Rozpiski
Moderator: JarekK
na turnieje typu euro nie możesz mieć znaków czincza na wariorach( w przypadku kiedy bierzesz 2 szrajny i favore), po za tymskoro tylko jeden mag to przyda mu się trzecie oko, nie masz żadnej odginaczki, a dwa sfrenzowane kloce, a to nie wróży nic dobrego 

Jak już przedmówcy zauważyli masz marki Tzeentcha na Warriorach co oznacza, że musiałbyś zrezygnować albo z jednej kaplicy albo z faworki.
Wywaliłbym MoT z kaplic, Shrieking Blade i Faworkę przeniósł na championa Chosenów i dał im Slaanesha, BSBka zrobił bardziej klepiącego (sam mam na nim enchanted shield i sword of antiheroes), warda dostaje z Chosenów. Chosenom dałbym Banner of Swiftness, ekstra ruch robi różnicę.
Podobnie z odginaczkami - 2 oddziały psów kosztują tyle co nic, a potrafią sporo pomóc.If you have warriors, knights and or chosen with marks of tzeentch in army then you can take max 2 out of 3 of warshrines and favor of the gods (2xwarshrines or warshrine and favor of the gods).
Wywaliłbym MoT z kaplic, Shrieking Blade i Faworkę przeniósł na championa Chosenów i dał im Slaanesha, BSBka zrobił bardziej klepiącego (sam mam na nim enchanted shield i sword of antiheroes), warda dostaje z Chosenów. Chosenom dałbym Banner of Swiftness, ekstra ruch robi różnicę.
A nie jest tak, że champion chosenów może mieć tylko jeden magic item?Ninos pisze:, Shrieking Blade i Faworkę przeniósł na championa Chosenów i dał im Slaanesha,
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Champion od chosnenów ma jeden item do wykupienia
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM

To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

Mam pytanie ma dwa oddziały po 20 warriorów i jedna 15 chosenów i nie wiem jak rozdać im marki (chce 2 shriny) nurgle jest w modzie więc może 2 nurgla i jeden khorna tylko komu co ?
Jak jest z wyswigiem na turniejach typu etc mam wariorsów z tarcza i 1h a robią za gości z tarcza i halabardą - odejmą mi pkt ?/ lub są pomalowani na khorna a robią a nurgla ?
Jak jest z wyswigiem na turniejach typu etc mam wariorsów z tarcza i 1h a robią za gości z tarcza i halabardą - odejmą mi pkt ?/ lub są pomalowani na khorna a robią a nurgla ?
[quote="Artur"
Jak jest z wyswigiem na turniejach typu etc mam wariorsów z tarcza i 1h a robią za gości z tarcza i halabardą - odejmą mi pkt ?/ lub są pomalowani na khorna a robią a nurgla ?[/quote]
Jeśli jest ocena wysywigu to za brak halabardy stracisz, ale za to że są inaczej pomalowani już na pewno nie.
Jak jest z wyswigiem na turniejach typu etc mam wariorsów z tarcza i 1h a robią za gości z tarcza i halabardą - odejmą mi pkt ?/ lub są pomalowani na khorna a robią a nurgla ?[/quote]
Jeśli jest ocena wysywigu to za brak halabardy stracisz, ale za to że są inaczej pomalowani już na pewno nie.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Co myślicie o tym, trochę wersja ekonomiczna, frenxy na 2 unitach no ale przynajmniej nie boje się testów paniki ;D
1 Sorcerer Lord of Tzeentch @ 440.0 Pts
Mark of Tzeentch; General; Magic Level 4; Chaos Armour
Charmed Shield [5.0]
Infernal Puppet [35.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Bloodcurdling Roar [20.0]
Third Eye of Tzeentch [25.0]
1 Disc of Tzeentch @ [0.0] Pts
1 Exalted Hero of Tzeentch @ 170.0 Pts
Mark of Tzeentch; Chaos Armour; Shield; Battle Standard
Shrieking Blade [10.0]
Dragonhelm [10.0]
5 Chaos Warhounds @ 30.0 Pts
20 Chaos Warriors of Nurgle @ 428.0 Pts
Mark of Nurgle; Option Qualifier; Halberd; Chaos Armour; Shield; Standard;
Musician
Blasted Standard [40.0]
20 Chaos Warriors of Khorne @ 388.0 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Option Qualifier; Halberd; Chaos Armour; Shield;
Standard; Musician
13 Chosen of Nurgle @ 400.0 Pts
Musician
Banner of Rage [35.0]
1 Champion @ [25.0] Pts
Favour of the Gods [5.0]
1 Chaos Warshrine of Tzeentch @ 150.0 Pts
1 Hellcannon @ 205.0 Pts
Models in Army: 68
Total Army Cost: 2391.0
1 Sorcerer Lord of Tzeentch @ 440.0 Pts
Mark of Tzeentch; General; Magic Level 4; Chaos Armour
Charmed Shield [5.0]
Infernal Puppet [35.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Bloodcurdling Roar [20.0]
Third Eye of Tzeentch [25.0]
1 Disc of Tzeentch @ [0.0] Pts
1 Exalted Hero of Tzeentch @ 170.0 Pts
Mark of Tzeentch; Chaos Armour; Shield; Battle Standard
Shrieking Blade [10.0]
Dragonhelm [10.0]
20 Chaos Warriors of Nurgle @ 428.0 Pts
Musician
Blasted Standard [40.0]
20 Chaos Warriors of Khorne @ 388.0 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Option Qualifier; Halberd; Chaos Armour; Shield;
Standard; Musician
13 Chosen of Nurgle @ 400.0 Pts
Musician
Banner of Rage [35.0]
1 Champion @ [25.0] Pts
Favour of the Gods [5.0]
1 Hellcannon @ 205.0 Pts
Models in Army: 68
Total Army Cost: 2391.0
a ja zamieszczę swoją rozpe na 2500 na domówkę jutro. Jakaś konstruktywna krytyka mile widziana (nie, nie zmienie mounta spod lorda).
Lord of tzeentch
Talizman of Preservation
Sword of swift slaying
enchanted shield
The other trickster's shard (model in b2b with barere must re-roll successful ward saves)
Steam of corruption
Manticore!!!
Chaos sorcerer
Favour
spell familiar
lvl2 lore of fire
charmed shield
3 oko tzeentcha
barded chaos steed
BSB tzeentcha
Helm of many eyes
necrotic phylapthery
in 10
barded chaos steed
Hero of tzeentch
Bitting blade
dragonhelm
dawnstone
bloodcurdling roar
disc
Chaos warriors of khorne x25 halabardy, shieldy, muzyk, sztandar
2x fast slaanesha flaile light armor shield
10 knightow tzeentcha muzyk
2x warshrine
gramy 2x2500 z losowym sojusznikiem z armii: woch, vampires, doch.
kilka zmian wprowadzilem, teraz powinno być lepiej.
Lord of tzeentch
Talizman of Preservation
Sword of swift slaying
enchanted shield
The other trickster's shard (model in b2b with barere must re-roll successful ward saves)
Steam of corruption
Manticore!!!
Chaos sorcerer
Favour
spell familiar
lvl2 lore of fire
charmed shield
3 oko tzeentcha
barded chaos steed
BSB tzeentcha
Helm of many eyes
necrotic phylapthery
in 10
barded chaos steed
Hero of tzeentch
Bitting blade
dragonhelm
dawnstone
bloodcurdling roar
disc
Chaos warriors of khorne x25 halabardy, shieldy, muzyk, sztandar
2x fast slaanesha flaile light armor shield
10 knightow tzeentcha muzyk
2x warshrine
gramy 2x2500 z losowym sojusznikiem z armii: woch, vampires, doch.
kilka zmian wprowadzilem, teraz powinno być lepiej.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2012, o 11:49 przez sYsek, łącznie zmieniany 1 raz.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Niema co zmieniać moim zdaniem rozpa fajna chyba nawet sam na takiej se pogram 

- rudobrody79
- Falubaz
na marudach konnych jak masz tarcze i LA to już nie są lekką jazdą
przemyśl to
dodatkowo dałbym kawie khorna, zawsze ten dodatkowy atak się opłaca
przemyśl to
dodatkowo dałbym kawie khorna, zawsze ten dodatkowy atak się opłaca
Chaos sorcerer Lord of Tzeentch
Infernal Puppet
Death's Head
Third eye of tzeentch
Krzyk
Talisman of preservation
Exalted Hero of Tzeentch
Dawn stone
Flail
Enchanted Shield
Sorcerer of Nurgle
Black tongue 2lvl
Warriors of Khorn
Raptorous Standard
Great weapon
Pełny Comand group
3X rydwany khorna
2x5maruderzy konni slanesha lekka zbroja i flaile
37 maruderów Khorna z Dwurakami
Hellcanon
2x5 piesków
Proszę o komentowanie rozpiska jest na lige czyli uniwersalna
Infernal Puppet
Death's Head
Third eye of tzeentch
Krzyk
Talisman of preservation
Exalted Hero of Tzeentch
Dawn stone
Flail
Enchanted Shield
Sorcerer of Nurgle
Black tongue 2lvl
Warriors of Khorn
Raptorous Standard
Great weapon
Pełny Comand group
3X rydwany khorna
2x5maruderzy konni slanesha lekka zbroja i flaile
37 maruderów Khorna z Dwurakami
Hellcanon
2x5 piesków
Proszę o komentowanie rozpiska jest na lige czyli uniwersalna

Rozumiem, że hero Tzeentcha za BSB? Bo nie podane...
Napisz ilu masz Warków. =D
Co do uniwersalności - zamiast Rydwanów wsadziłbym knightów. Są o wiele bardziej uniwersalni. =)
Napisz ilu masz Warków. =D
Co do uniwersalności - zamiast Rydwanów wsadziłbym knightów. Są o wiele bardziej uniwersalni. =)
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Nighci szybką mi spadli na turnieju 0 z metalu i 6 spadło i są drodzy 

Mają więcej Move'a, więcej ataków, łątwiej nimi manewrować. A że Lore of Metal nie jest często widziane, zwłaszcza na turniejach i ligach, to bym się nie przejmował.
Ale zagraj rydwanami i powiedz jak się sprawdzają, bo aż sam ciekawy jestem.
Ale zagraj rydwanami i powiedz jak się sprawdzają, bo aż sam ciekawy jestem.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Powiem na 100%, mam kolegę który po prostu musi wygrać nie przejmuje się klimatem tylko wygrywaniem poza tym wolał się zabezpieczyć przed takimi puszkinami jak woch i breta dlatego ma czarke 2 lvl z metalu:)