwy. Zależnie od wrogiego setupu będzie spisywać się lepiej lub gorzej, jak każdy czempion.Klafuti pisze:Z moich dotychczasowych doświadczeń nie była zbyt pomocna ani dla mojego carry'ego ani dla carrych przeciwnika, głównie z tej przyczyny, że:
-są lepsze supporty
Źle interpretujesz granie tym championem jako support.-musi stać z tyłu, bo inaczej dostanie focusa, a siłą rzeczy nie jest zbyt wytrzymała, gdy jest supportem
Championami takimi jak Kyle nie supportujesz cały czas, tylko robisz to w "burstach". Razem idziecie handlować dmg z przeciwnikiem i się wycofujecie. Stanie na siłę zaraz przy AD Carry jest bez sensu, bo faktycznie dostaniesz support i zmuszą Cię do bazy.
I w lane phase, co jest dość istotne.-dobra jest tylko w pościgu
To akurat nie jest krytyczne.-nie ma displacementu, jak blitz, lulu, alistar, czy od biedy volibear
Tylko, że ten slow zadaje też rozsądny dmg. Dołóż do tego pasyw + righteus fury i już jest ciekawie.-stun/snare>slow
Jej ulti jest lepsze od Shena, ponieważ pozwala zniwelować ulti przeciwników.-jej ulti jest gorsze niż shena, bo trwa tylko 3 sekundy, nie powoduje pojawienia się tuż przy celu i następującego po nim natychmiastowego taunta
Shield a Heal to zwie zupełnie różne mechaniki, nie ma co ich porównywać. Obie są dobre, mają swoje plusy i minusy.-na tarczę janny albo lulu (ze znacznie mniejszym cd) można zebrać mniej więcej podobną ilość uszkodzeń jak w ciągu tych trzech sekund, oczywiście jeśli przeciwnik nie był nafeedowany
Źle na to patrzysz. Spójrz w ten sposób: Kayle robi dużo damage bez mega itemów, równocześnie mając heal i dobre ulti.-ma w zasadzie tylko dwie umiejętności typowo supportowe: heal i ulti
pozdrawiam

Furion