rozpiski elfów VIII ed.
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: rozpiski elfów VIII ed.
Akapity wystarczą. Bo to http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=953830#p953830 wygląda jak cegłówka.
Hej, moja pierwsza rozpa na smoku, narzazie grałem raz z VC i wygrałem koło 18:2, doradźcie co pozmieniać
1 Prince on star dragon @ 612.0 Pts
General; Great Weapon
Armour of Caledor [25.0]
Vambraces of Defence [55.0]
1 Noble on great eagle @ 216.0 Pts
Dragon Armour; Battle Standard
Enchanted Shield [10.0]
Guardian Phoenix [25.0] <--- tutaj się zastanawiam czy dać mu w zamian dawnstone, albo opal amulet, żeby go ochronić przed kulą armatnią albo KB
Sword of Might [15.0]
1 Mage @ 175.0 Pts
Magic Level 2
Annulian Crystal [40.0]
10 Archers @ 115.0 Pts
Longbow; Musician
10 Archers @ 115.0 Pts
Longbow; Musician
38 First Spear Elves @ 396.0 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard Bearer; Musician
War Banner [20.0]
Captain @ [10.0] Pts
5 Dragon Princes @ 150.0 Pts
28 White Lions @ 453.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Swiftness [15.0]
14 Swordmasters @ 216.0 Pts
Musician
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 106
Total Army Cost: 2498.0
1 Prince on star dragon @ 612.0 Pts
General; Great Weapon
Armour of Caledor [25.0]
Vambraces of Defence [55.0]
1 Noble on great eagle @ 216.0 Pts
Dragon Armour; Battle Standard
Enchanted Shield [10.0]
Guardian Phoenix [25.0] <--- tutaj się zastanawiam czy dać mu w zamian dawnstone, albo opal amulet, żeby go ochronić przed kulą armatnią albo KB
Sword of Might [15.0]
1 Mage @ 175.0 Pts
Magic Level 2
Annulian Crystal [40.0]
10 Archers @ 115.0 Pts
Longbow; Musician
10 Archers @ 115.0 Pts
Longbow; Musician
38 First Spear Elves @ 396.0 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard Bearer; Musician
War Banner [20.0]
Captain @ [10.0] Pts
5 Dragon Princes @ 150.0 Pts
28 White Lions @ 453.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Swiftness [15.0]
14 Swordmasters @ 216.0 Pts
Musician
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 106
Total Army Cost: 2498.0
EAT SLEEP CONQUER REPEAT
nie wiem czy warbanner dla SE to najlepszy wybór, po mojemu (zwłaszcza jak grasz przeciwko wampirom) lepszy byłby Lion Standard. Patrząc też pąd kątem VC masz tylko jeden model który może zdejmować duszki. Szkoda że nie ma muzyka na DP. Nie napisałeś jaki lore ma mag, zakładam więc że Light
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
hmmm....sam o czymś takim myślałem. War Baner jak najbardziej na miejscu. Co do BSB to jest nie do przewidzenia które rozwiązanie jest lepsze. Guardian Phoenix jest przedmiotem firmowym tańszym niż powinien być - więc bardzo dobrym.
Czemu masz 453 punkty na WL?... Ja bym chyba rozmienił SM na fasty.. ale to trzeba potestować...
Ogólnie bardzo dobra rozpa. Choć niektóre parngi będą dla niej ciężkie ....Naprawdę bardzo mi się podoba ..choć nie wiem czy nie wybrałbym niszczarki za kryształ przy takim układzie...
Czemu masz 453 punkty na WL?... Ja bym chyba rozmienił SM na fasty.. ale to trzeba potestować...
Ogólnie bardzo dobra rozpa. Choć niektóre parngi będą dla niej ciężkie ....Naprawdę bardzo mi się podoba ..choć nie wiem czy nie wybrałbym niszczarki za kryształ przy takim układzie...
Unnamed2500 Pts - High Elves Army
1 Prince @ 247.0 Pts
General; Great Weapon
Armour of Caledor [25.0]
Crown of Command [35.0]
Dawnstone [25.0]
1 Archmage @ 345.0 Pts
Magic Level 4; Lore of High Magic
Annulian Crystal [40.0]
Folaraith's Robe [45.0]
1 Mage @ 155.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Shadow
Dispel Scroll [20.0]
1 Noble @ 170.0 Pts
Halberd; Dragon Armour; Battle Standard
Banner of Sorcery [50.0]
24 First Archers @ 310.0 Pts
Standard Bearer; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
1 Captain @ [10.0] Pts
10 Archers @ 115.0 Pts
Musician
10 Archers @ 115.0 Pts
Musician
10 Spear Elves @ 95.0 Pts
Musician
24 Phoenix Guard @ 445.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Arcane Protection [25.0]
1 Keeper of the Flame @ [27.0] Pts
Amulet of Light [15.0]
1 Repeater Bolt Thrower @ 100.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 92
Total Army Cost: 2497.0
Rozpa na DMP
Założenie jest takie ze chociażby nie wiem na jakim kacu/nie ogarze i nie ważne z kim robi 10
1 Prince @ 247.0 Pts
General; Great Weapon
Armour of Caledor [25.0]
Crown of Command [35.0]
Dawnstone [25.0]
1 Archmage @ 345.0 Pts
Magic Level 4; Lore of High Magic
Annulian Crystal [40.0]
Folaraith's Robe [45.0]
1 Mage @ 155.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Shadow
Dispel Scroll [20.0]
1 Noble @ 170.0 Pts
Halberd; Dragon Armour; Battle Standard
Banner of Sorcery [50.0]
24 First Archers @ 310.0 Pts
Standard Bearer; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
1 Captain @ [10.0] Pts
10 Archers @ 115.0 Pts
Musician
10 Archers @ 115.0 Pts
Musician
10 Spear Elves @ 95.0 Pts
Musician
24 Phoenix Guard @ 445.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Arcane Protection [25.0]
1 Keeper of the Flame @ [27.0] Pts
Amulet of Light [15.0]
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 92
Total Army Cost: 2497.0
Rozpa na DMP
Założenie jest takie ze chociażby nie wiem na jakim kacu/nie ogarze i nie ważne z kim robi 10
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
10?
przecież zabijając Ci same śmieci i maszyny przeciwnik robi na tobie ponad 800 pkt.
a nie da rady wcisnąć jeszcze jednego maga, coby ten kloc PG był jeszcze droższy?
przecież zabijając Ci same śmieci i maszyny przeciwnik robi na tobie ponad 800 pkt.
a nie da rady wcisnąć jeszcze jednego maga, coby ten kloc PG był jeszcze droższy?
Twoje zboczenie że prawie zawsze dajesz princa (figs elthariona)Eltharion pisze: 1 Prince @ 247.0 Pts
General; Great Weapon
Armour of Caledor [25.0]
Crown of Command [35.0]
Dawnstone [25.0]
Na arcy daj scrolla, a na 2lvl z shadowem daj seerstaff że wybierzesz sobie obniżenie T, np obniżysz tankowi i bolec na 2+ lub 3+ bez Sv ranisz , lub na jakiś klocek np.z T4 obniżysz o 2 i już nawet łuki coś robia, w combacie też przydatne
To już wole się pozbyć scrolla (kradziejka jest mega dojebanym przedmiotem)
Nie zboczenie bo:
Elthariona na turnieje inaczej składam (ma white sworda 4+ warda i przerzut udanych wardów u przeciwnika)
Mam jeszcze jeden świtaśny model princa którego aż szkoda nie wykorzystać (szczególnie ze siedziałem nad nim Bóg wie ile żeby fajnie się prezentował)
To nie jest rozpa dla mnie
Mógłbym ******* balistę ale już tak próbowałem - słabo to wyglądało
Opanuj się.
A.
Nie zboczenie bo:
Elthariona na turnieje inaczej składam (ma white sworda 4+ warda i przerzut udanych wardów u przeciwnika)
Mam jeszcze jeden świtaśny model princa którego aż szkoda nie wykorzystać (szczególnie ze siedziałem nad nim Bóg wie ile żeby fajnie się prezentował)
To nie jest rozpa dla mnie
Mógłbym ******* balistę ale już tak próbowałem - słabo to wyglądało
Opanuj się.
A.
no serstaff czy ja mu tam by się przydał - Pitka jest gamebrekerem... nie pamiętam już kto - ale ktoś ze śląska grał na 4 bolcach i dobrze mu szło... mając 4 bolce to nie da się mieć zbyt dużo oddziałów... poza tym to jest takie pieprzenie ,że oddajesz 800 pkt... po 1 ustawiasz się na końcu stołu - po drugie masz naprawdę solidne strzelanie a przy 4 boltach jedyny kowboj jaki polata to pok... fasty jesteś w stanie wystrzelać bez problemów - 2 bolce spokojnie zabijają piątkę fasta...uważam ,że jak by tym chwilę pograć to jest szansa na dobre wyniki...
Kiedys się zastanawiałem nad sensem 4 bolców. I sądzę, że w takiej konfiguracji heaven>high magic.
Przerzuty 1 na trafianie i woundowanie dla bolców, a nie na tylko jeden oddział. Rerole 6 na armour savy u przeciwnika. Do tego -1 ld aby paniki lepiej siadały oraz 3 czary ofensywne. Cometa, coby wywabić przeciwnika, dwa dobre pioruny.
Arcymagowi zamiast eteryczności ring of fury, dodatkowe obrażenia. Mały mag koniecznie seerstaf i 2lvl i dowolnie albo HM albo shadow. Ewentualnie ruby ring na czempiona.
Jak yabija na odlegođ to na calego.
Przerzuty 1 na trafianie i woundowanie dla bolców, a nie na tylko jeden oddział. Rerole 6 na armour savy u przeciwnika. Do tego -1 ld aby paniki lepiej siadały oraz 3 czary ofensywne. Cometa, coby wywabić przeciwnika, dwa dobre pioruny.
Arcymagowi zamiast eteryczności ring of fury, dodatkowe obrażenia. Mały mag koniecznie seerstaf i 2lvl i dowolnie albo HM albo shadow. Ewentualnie ruby ring na czempiona.
Jak yabija na odlegođ to na calego.
Eteryczność jest po to żeby sobie stał w PG ( więcej pk w jednym oddziale )
W sumie można by dać heaven na dużego i wtedy high na małego
Jednak ciągle martwi mnie ten prince - on jest wciąż bardzo miętki
Jak zginie to jest macha
W sumie można by dać heaven na dużego i wtedy high na małego
Jednak ciągle martwi mnie ten prince - on jest wciąż bardzo miętki
Jak zginie to jest macha
Ja. Dwa lata temunie pamiętam już kto - ale ktoś ze śląska grał na 4 bolcach i dobrze mu szło...
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Bartek - naprawde sadzisz, ze problem tej rozpy to prince'a? i że jak mimo wszystko przezyje to nie bedzie machy? ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Ty to swoją droga - ale potem Twoją rozpę zerzną chyba Bercik:) Całkiem dobrze tym grał - z tym ,że on miał Wl..Andrzej pisze:Ja. Dwa lata temunie pamiętam już kto - ale ktoś ze śląska grał na 4 bolcach i dobrze mu szło...