Pytania początkujacego TK
Moderator: Shino
Re: Pytania początkujacego TK
mi niestety slabo szo inaczej niz na euro
TRUE LEGION KRAKÓWGeneral Baga pisze:oftoooooooooooooooooooooopppppppppppppppppppppppp (wybaczcie ale obiecałem chłopakom)
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Potwierdzam.eliah91 pisze:Słabo to szło TK jak na euro były max 2 kości, prawie zbanowany scroll i jedna kostka za tytana.
Ja zazwyczaj gram domowe bitwy i my ustalamy sobie własne ograniczenia. Prawie nigdy nie gram na +200 i jakoś daję radę.
- RedScorpion
- Falubaz
Tytan dalej bierze 1 kość (tak długo jak żyje) a scroll biorący 2PD i 2DD jest dalej praktycznie zbanowany.
- sorinmarkov
- Chuck Norris
noobowskie pytanie,
czy mógłby mi ktoś podać rozmiarówki podstawek pod wszystko, co nie jest piechotą i kawalerią u umarlaków? Ushabti i skorpy to zapewne 40x40 ale dalej już nie orientuję się, chciałem sobie jakieś proxy zrobić i zobaczyć z czym to się je.
Z góry dziękuję.
czy mógłby mi ktoś podać rozmiarówki podstawek pod wszystko, co nie jest piechotą i kawalerią u umarlaków? Ushabti i skorpy to zapewne 40x40 ale dalej już nie orientuję się, chciałem sobie jakieś proxy zrobić i zobaczyć z czym to się je.
Z góry dziękuję.
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
cascet ma swoja nietypowa, katapka jest maszyna wiec nie ma,carriony 40x40, swarmy tez, necropolis knights, i sepulchrale, warsphinxy, necrosphinxy 50x100, necrolith colossus i hierotitan, 50x50, to juz raczej wszystko
a skorpion ma 50x50, a nie 40
a skorpion ma 50x50, a nie 40
Ostatnio zmieniony 4 lip 2012, o 19:33 przez syslak, łącznie zmieniany 1 raz.
TRUE LEGION KRAKÓWGeneral Baga pisze:oftoooooooooooooooooooooopppppppppppppppppppppppp (wybaczcie ale obiecałem chłopakom)
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Z podziękowaniem od dzieci Khorna
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Co polecali byście mi do rozpiski na 2800pkt w połączeniu z armią lizardmenów?Czy warto by było na takie pkt zagrać na Tomb kingu z gwardią ?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
czy czary wzmacniające działają na sojusznicze jednostki np. Krasie ?
Cześć Wam, mam takie dość dziwne pytanie. Niby oczywiste ale jednak mam ostatnimi czasy pewny dylemat.
Mianowicie czy Carriony są na podstawkach skirmishowych czy zwykłych? Udzielam się też czasem na forum "Khemri Forum" i jak wstawiłem zdjęcie mojej nietypowej konwersji Carrionów na podstawce normalnej to ktoś napisał że one są właśnie w skirmishu i mam zły tray.
Może coś mi umknęło ale nie wiem sam i proszę o odpowiedź. Mam podręcznik główny Tomb Kings i nie wiem albo ja czegoś nie doczytuje albo coś mi umyka ale po prostu nie widze u nich zasady skirmish.
Pozdrawiam.
A co do poprzedniego postu to lepiej zajrzeć do podręcznika głównego sobie w jakim sojuszu są. Od tego zależy też jak na siebie będzie magia wpływała. Z tego co pamiętam mogę się mylić tylko raz grałem w sojuszu z O&G - powiem Wam że sojusz jest genialny i mega mocny.
Mianowicie czy Carriony są na podstawkach skirmishowych czy zwykłych? Udzielam się też czasem na forum "Khemri Forum" i jak wstawiłem zdjęcie mojej nietypowej konwersji Carrionów na podstawce normalnej to ktoś napisał że one są właśnie w skirmishu i mam zły tray.
Może coś mi umknęło ale nie wiem sam i proszę o odpowiedź. Mam podręcznik główny Tomb Kings i nie wiem albo ja czegoś nie doczytuje albo coś mi umyka ale po prostu nie widze u nich zasady skirmish.
Pozdrawiam.
A co do poprzedniego postu to lepiej zajrzeć do podręcznika głównego sobie w jakim sojuszu są. Od tego zależy też jak na siebie będzie magia wpływała. Z tego co pamiętam mogę się mylić tylko raz grałem w sojuszu z O&G - powiem Wam że sojusz jest genialny i mega mocny.
Warhammer Fantasy Battle Blog
-----------------------------------------
http://www.araghasarts.blogspot.com
http://www.araghasarts.blogspot.com
1. killing blowy działająSiersciucH pisze:czy czary wzmacniające działają na sojusznicze jednostki np. Krasie ?
2. ward na 5+ (tylko mała wersja) działa na jedną jednostkę
3. dodatkowy atak/w strzelaniu multiple shot (tylko mała wersja) działa na jedną jednostkę
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
ale na kuszników tego nie rzucę chyba bo pisze o łukach ?