Banner Of Gods?

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
DolmiR
Falubaz

Banner Of Gods?

Post autor: DolmiR »

Kminilem ostatnio jakas ciekawa i mocna rozpe i zaczalem ukladac cos z tym bannerem, oczywiscie powyzej 2k. Co wy o nim sadzicie? nie za drogi? na przyklad na 2250 ze smokiem undvided powinien dac rade, to tego caddy troche kawy minosy i dragon ogry...tylko nie wiem czy dac go na wargora i do duzego herdu czy na aspringa.

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

stanowczo za drogi.... a zresztą nie sprawdza się... lepiej za te punkty wsadzić minoski i dokupić greata :) i jeszcze zostanie ;] sztandar i sztandar armii=150 minoski 3 undivided 138;p albo 2 spawny slanesha;]

DolmiR
Falubaz

Drogi to on jest ale moge miec stubborn na smoku czy na minosach...jeden taki zdany w kluczowym momencie i bitwa do przodu praktycznie

Awatar użytkownika
aras4rose
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Post autor: aras4rose »

Drogi i to strasznie, ale moim zdaniem dobry i jak najbardziej do wykorzystania. Czasami daje w swojej armii z tym że ja gram warriorami i ten banner ratuje szczególnie przeciwko krasnoludom, gdzie oni wyciagają chore CR, aż włosy się jeżą ;) bez bannera walka rozwiazana byłaby w 1 rundzie a tak wojownicy stoją do ostatniego.
I ja daję banner na rydwan, rozsądna mobilność jak i dość dobre zabezpieczenie BSB. Z jednej strony dobrym rozwiązaniem byłoby wrzucenie go do oddziału warriorów ale niestety ja biore mark Slaanesha i BSB skazany jest na samotność ;) (dlatego rydwan).
http://picasaweb.google.pl/aras4rose - zdjęcia z moich bitewek (ostatnia 18 sierpień);
Kupno E-pism i E-czasopism

Awatar użytkownika
Mike
Mudżahedin

Post autor: Mike »

aras4rose pisze:Drogi i to strasznie, ale moim zdaniem dobry i jak najbardziej do wykorzystania. Czasami daje w swojej armii z tym że ja gram warriorami i ten banner ratuje szczególnie przeciwko krasnoludom, gdzie oni wyciagają chore CR, aż włosy się jeżą ;) bez bannera walka rozwiazana byłaby w 1 rundzie a tak wojownicy stoją do ostatniego.
I ja daję banner na rydwan, rozsądna mobilność jak i dość dobre zabezpieczenie BSB. Z jednej strony dobrym rozwiązaniem byłoby wrzucenie go do oddziału warriorów ale niestety ja biore mark Slaanesha i BSB skazany jest na samotność ;) (dlatego rydwan).
Po 1 jesli jest na rydwanie to nie jest mobilny, bo nie moze maszerowac
Po 2 jesli ma mark slaanesha to nie moze miec BotG : X
Ja bym juz wolal na chaos steedzie aspiringa posadzic niech ma 2+ save i sie cieszy

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

246pkt... nieco mnie to odpycha :/ ale potencjal ma, trzeba mu to przyznac...

Mikel
Wałkarz

Post autor: Mikel »

W Bestiach wychodzi tańszy choć dalej jest drogi. Ja tam jednak wystawiam. Minoski sporo potrafią wystać dzięki niemu.

Awatar użytkownika
aras4rose
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Post autor: aras4rose »

Mike pisze: Po 1 jesli jest na rydwanie to nie jest mobilny, bo nie moze maszerowac
Po 2 jesli ma mark slaanesha to nie moze miec BotG : X
Ja bym juz wolal na chaos steedzie aspiringa posadzic niech ma 2+ save i sie cieszy
co do pkt.1 zgadza się ale zawsze ma te 7 cali a że ja wystawiam warriorów i głownie dla nich jest więc jak najbardziej jest mobilny :>
co do pkt.2 mark Slaanesha mają warriorzy i temu nie moze być BSB w oddziale bo jak wiemy banner jest tylko dla undivided.
co od steeda zgadza się że daje to największą mobilność, ale czy daje najlepszą ochronę, otóż nie rydwan jest o wiele bezpieczniejszy, taki sam save ale po pierwsze strata rydwanu nie jest równoznaczna z stratą BSB i przypadkowy ;) nalot wroga nie tak łatwo zdejmie BSB, a rydwan daje pewną siłe w walce, bo BSB powiedzmy jest nagi pod tym względem.

A tutaj mały przykład ocalenia warriorów (tzn walki do ostatniego) z dwoma oddziałami krasnoludów w jednym generał + bohater.

http://picasaweb.google.co.uk/aras4rose ... 1888818626

banner na rydwanie w dolnym rogu :P
http://picasaweb.google.pl/aras4rose - zdjęcia z moich bitewek (ostatnia 18 sierpień);
Kupno E-pism i E-czasopism

DolmiR
Falubaz

a co wy na to?
lord na smoku undiv, standardowy
bsb, gods
beast caddy
2x najci korna
3x psy
maruderzy
minosy
minosy
8furii
herd 12/6
2spawny slanesha
gigant

ew. zamienic giganta na dragon ogry czy cos

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

to ja powiem z praktyki - grałem na nim niemalże przez rok. Wymaga naprawdę sporo ogrnia, ostrożności i ogromnego kminienia.

Ale efekty jakie można na nim osiągnć są zajebiste; nie wiem jak w mortalach, choć powinien się sprawdzić, w bestiach, w połączeniu z 9-12 minosami khorna daje efekt miażdżącej wszystko linii nie do zdarcia.

Zresztą - będziesz w ostrowie na DMW? Zaczep mnie osobiście :D

DolmiR
Falubaz

zaczepie zaczepie :D

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

rozumiem jeszcze jakby chaosowi dali przynajmniej te 9 ld a lordowi 10 ale na 8 ja panik dragon ogrami nie zdaję to co mówić o stubbornie^^

Awatar użytkownika
pacy
Mudżahedin

Post autor: pacy »

No ale zawsze (chyba?) masz przerzut od BsB. A 2 razy na 8 to juz se raczej zdaje.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

pacy pisze:No ale zawsze (chyba?) masz przerzut od BsB. A 2 razy na 8 to juz se raczej zdaje.
raczej tak ;)

bym se kurde go nawet sprobowal wystawic... hehe, ale mi niestety zaburza cala koncepcje armii.. musialbym miec rycerzy undiv a to mniej kostek, sam tez by musial byc undiv... a np grajac z jakimis armiami magicznymi schodzi od byle piarda...

w bestiach inna bajka, duzo kostek z MoKow, duzo scrolli potencjalnych, inna gra, IMO w bestiach tak, w mortalach chyba raczej nie, za duzo akjomatow do spelnienia zeby gra nim byla skuteczna.. zreszta to jest sztandar potrzebny na ofensy, a chaos w 80% sytuacji z ofensami sobie radzi bez problemu

IMO chyba raczej sie nie opyla.. po dluzszych przemysleniach :P

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

nie wiem czy sie opyla czy nie, ważne że działa ;)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

szafa@poznan pisze:nie wiem czy sie opyla czy nie, ważne że działa ;)
to wiem ze dziala, ale latwiej nim grac w bestiach.. niz w mortalach w ktorych to 1000pkt mam w latajacym po bandzie ziejaco terroryzujaym smoku i unbrk strzelajacym hellcannonie ;) do czyjejs koncepcji napewno pasi.. w stylu 6 chosenow z war bannerem + bsb + 2x4 minoski po bokach oddzialu... ale do mojej nie :wink: dlatego zle sie wyrazilem.. chyba raczej napewno mi sie nie opyla :P

ODPOWIEDZ