Galeria Marynarza - elfy i inne 07.09

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk
"Nie jestem powergamerem"

Re: Moje Figurki.

Post autor: Marynarz Storczyk »

Niestety mam tylko 2 metaliki na razie chainmail i auric armour gold a pióropusz jest przyciemniony i pocieniowany tylko słabo to widać na zdjęciu.
El dinero no es nada, pero mucho dinero, eso ya es otra cosa.

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

Moja pierwsza jako tako skończona figurka z podstawką, w takiej kolorystyce teraz będę malował kanalarzy. Jak zakupię jakąś trawkę to umieszczę jeszcze na podstawce 1-2 kępki. Jak zwykle liczę na pomocne rady :)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

bym rozjasnil koncee na zbroji i broni oraAZ spodenki bym wycieniowal a potem rozkasnil . Ja malujac figsy robie tak 1. podklad 2. podstawowe kolory (calosc leci np skora wyszstko pokryte itp) 3. cieniuje 4. rozjasniam 5. robie krawedzie . :) Kolczuge robimy suchym pedzlem srebrna farbka ( ja troszke roscieram o papier potem cieniujesz i mozna rozjasnic . krawedzie rob albo jasniejsza farbka lub biala . futerka rob do skavenow raz biale , szare , czarne i brozowe . jak masz czarne futerko mozesz dla efektoow rozjasniac konce na bialo np.. wydaje mi sie ze jest to co napisalem sensowne (sorka za pisownie itp ale pisze z fona). Edit: bro rob najlepiej srebrna potem "docieniuj" na kolor jak chcesz rdzy . na youtube wpisz skaven painting i masz tam podobna kolorystyke
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

Wielki dzięki za rady, ogólnie maluje zupełnie tak jak ty to podałeś kolczugę też tak robiłem tylko kiepsko to widać na tych zdjęciach, a jeśli chodzi o rozjaśnianie to rozjaśniałem farbką scorpion green i white scar w stosunku 1do2. Niestety kiepsko to widać bo zdjęcia strasznie kiepskie.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Normalnie by ladnie figs wygladal rozjasnia sie zacieniowane miejsca (cieniowac mozna np chaos black , na pendzel naklaadasz farbke moczysz wwodzie tak by jak wzmiesz na pedzl nie byla to woda i by farba niezamalowala rzeczy ) Jak mowilem na youtube masz filmiki jak malowac clan raty itp. ogladalem te filmy z ciekawosci i sa na nich dobrze figsy zrobione , potem ci zapodam filmik.
Edit: http://www.youtube.com/watch?v=zDb0iQ7hh-8 - tu masz filmik kolory podobne , wszystko fajnie zrobione , szaty zamias czerwonej zrobisz na swoja zielen :]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

Jeszcze raz wielkie dzięki, teraz dopiero się uczę cieniować i rozjaśniać, ale już jestem dumny ze szmatki która zrobiłem na moim warlordzie, jak go dopracuje i odpicuje to postaram się wrzucić ładniutkie zdjęcia. Btw mam pytanie jak można z cieniować kolor wild rider red bo mam z tym problemy ?

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

ciemna czerwien , czarny bo to chyva jest jasna czerwien a jak jest to ciemna to na krawedzi uzyj biala/ jasno czerwona/pomaranczowa farbke . Dla ulatwienia cieniowania sa gotowe "wodniste" farbki do tego , co ci ulatwi na 100 cieniowanie itp - ja mam 8 farb tego typu. Czekam na wiecej fotek twej skavenskiej armii ( prz malowaniu tylu skavenow sie wyrobisz :) )

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

Wielkie dzięki poraz wtórny :mrgreen: akurat mam farbkę blazing orange która znakomicie współgra z tą jasną czerwienią, jak skończę podstawkę to wrzucę ostateczną wersję mojego rat-ogra a do warlorda muszę jeszcze troszkę popracować nad tą 1 flagą, ogniem od spaczenia ( z latarni ) i kamieniem na którym stoi. Jakaś może rada jak pomalować ładnie ten kamień ? :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Biala farbka na suchy pedzel :] , nabierz na pedzel troszke farbki , rozetrzy to na papierku i na kamyk lub tez zostaw , ale ja bym go rozjasnil biala farbka lub szara , jak bys to zrobil szara farbka to bys mogl potem krawedzi poprawic biala - takie cos kolega robil . Mozesz tez zrobic ten kamien zielona farbka by emitowal "kamien spaczeni" , sam mam odd niedawna skavenkow - batalion + IBO i mam sam taki 1 kamyk lub krysztal hehe , mozesz zrobic tak ze pokrywasz go ciemna zielona farbka , a krawedzie kemyka jasna zielona i wyglada to jak kryszta spaczeni :] . Sam za 1,5 tyg zabieram sie za IBO wiec chetnie zobacze co ci wyjdzie :] .

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

Pomocny jesteś :) za co ci bardzo dziękuję, chyba właśnie zrobię to tak aby imitowało spaczeń bo bardzo mi się podoba ten pomysł.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Pytaj smialo, jak bede umial to czego nie umiesz to z mila checia ci pomoge, mozesz pisac pw lub gg jak chcesz. ( Na wakacjach jestem chory heh wiec mam czas :] )

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

Ok, jak będę miał jakieś pytania to skieruję je do ciebie :) Jutro wrzucę warlorda bo potrzebuje dobrego światła do zdjęć, a już go prawie skończyłem. Mam nadzieje, że wyślesz mi na pw link do swojej galerii bo z chęcią obejrzę.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Ja niedawno zarejestrowalem sie tu na forum i dopiero bede galerie robil, tak 5 sierpnia bede w domku i zrobie pare fot skavenow i ci podese i dam na forum .

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

Dobra, ja jestem nowy i na forum i w malowaniu :)

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

Nareszcie mój dawno obiecywany warlord. Miłego oglądania, zachęcam do krytyki (nawet tej złej) i liczę na jakieś rady dotyczące malowania :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolory na zdjęciach wyszły troszkę za jasne ale tak po za tym to dobre zdjęcia jak na mnie :D

Awatar użytkownika
Andrut
Kontakt:

Post autor: Andrut »

Jak na mój skaveński gust, typek jest za jasny trochę. Spróbowałbym się pobawić devlan mudem (w każdym razie brązowym washem) i potem spróbował po krawędziach drybrushem. Rdza bardzo fajna, ale to samo- po krawędziach jakimś metalikiem, , krawędzie metalu rzadko rdzewieją. Zieloną tunikę można też washem potraktować. Jedyna rzecz któa mi wybitnie nie leży, to niebieska chorągiewka- zupełnie nie skaveńskie.
Co do podstawki- krawędzie zostawiaj gładkie, potem trudno takiego typa wsadzić w oddział.
Jak na pierwsze kroki- bardzo fajnie, starannie, nie na odwal się. Powodzenia dalej ;)
Skaven: W/D/L 2/0/1

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Podstawka fajnie zrobiona , jak dla mnie zaduzo rdzy heh , szatka fajna lecz ja sam mam fioletowe szaty. Co do flagi , mi sie podoba , co do skavenow to im duzo kolorow pasuje oby nie byly super jasne. aj i krawedzie zbroji zob srebrna farbka i tasak caly zardzewialy tez jakos nie pasuje :)

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

Jak dla mnie te kolory pasują i są ciemniejsze, to zdjęcie wyszło troszkę zakłamane jeśli chodzi o jasność kolorów, a chorągiewka jest bardziej koloru morskiego i według mnie bardzo dobrze komponuje się z tym czerwonym obok. Co do rad to postaram się pociągnąć metalikiem tą rdzę na broniach. CO do tasaka to też mi się nie podobał cały zardzewiały ale już nie chciało mi się go wczoraj poprawiać :oops: Dziękuję za opinię i pomocne rady :)

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

Model który mi się bardzo przyzwoicie malowało, oczywiście jest zachowana kolorystyka mojej armii :) Zdjęcia może nie najlepsze ale staram się je robić coraz ładniejsze. Zachęcam do komentowania oraz do wytykania błędów. Liczę na waszą pomoc w postaci dobrych rad.

Obrazek

Obrazek

Podstawek na razie nie robię bo nadal nie pofatygowałem się po żadnego tufta.

#Krasnal#
Mudżahedin

Post autor: #Krasnal# »

Kolorystyka ciekawa... ale spróbuj bardziej rozcieńczać farbę #-o

ODPOWIEDZ