Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
Hmmm...ja akurat nie lubię execów...ich rytualna egzekucje są niesmaczne... zdecydowanie wolę opowieści o orgiach czarownic!
Piortrze chodziło mi raczej o zdolności bojowe ... ale ciekawą masz wyobraźnie 

kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Nie wiem gdzie ty Ten fluff czytałeś
Bo z tego co pamiętam to wiedzmy są przeznaczone khainowi i nikt nie moze ich tknąć 

dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
no proszę Cię!
"..Podczas Nocy Śmierci Królowe Czarownic kąpią się we własnej krwi i stają się ble ,ble (najfajniejszymi dupami)....Bzykaniom nie ma końca!
... W ciągu roku stają na powrót staruchami..." ....
cytat trochę zmieniłem
ale sens jest chyba jasny

"..Podczas Nocy Śmierci Królowe Czarownic kąpią się we własnej krwi i stają się ble ,ble (najfajniejszymi dupami)....Bzykaniom nie ma końca!

cytat trochę zmieniłem

- ibniblis23
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
i skad jest ten zmieniony cytat? w sensie ktora ksiazka i ktora strona. Bo 'orgy of slaughter' to niekoniecznie seks ;p Zaiste w AB jest fragment o tym, ze krew z kotlow przywraca piekno i nastepnie ze w ciagu roku wracaja znowu do swojej 'naturalnej' postaci. Pomiedzy tymi informacjami nie ma jednak zadnego 'bzyskanka' o ktorym mowisz :> Jednie o mordzie, torturach, jedzeniu surowego miesa ofiar, piciu wina z dodatkami i tancach do rana.
“Never underestimate the power of sheer, bloody-minded spite”
- ibniblis23
- Kontakt:
"...until Death Night comes round once more and Dark Elves hide in their homes, listening to the revelry and evil laughter of the midnight celebrations of the Witch Elves."
Bardzo mi przykro ale tlumacz sie popisal ;p orgia w tym kontekscie nie jest tym o czym myslisz... w ogole ja nie uzylbym tego slowa w tym konkretnym tlumaczeniu. Bardziej pasowalaby uczta albo hulanka
taka 'orgia krwii' nie ma nic wspolnego z seksem, no chyba ze sadystycznie pojetej seksualnej przyjemnosci plynacej z zadawania cierpienia i mordu. Tak jak kolega napisal wczesniej, elfie wiedzmy sa poswiecone Khaine'owi i z tego co pamietam sa chyba wszystkie dziewicami.
Bardzo mi przykro ale tlumacz sie popisal ;p orgia w tym kontekscie nie jest tym o czym myslisz... w ogole ja nie uzylbym tego slowa w tym konkretnym tlumaczeniu. Bardziej pasowalaby uczta albo hulanka

- MatthewKorona
Z zasad euro:
"- Player can use maximum 5 PD to cast a spell. For death & shadow spells this max is lowered to 4 power dice. "
Czyli nasza zasada specjalna - Druchii Sorcery jest bezużyteczna? Bo w Lore of Metal czy np. Dark Magic dalej max. rzucam z 5ciu kostek?
Z góry dzięki za pomoc.
"- Player can use maximum 5 PD to cast a spell. For death & shadow spells this max is lowered to 4 power dice. "
Czyli nasza zasada specjalna - Druchii Sorcery jest bezużyteczna? Bo w Lore of Metal czy np. Dark Magic dalej max. rzucam z 5ciu kostek?
Z góry dzięki za pomoc.
Impossible is nothing.
Tak, jest bezużyteczna.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Ostatni wszyscy mówią o nowym booku. HE, WE, demony, miały być też dwarfy, WoCh będzie w październiku, teraz DE. Nie sądzę żeby GW nagle przyspieszyło z wydawaniem AB, więc te ploty w dużej mierze są pewnie nieprawdziwe.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Niech poprawia manticore i dla mnie moze pozostac bez zmian jesli chodzi o monstery.
Rycerzy na morskich smokach 

"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
- ibniblis23
- Kontakt:
fluffowo to bylo by fajnie jakby dorzucili disciple of khaine i jego sztuczki... a la Urial, brat Malusa... cult slaanesha od razu w AB tez bylby mily ;p ...choc pewnie skonczy sie na dark raiderach na pegazach jak znam zycie ;pPiotrB pisze:jezu- na warserze mówi się o nowym booku do DE....żeby to nie była prawda!
tak? Imperium dostało, debilne Demi-Gryfy co fluffowo pasują jaki świni trampki
, gryfa wiekszego od smoka
, jakieś popierdolone wózki
. Ogrom dojebali działo samobierzne
?
nie zapominaj że to GW!!!

nie zapominaj że to GW!!!
ta kawaleria na morskich smokach mi sie podoba ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"