zapytanie ofertowe

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

zapytanie ofertowe

Post autor: Szamot »

witam ;) otóż jest sprawa/pytanie do waszej braci figurkowej wszelkiej maści :)

już prawie skończyłem swoją armię VC i tak sobie myślę, aby dokupić trochę farb i wyruszyć na wody wolnego rynku w poszukiwaniu skarbów ;)

krótko i na temat...

jest zapotrzebowanie waszym zdaniem na szybkie+dokładne+tanie malowanie figurek na białym/czarnym podkładzie? malowanie to polegałoby na kompleksowym oczyszczaniu śmietnika(klejenie połamańców, piaskowanie podstawek i nakładanie warstwy podstawowej koloru). W założeniu ma to być usługa, która daje swobodę klientowi dalszego rozwoju swoich modeli. Sama usługa ma być wstępem do malowania(skierowania do ludzi którzy np. chcą sobie bejcować/washować, a nie mają czasu by ogarnąć armię i chcą dostać gotową do kąpania/rozjaśniania itp.)

jak sądzicie czy to dobre miejsce gdzie można się wstrzelić z zyskiem? czy lepiej zająć się standardowym i kompleksowym malowaniem?

nie wiedziałe czy dać to tutaj do ogólnej czy do do działu usług ;)

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

z własnego doświadczenia wolałbym, albo aby ktoś pomalował mi całą figurkę lub mazać ją samemu to przynajmniej się czegoś nauczę. gdybym dostał tak przygotowaną jak Ty proponujesz to juz nie chciałoby mi sie z nia nic robić
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

teoretycznie ogarnianie do stanu "używalności" (aby ją wykończyć potem) jest najgorszym stadium, więc sądziłem że wielu osobom nie che sie tego etapu mieć i tylko wykończyć swoje modele z własnym "widzi mi się" ;)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

W usługach ludzie wywieszają ogłoszenia, więc dobrze umieściłeś. Mogłoby jeszcze pasować do Modelowania i Malowania, ale mniejsza o to.
Jeśli chodzi o sam pomysł, to wydaje mi się, że posklejanie modeli i przygotowanie ich do malowania to najłatwiejsza część roboty. :wink:
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Już kiedyś ktoś oferował na tym forum takie usługi. Malowanie na bazowe kolory było u niego bardzo tanie, chyba za pomalowanie goblina na ok 4 kolory brał złotówkę. Z jego tematu wynikało, że miał trochę chętnych (np. inni malarze), ale po jakimś czasie chyba złożył interes. IMO ten biznes pożera bardzo dużo czasu a wynagrodzenie jest małe (chyba że chodzisz jeszcze do szkoły i chcesz dorobić do kieszonkowego).

Jeśli nie masz jeszcze umiejętności, to możesz tak zaczynać, ale na boku szlifuj warsztat, to może za jakiś czas będziesz brał 400 zł za model.

Zawsze do swojej oferty możesz dorzucić robienie trayów (nawet metalowych - możesz kupować blaszki u innych i je tylko wykańczać) + podklejanie figurek magnesami, a nawet robienie prostych makiet (górki, pola, obeliski) - zrobisz takich kilka na próbę (tutoriale są na sieci) dla siebie i potem będziesz mógł wykonywać je masowo.
To chyba wszystkie pierdołowate czynności jakie widzę przy tym hobby, jak zaoferujesz sensowną cenę to ktoś się na pewno znajdzie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

ok ;)

a jak miałaby się sprawa z makietami? górki/domki schludne miłe i fajne? rynek przeładowany? isteniej szansa po wstawieniu zdjęć swoich prac że zgłoszą się osoby które grają po domach w celu złożenia zamówienia, czy większa szansa jest na hurtowe zamówienia u np. jakiś klubów(chociaż kluby pewnie same ciułają sobie tereny różnej jakości)

;)

aha uczę się :) jestem biednym studentem obecnie już 3roku studiów dziennych, więc póki wakacje i koniec praktyk już, to byłoby miło robić coś fajnego co sie lubi i przy tym trochę poczesać pieniądza, oraz zadowolić pare istnień :)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Próbuj wszędzie. Jak będziesz miał odpowiednią jakość i cenę to klientów znajdziesz.
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Ja byłbym bardzo zainteresowany takim wsparciem. Szczegolnie w kontekście bejcowania moich orków. Głownie interesuje mnie nakladanie kolorów bazowych na modele, zebym mogl je potem od razu kapać w bejcy. Daj znac na PM, co mozesz zaoferowac i za jaką cenę.
Obrazek

ODPOWIEDZ