Sylvania

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
Macki
"Nie jestem powergamerem"

Sylvania

Post autor: Macki »

Moi drodzy wampirzy przyjaciele.
Ostatnio zainteresowalem się armią sylvani(wiem wiem troche nie w pore ale lepiej późno niż później).

Czy ktoś pokrótce mogłby wyjasnic ich zasady??

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

wczoraj plewna rozpiska na sylvani popchnałem kołka O&G :)

w sylvani nie masz nekromantow. czary moze rzucac jedynie count - lord. bo tylko takich masz do dyspozycji na 2k i wiecej pkt.za to dostajesz grave markery. czyli takie boundy spell ktore rozstawiasz na planszy. gravów masz 2 + 1 za kazdego lorda (counta). czyli na 2 k masz równo 3 gravy. gravy to bound na 4+ ktory wskrzesza 2d6 zombich w zasiegu 6' lub leczy 2 woundy.
trzeba dodac ze zombi maja 4+ save w HtH.
masz tez do dyspozycji black coache w specjalach za 175 pkt. za to konnica jest w rare. nie masz ghouli, baty sa w corach i nie zmniejszaja limitu CORE.

ogólnie sylvka nie jest zła, ale na turnieje nie polecam w zupelnosci. chyba ze jakies druzynowki gdzie masz ograniczona magiie itp. np. ja jade teraz sylvania do ozarowa jutro. na moja armie mam 2 kosci dispela tylko - czyli zjedli by mnie wszyscy magia. ale jade w skladzie z imperium (druzynówka to jest) gdzie mamy 2 magów (ograniczenie 2 herosów na armie jest) z kilkoma scrolami tazke nie mam co juz sie cykac tak tej magii.

Awatar użytkownika
Shax
Wałkarz

Post autor: Shax »

Najgorszy w sylwani jest brak ochrony antymagicznej na małe pts masz raptem dwie kostki dispela :shock:.W sojuszu z mocno magiczą armią moze sie zwrócic:D
Mnie tam sylwania nigdy sie nie podobała i na te pts masz twardszego generała bo thrala.Co jest sporym plusem nie zabiją go przynajmniej miscasty

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Kostek dispela ma sie 4 do tego jeden skroll (ja zawsze w sylvanii gralem Lordem!). Lord na smoka z wardem i skrolem i popychaczka.
Trzy czary na lordzie + popychaczka + 3 markery ... w brew pozora to jest bardzo duzo potencjalu magicznego!
I w okolicach 3/4 tury przeciwnik nie moze sie opedziec od zombiakow !

Skrolla zawsze trzymalem na drzazge w fiu****
4 kosci dispela stykalo na ture. Jeszcze mozna nad periaptem pomyslec a w tedy jest juz bardzo fajnie.

IMO sylvania byla zajefajna! Szkoda ze poszedl ban :(

Awatar użytkownika
Shax
Wałkarz

HellCat pisze:Kostek dispela ma sie 4 do tego jeden skroll (ja zawsze w sylvanii gralem Lordem!). Lord na smoka z wardem i skrolem i popychaczka.
Trzy czary na lordzie + popychaczka + 3 markery ... w brew pozora to jest bardzo duzo potencjalu magicznego!
I w okolicach 3/4 tury przeciwnik nie moze sie opedziec od zombiakow !

Skrolla zawsze trzymalem na drzazge w fiu****
4 kosci dispela stykalo na ture. Jeszcze mozna nad periaptem pomyslec a w tedy jest juz bardzo fajnie.

IMO sylvania byla zajefajna! Szkoda ze poszedl ban :(

Tak na 2k+ to daje rade i magia nie najgorsza:D.JA kiedys na 3k grłame i 4 grave markery o dówch lordów. magie miałem niezłą:D

Ale do 1999pts masz dwie kostki dispela podczas gdy skaveny wyciągają 9 + bound :lol: A o HE lepiej nie wspominac:D :wink: ]
Tak więc na duze punkty albo na bardzo małe daje rade ale dostała bana.
WIec nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem...

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Gralem z orkami na magii, z HE na magii i nie bylo zle.
Wiadomo, ze nie zawsze pyknie. A gdy widzimy (opcja turniejowa) ze magia nas zje, to trzeba grac przynajmniej na remis.

Awatar użytkownika
Shax
Wałkarz

HellCat pisze:Gralem z orkami na magii, z HE na magii i nie bylo zle.
Wiadomo, ze nie zawsze pyknie. A gdy widzimy (opcja turniejowa) ze magia nas zje, to trzeba grac przynajmniej na remis.

Na jakie punkty?bo wedłu mnie na 1500 inne wamiry nas normale oczywiście nas zjadą wystarczy ze wylosują jedną popychacze i mają BoA.I robią z nami co chcą:)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

No dobra to ja sie spytam o Sylvanie i Piratow :D tzn. sa juz oficjalnie zbanowani ??? na niektorych turniejach dopuszczaja (zalezy od organizatorow) a kiedyu mozna sie spodziewac ostatecznego banu czyli nawet na lokalach itp. nie bedzie mozna ani tym ,ani tym grac ????
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Shogun
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Shogun »

Ja mam jeszcze pytanie odnośnie tych grave markerów... te zombie które one wytworza mają 4+AS?? i to jest one use only?? czy moge co ture magii rzucać?? aha i czy jak je rozstawiam to moge tylko na swoim polu rozstawiania czy wszędzie? i czy można jakoś je zniszczyć?

Aha i takie jeszcze jedno małe pytanie.. czy ja musze coś kostkami rzucać na tego grave markera czy on sie odpala a to 4 to tylko do dispela przeciwnikowi potrzebne??

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

Sylvania odchodzi na nielegal wraz z wyjściem nowego ab, czyli 8 marca.
Żeby nie być gołosłownym, cytat z uściśleń sędziowskich:
I.1. Obowiązywanie starych jednostek (np. Storm of Chaos) w siódmej edycji
Od momentu wyjścia kaŜdej nowej księgi armii do 7 ed, licząc od Warhammer Armies: Dwarfs, WSZYSTKIE jednostki, przedmioty magiczne itp. opublikowane dla tej rasy w trakcie 6 ed. przestają obowiązywać (a więc jednostki ze Storm of Chaos, przedmioty Treasures of the Old Ones itp.); obowiązuje wyłącznie nowy army book oraz inne publikacje GW wydane po ukazaniu się podręcznika do 7 edycji (bez bohater ów specjalnych)

Awatar użytkownika
Shogun
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Shogun »

Ok :) ale do housegame nadal pozostaje więc mógłby ktoś rozwiać moje wątpliwości :)... aha i witam wszystkich forumowiczów :)

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Shogun pisze:Ja mam jeszcze pytanie odnośnie tych grave markerów... te zombie które one wytworza mają 4+AS?? i to jest one use only?? czy moge co ture magii rzucać?? aha i czy jak je rozstawiam to moge tylko na swoim polu rozstawiania czy wszędzie? i czy można jakoś je zniszczyć?

Aha i takie jeszcze jedno małe pytanie.. czy ja musze coś kostkami rzucać na tego grave markera czy on sie odpala a to 4 to tylko do dispela przeciwnikowi potrzebne??
Zassaj sobie z sieci zasady do armii Storm of Chaos, tam znajdziesz dokładne zasady grave markerów

Zablokowany