Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
Dolna podstawa ma ~61 mm/2 i 3/8 cala, środkowa jakieś 49 mm/1 i 13/16 cala, górna 33mm/1 i 5/16 cala średnicy. Średnica "dziury" na górze to 19 mm/ 3/4 cala.
Sprawdzane na dosyć mocno zamalowanym kowadle i mierzone calówką (na ile się nią da coś takiego mierzyć), suwmiarki nie mam teraz pod ręką
Sprawdzane na dosyć mocno zamalowanym kowadle i mierzone calówką (na ile się nią da coś takiego mierzyć), suwmiarki nie mam teraz pod ręką
Wielkie dzięki - szczegółowiej chyba już nie można Przyda się ten Twój trud na pewno.
EDIT !
Sprawdziłem i 61 mm to jest promień czy średnica tej podstawy ? Jakoś 61mm na średnicę mi tak nie pasi
EDIT !
Quaki pisze:Dolna podstawa ma ~61 mm/2 i 3/8 cala, środkowa jakieś 49 mm/1 i 13/16 cala, górna 33mm/1 i 5/16 cala średnicy. Średnica "dziury" na górze to 19 mm/ 3/4 cala.
Sprawdziłem i 61 mm to jest promień czy średnica tej podstawy ? Jakoś 61mm na średnicę mi tak nie pasi
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Oj tam oj tam, po prostu post wydawał się idealny do "skontrowania". Żeby nie było, że bezczelnie spamuje - czy mając steam drill są jakieś przeciwwskazania do przerzucania udanych prób wykopania się górników? Np. rzut udaje się w drugiej turze, nie chcę się nimi wykopać, więc przerzucam modląc się o wynik 1-3.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Nic w opisie steam drilla temu nie zaprzecza więc można.panterq pisze:Oj tam oj tam, po prostu post wydawał się idealny do "skontrowania". Żeby nie było, że bezczelnie spamuje - czy mając steam drill są jakieś przeciwwskazania do przerzucania udanych prób wykopania się górników? Np. rzut udaje się w drugiej turze, nie chcę się nimi wykopać, więc przerzucam modląc się o wynik 1-3.
nie, to znaczy, ze do czasu wyjscia jednostka z drillem moze przerzucac rzut na wyjscie.
podkreslilem to samo co ty
nic nie ma o tym udanych/nieudanych rzutach. wiec mozna przerzucac oba.
podkreslilem to samo co ty
nic nie ma o tym udanych/nieudanych rzutach. wiec mozna przerzucac oba.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Czyli "wyjscie" to po prostu wystawienie figurek na stol tak? A nie wynik na kostce, w zależności od tury?
W zasadzie Underground Advance jest napisane "...starting from turn two, at the beginning of every Dwarf turn roll a dice: on a 4+ the Miners will arrive..." zadne may, can should itd...
Czyli w momencie rzutu 4+/3+ itd. wlasnie konczy sie to " do czasu"
W zasadzie Underground Advance jest napisane "...starting from turn two, at the beginning of every Dwarf turn roll a dice: on a 4+ the Miners will arrive..." zadne may, can should itd...
Czyli w momencie rzutu 4+/3+ itd. wlasnie konczy sie to " do czasu"
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Ale 5 run juz mozna ?#Krasnal# pisze:Nie można mieć :
- dwóch takich samych meater run w armii,
- 2 master run na jednym przedmiocie,
- 4 run na jednym przedmiocie,
Zapomniales powiedziec jeszcze, ze nie mozna miec w armii dwoch identycznie zlozonych przedmiotow.
celem upewnienia się
w oddziale mam runę na sztandarze +1 CR, BSB daję tę samą runę z jakaś jeszcze by nie powielać kombinacji to one normalnie się sumują i jak BSB jest w tym oddziale to mam +2 CR z run?
w oddziale mam runę na sztandarze +1 CR, BSB daję tę samą runę z jakaś jeszcze by nie powielać kombinacji to one normalnie się sumują i jak BSB jest w tym oddziale to mam +2 CR z run?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
niestety nie.
powielanie tej runy nie zwieksza CR'a.
ta runa dziala na tej samej zasadzie co sztandar. jesli w bitwie biora udzial 3 oddzialy ze sztandarem to nie dostajemy bonusa za wszystkie tylko za jedna szmate
powielanie tej runy nie zwieksza CR'a.
ta runa dziala na tej samej zasadzie co sztandar. jesli w bitwie biora udzial 3 oddzialy ze sztandarem to nie dostajemy bonusa za wszystkie tylko za jedna szmate
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie