Szybkie pytanie - sztandarowi i muzycy
Szybkie pytanie - sztandarowi i muzycy
Mam takie szybkie pytanie od warhammerowego laika (nie mam jeszcze rulebooka więc nie mam jak sprawdzić a własnie kleję pierwsze figurki i nie chcę walnąć jakiejś bolesnej gafy) - czy osoby sztandarowego i muzyka w regimentach W:FB MUSZĄ być osobno? (w sensie: jeden kolo trzyma trabkę a drugi trzyma sztandar) czy tą zaszczytną funkcję może pełnić jedna osoba trzymająca w jednym ręku sztandar a w drugim trąbkę? Jak do tej pory widziałem kilkanaście zdjęć regimentów i zawsze jest jeden sztandarowy i jeden muzyk, ale nie wiem czy z powodu zasad czy po prostu tak jest estetyczniej, dlatego pytam
Zakon NMM trzeba tępić, niszczyć, wypalać rozgrzanym do czerwoności żelazem! Oczywiście żelazem pociągniętym metalizerem 

Muszą to być dwa modele.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()