Sędziowski Rynsztok

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

konie z mok to juz bedzie przesada.
czarno na bialym i jednoznacznie jest idiotyzm napisany.

jesli pozwolimy zeby to zmienic w imie logiki, to prosze was. polowa naszej gry jest nielogiczna, calosc bedziemy na lepsze zmieniac?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

TruePunk pisze:konie z mok to juz bedzie przesada.
czarno na bialym i jednoznacznie jest idiotyzm napisany.

jesli pozwolimy zeby to zmienic w imie logiki, to prosze was. polowa naszej gry jest nielogiczna, calosc bedziemy na lepsze zmieniac?
tez tak mysle :P ale jak pojawila sie opcja, to co.. mam jej nie popierac ? ;)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

tez popieram +1atak na konikach , jak orkowe dziki mają mieć to czemu nie khornowcy ? :wink: :P

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

nie od dzis wiadomo, ze sa lepsi i gorsi.. (;

PS. Tak, jakbym gral chaosem tez bym popieral atak na koniach :P ale jako ze nie gram, to stanowcze nie :P

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

A ja popieram Scimiego w kwestii wywalenia 'sekcji WP'. 8)

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Ja też. Niech chlopaki przegłosują sprawe łuku na BSB, w jedną lub drugą strone i zakończmy ten temat.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

I jeszcze jedna kwestia do uscislenia imo: czy mozna wypuszczac fanola z domku? Bo jak zadalem to pytanie miesiac temu to rozne opinie sie pojawily.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Shino a ilu z Was przejmuje się tym co ludzie piszą w kwestii zasad
ja czytam, ale przejmuje sie tylko gdy ktoś cos pisze do rzeczy. Bo spamem sie nie przejmuje, a wiekszosc to spam :D

Wszelkie polhammerowe idee, typu przywrócenie ataku kornikckim koniom, z powodów oczywistych, popieram całym sercem :D

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

szafa@poznan pisze:Wszelkie polhammerowe idee, typu przywrócenie ataku kornikckim koniom, z powodów oczywistych, popieram całym sercem :D
czyli co? mam na to odpowiedziec : jesli p smithingu oddzial z ktorym walcze bedzie musial zdawac paniki to tez jestem za? jak dla mnie nie ma sensu zmieniac zasad juz jasno wyklaryfikowanych w erracie...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Tzn. nie jestem za zmienianiem zasad - co to to nie. Ale jestem za wyrugowaniem reliktów 6 edycji. GW właściwie się wypowiedziało tylko w sprawie MoK - i ich interpretacja jest co tu mówić dosadnie - z d... wzięta. Mamy Frenzy i Frenzy Khornowe - litości.

Możnaby przejrzeć wszystkie AB i wszelkie kwiatki w stylu : "dostaje hita z S5 jak napisano na str. xx w RB (oczywiście mowa o tym z 6 ed.)" uściślić. Polhammer w czystej postaci, ale myślę, że jasny, przejrzysty i grywalny. Oczywiście tylko do czasu wydania adekwatnych AB.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

ja rowniez jestem za zniesieniem glupiego zapisu zabierajacego atak khorniarzom.

i prosze powaznie podejsc do bonusu do Ld dla uciekajacych skavenow - bo na zasadach 7ed bonus miec powinni :twisted:

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Czy mozna wypuscic fanatyka z oddzialu NG znajdujacego sie w domku? :P

Czy moglby ktos to poruszyc na LS?

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

IMO zasady są proste:

"Remove the fanatic as a casualty if it comes into contact with a terrain feature of any kind"

Jakbyś nie wypuszczał fanatyka, dotknie domku.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Thx za odp.
Bede sie do tego stosowac. :)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

zdecydowanie zgadzam się z panem dwa posty powyżej.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Wysłałem list do Zbyszka, który zapewne nie omieszka go opublikować – lecz byście nie musieli daleko szukać…

Witam!

Na zamkniętym Forum LS byłeś Zbyszku uprzejmy napisać;

„Cokolwiek nie napiszę będzie traktowane dość personalnie. Wy piszecie uściślenie dotyczące czołgu, ja nie powinienem uczestniczyć w głosowaniu jako osoba zaangażowana w zgiełk na tym tle.”

Pozwolę sobie nie zgodzić się z tym stanowiskiem, jak też i samemu się wypowiedzieć.
Proszę byś moją wypowiedź zamieścił na LS.

Po pierwsze – abstrahujcie od mojej decyzji na Euro.
Przy jej podjęciu rzeczywiście nie kierowałem się jedynie kwestiami mechaniki gry.
Te inne czynniki to nie była bynajmniej „gościnność” czy brak znajomości zasad.
Tym czynnikiem był fakt, że przy dyskusyjnej prawomocności sztuczki, nie została ona zgłoszona przed turniejem, więc była …
Nawet ja, fanatyk Kwestii Zasad for wszelakich – nie znałem tej sztuczki. Nawet mi się spodobała i wiele argumentów za nią przemawia, choć jest też sporo argumentów przeciw. Wrzucenie jej bez uprzedzenia oceniam natomiast bardzo nisko.
Wszystkie te wątpliwości wobec niej – czy wobec konkretnej sytuacji na stole – wpłynęły na moją „salomonową” decyzję.
Decyzję, która z punktu widzenia zasad nie mogła być poprawna (Czołg albo jest wolny albo nie – nie zaś „zniewolony przez dwie tury”) i nie może w ogóle być brana pod uwagę przez LS przy rozważaniu tej kwestii.
Dodam, że tak jak z powodu niejasności zasad praktycznie każdą decyzję Sędziego Głównego w tej kwestii na turnieju należałoby uznać za uprawnioną, tak każda decyzja LS w tej kwestii również będzie poprawna. Z tych samych powodów.
Jak mawiał Żaba – „Lewo – Prawo” byle byłoby wiadomo.

Ze swej strony, nie mogę powstrzymać się od wypowiedzenia swojego zdania w tej kwestii, gdyż uważam tę sytuację za bardzo śmieszną.

Otóż, mimo silnych „RL” argumentów za „Wolnością dla Czołgu”, „take and move” przedstawianych przez TruePunka, Jankiela, Thuriona, Queeka czy szefa Direwolfa – jestem za tym by Czołg był unieruchamiany przez dosunięty las.

Partie WE – Imperium będą ciekawsze, krzywda nikomu się nie dzieje byleby było to wiadome.

Byłoby jednak dobrze by LS przed wydaniem werdyktu zaznajomiła się z argumentami stron i decyzję uzasadniła.
Bo jak teraz ludzie zaczną wywijać rydwanami, zrobi się dziwnie…

Dziękuję za możliwość wypowiedzenia się w tej kwestii i życzę powodzenia w pracach.

Jacek.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Jeśli te korniki dostaną dodatkowy atak to naprawdę będzie koniec świata. :roll:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

pingus pisze:Jeśli te korniki dostaną dodatkowy atak to naprawdę będzie koniec świata. :roll:
Nie.
Jeszcze można "poprawić herdy", ograniczyć szarże taktyczne do 45%, zdelagalizować łuk na BSB i parę innych twórczych rzeczy.
A końca świata i tak nie będzie.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

to ja bym prosil o poprawe animozji.
bo skoro na drodze errata/rulebook wybieracie rulebook, uwazam ze animozja i quell animosity w wypadku konfliktu AB do 7ed/AB do 6ed powinno tez byc zmienione (;

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Jedy Knight pisze:
pingus pisze:Jeśli te korniki dostaną dodatkowy atak to naprawdę będzie koniec świata. :roll:
Nie.
Jeszcze można "poprawić herdy", ograniczyć szarże taktyczne do 45%, zdelagalizować łuk na BSB i parę innych twórczych rzeczy.
A końca świata i tak nie będzie.
Wygrałeś. ;)
Ale las i tak blokuje stim tanka. :P
Obrazek
Obrazek

Zablokowany