Bandy w Mordheimie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtku
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wojtku »

Baton pisze:bo nie grałaś szczurami ze mną :D
widać szczury są przegiete w karzdym systemie :D
możemy z tego wnioskować że to najsilniejsza rasa starego świata...
bo dalej to oczywiście Lizaki :twisted:
Aj tam, lizaki lizakami. Inny setting. Nie wiem czemu Groan wstawił ich an swoją stronkę :D

Sądze, ze najsilniejsza bandą są Beastmen Ridersi. Sama rozpiską początkowa z 3 psami i minotaurem wymiata a gdy już ci pan Minotaur awansuje to jest masakra.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

No jasne. Beastmeni są bardzo mocni. Choć stereotyp ten utarł się także przez turnieje, które przypadkowo wygrywają ludzie grający beastmenami... często.

Jak dla mnie najmocniejsze bandy to właśnie oni, Opętani, skaveni i... Karnawał. Tak, właśnie Karnawał, a odkryłam to grając nim, bo w momencie decyzji o graniu tą bandą byłam przekonana, że jest dość plewna ;)

Awatar użytkownika
nahar
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: nahar »

A dla mnie Marienburg.....

Na ostatnim moim turnieju (omth w listopadzie) wciągnąłem nosem 2 bandy beastmanów - Sebie na stole zostawiłem 2 (słownie dwa) modele. Sam miałem 9.

W sumie to takie klasyfikacje są bezsensu - każda banda ma swoje plusy. Wśród oficjalnych nie ma chyba żadnej naprawdę plewnej. Najsłabiej się prezentuje Middenheim, ale Kamil był 2 na Bazyliszku grając nim.

Co by nie mówić to bandy są w miarę zrównoważone. Z każdej się da coś tam wycisnąć. Nie ma też jednej/dwóch mocnych band (jak Marines w W40K), którymi gra większość.

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

nahar pisze: Co by nie mówić to bandy są w miarę zrównoważone. Z każdej się da coś tam wycisnąć. Nie ma też jednej/dwóch mocnych band (jak Marines w W40K), którymi gra większość.
Dlatego gram Witch Hunters dla samego klimatu :P Przynajmniej tam są prawdziwe kobitki a nie faceci bez jaj :P I mja najpiękniejsze pojazd czyli Exorcist: http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=10
Witch Hunterów w Mordheimie tez wybrałem z powodu klimatu i możliwości stworzenia bandy praktycznie z jednego boxa milicji (później się troszkę dokupiło :P )

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

Post autor: Robacek »

jak powinna wyglądać warbanda beastmanow? jest wogole cos takiego w mordheimie?:) ile min moze liczyc osob(beastow) jakie mniej wiecej uzbrojenie itp? dziekuje z gory za pomoc

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

Polecam podręcznik :D http://paradoks.net.pl/read/1698 nawet Polska wersja :D
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

heh dzieki:) a moglby ktos w skrocie jeszcze odp na moje pytanko:) bo zanim przeczytam podrecznik troche minie;) w sumie moze zaczne sobie pykac w to:) ale poki co musze pomalowac tą warbande..

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

Dokładny opis bandy masz na stronie 126 ma całe 9 stron więc pokuś się o przeczytanie

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

oka thx

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

ok poczytalem zasady skonczylem pierwszego beastmana postaram sie dac fotki dzis. mam teraz pytanko. napisane jest ze warbanda moze liczyc od 3 do 15 kolesi tak wiec czy moja warbanda moze wyglądać tak:
1. beastman z 2 mieczami (ten ze zdjecia ktore soon dam)
2. kolo z wlocznią ala bron oburęczna
3. jw z toporem i tarczą
4. szaman lub jakis czempion pewnie dam mu toporek i tarcze albo trupa w łape. duzo czaszek bedzie i taki klimat:)

czy to bedzie legalne?

Awatar użytkownika
Wojtku

Przeczytaj jeszcze raz zasady. Szybko skapujesz
Obrazek

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

nie mozesz powiedziec co jest nie tak? nie zamierzam grac w ten system potrzebuje tylko legalnej bandy..

Sykstus
Masakrator

Masz napisane zaraz po wstępie co musisz mieć :p np musi być dowódca 2 tych jeden tamten coś w tym stylu...

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

no jest napisane 1 dowodca musi byc i reszta nie ma ze musze tylko ze moge miec wiec obowiazkowo jest dowodca tylko. wiec dam dowodce zamiast szamana ew to i to. cos jeszcze jest nie tak?

Czy gor ktorych moze byc pieciu to moze byc zwykly beastman?

Edytuj!!!

Sykstus
Masakrator

Gor to Gor nie rozumiem pytania.. chodzi ci o figurkę ?? Jeśli tak to pewnie byle by sie tam różniły typy jednostek jakoś :P

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

oka jak obiecałem pierwszy beastman. wlasnie o takiego pytalem cyz moze byc gorem. mam nadzieje ze sie podoba;)
http://www.coolminiornot.com/166448
Obrazek

Sykstus
Masakrator

Jak już napisałem w innym dziale LLLLLLLLLLLOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

chodzi o LOL czy o ŁOŁ? :P

Awatar użytkownika
Wojtku

Robacek pisze:nie mozesz powiedziec co jest nie tak? nie zamierzam grac w ten system potrzebuje tylko legalnej bandy..
Nie widzę w tym sensu co piszesz.

Figurka świetna. Gratuluje.

Chodzi o to, ze w każdej bandzie jak grasz to musi być dowódca. W wypadku beastmanów Beastman Chief, warto mieć innych bohaterów tez gdyż dzięki nim lepiej się gra. Nie wiem w jakim celu tworzysz swoją bandę. Ale jeśli miałbyś na celu grac to tak powienes tworzyć. Chociażby ze względów flufficznych
Obrazek

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

oka dzieki oto mi chodzilo. potrzebuje miec poprostu legalną bande i tyle:) juz boss jest w trakcie konwertowania:)

ODPOWIEDZ