Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Post autor: smiejagreg »

Smh pisze:
smiejagreg pisze:Póki co krasnoludy Mantica mnie - delikatnie mówiąc - nie przekonują. Zresztą obecne wzory GW też są fajne na szkicach i grafikach, a w realu brakuje im tego czegoś...
si, jednak jeśli nei będą próbować to do niczego nie dojdą ;)
Si, z tym, że istnieje niebezpieczeństwo, że jak będą zbyt długo próbować, to mogą im wyjść knoty a'la GW :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Obrazek
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Zajebiste. Czyżby jednak dwarfy miały iść na pierwszy ogień?
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Rany! Mój ulubiony bohater (poza Gotrekiem) btw mam wszystkie pdf z felixem i gotrekiem jak ktoś chce :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
de_wil
Mudżahedin

Post autor: de_wil »

panterq pisze:Zajebiste. Czyżby jednak dwarfy miały iść na pierwszy ogień?
to nie jest zapowiedź nowego army booka*. wydali jedynie limitowaną figurkę, tak jak robią to z White Dwarfem. :)

* chciałbym się mylić :mrgreen:
...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ciekawe, jak go będą sprzedawać - będziemy kupować kota w worku? Wszak to failcast. Może w środku będzie Bugman z dziurą po kuli (pęcherzu) zamiast twarzy? Mam nadzieję, że w blistrze wszystko będzie widać, a nie, że będzie sprzedawany jak limitowany slayer...

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Chłopaki, to jest nowy wzór Bugmana, który sprzedawany będzie wyłącznie w Warhammer World w Notthingham (tak jak ten z opcją stołka barowego w ręce).
Jak już będziecie go kupować na miejscu, myślę że można się ewentualnie domagać wymiany wadliwego odlewu ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Do Anglii póki co się nie wybieram, ale na ebayu się toto pojawi i nie będzie wiadomo, czy model jest wadliwy, czy nie... Raczej się nie zdecyduję...

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No właśnie - ktoś się skusi ? Bo mi się jakoś nie spieszy do tego ultrarare'a...

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

greg Ebay jest najbezpieczniejszym miejscem dla kupującego - zawsze możesz towar oddać!
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Przestań...
Po pierwsze - cieszę się , jeśli mi w ogóle przyjdą figsy, bo nie zawsze jest to proste. Po drugie - nie wszyscy przyjmują zwroty. Po trzecie - jeśli bym miał się bujać miesiącami w tę i nazad to dziękuję. Przykład - obecnie nie mam przesyłki z Anglii, wysłanej 27.06. Jest ponoć gdzieś na terenie Niemiec. Kiedy ją dostanę - Bóg to raczy wiedzieć. I tak mam szczęście - bo przesyłka była ubezpieczona, ale to bardzo podraża zakup. Tak że Twój zachwyt nad ebayem uważam za lekko przesadzony. Owszem, są niektórzy sprzedawcy, u których mozna brać w ciemno. Kłopot w tym, że szukam już konkretnych figsów, a te nie zawsze są oferowane. Efekt - kupuję , gdzie sprzedają i nie zawsze dostaję np. to, za co zapłaciłem. Miałem już różne przypadki z ebayem. Np. kiedyś przyszła mi przesyłka , zawierająca inne figsy, niz kupiłem. Owszem, sprzedawca zwrócił mi kasę, ale tylko za figsy. transport poszedł się j...ć. Ebay często ma to gdzieś. Odpowiadają wymijająco, często wcale nie chca pomóc w przypadkach, kiedy imho by mogli. Korzystam z ebaya, bo nie mam innej alternatywy i tyle...

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

we Wrocku postawili pomnik starego krasnoludzkiego tronu :D

Obrazek

w tle widać, że już człeczyny chcą się dobrać do skarbu... ;P

- Ulegasz stereotypom.

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Krasnoludzka ekipa remontowa :wink:

Awatar użytkownika
Shin Ryu
Mudżahedin

Post autor: Shin Ryu »

Tak sobie myślałem o nowych oddziałach do nowego AB, i stwierdzam że GW mogliby dać jednostkę coś na wzór tych wojowników z okładki AB. Tarcze wielkie tak jak same krasnoludy i zasada że Parowanie na 5+ (ot tacy Tarczownicy jak w WFRP 2ed).
Jak myślicie przeszło by coś takiego?
W ogóle coś mało czytam tu "gdybania" o nowym AB i nowych jednostkach. Może by tak uruchomić jakiś temacik pod te gdybania...
GOLD and GLORY - DOGS of WAR
Galeryjka Figurek
Shin Ryu Minis Blog

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Na razie gdybanie jest bez sensu (o ile kiedykolwiek jest). Trzeba poczkać aż jacyś ogarnięci ludzie z warseera (Harry?) zaczną wrzucać jakieś mniej lub bardziej kontrolowane przecieki.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Poszukaj na forum. Tematy z życzeniami gdzieś już tam były.
Po różnych zapowiedziach nadchodzącego w 2-3 kolejności naszego booka, ludziom się znudziło wymyślanie. Co i rusz plany wydawnicze nowych AB się zmieniają. Pożyjemy , zobaczymy, może kiedyś się doczekamy, a jeżeli już to raczej później niż wcześniej.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Shin Ryu pisze:Tak sobie myślałem o nowych oddziałach do nowego AB, i stwierdzam że GW mogliby dać jednostkę coś na wzór tych wojowników z okładki AB. Tarcze wielkie tak jak same krasnoludy i zasada że Parowanie na 5+ (ot tacy Tarczownicy jak w WFRP 2ed).
iron breakerzy sa (badz powinni byc) taka jednostka. moze i nie maja wielkich pawezy ze soba ale sa zakuci od stop do glow w gromril.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Ogólnie dla mnie sprawa jest jasna. GW musi ugrywalnić iron breakerów, slayerów, balistę i flame cannon. Koszty jednostek też raczej powinny spaść o 1-2 punkty za model.
Dodatkowo powinniśmy dostać kilka nowych run, chociażby dając nam dostęp do taniego stubborna poprzez jakiś odpowiednik Crown of command.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

iron breakerzy byli by grywalniejsie, gdyby mieli po 2 ataki, na tę chwilę nie są tak uniwersalni biorąc pod uwagę ich koszt. Flame canon byłby grywalniejszy, gdyby miał deklaracje zasiegu do 12" jak przed erratą.
Balisty były niegrywalne na euro. Na open jak najbardziej są wystawialne. 45 punktów za trafienie No armor sejw z siłą 6 i d3 rany trafiające na 4/5+ lub w opcji z inzynierem za 60 na 3/4+ staje sie syte na wielowoundowe modele, które są ostatnio coraz bardziej popularne (ogry, demiśki, trole, monstery a także kawaleria).

ODPOWIEDZ