Warsztat Sieny (29.06.14 Generał / Kapitan Imperium )

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Re: Warsztat Sieny (09.02.12 Barbie jedzie na Bazyla)

Post autor: Kefas »

Przepiękny Papcio Ulryka :D Chcę takiego!!!

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

a gdzie barbie ma kusze? xbow musi byc! :p
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

barbie spoko, choć IMO włosy maja zbyt "cielisty" kolor i zlewają się z resztą. Nie masz jakiegoś sztucznego żółtego/złotego? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Jagal pisze:a gdzie barbie ma kusze? xbow musi byc! :p
Kusza jest schowana pod płaszczem, bo dżaga Barbie przyciąga męski wzrok swoim nieziemskim wyglądem, a nie zabawką.

Asassello pisze: barbie spoko, choć IMO włosy maja zbyt "cielisty" kolor i zlewają się z resztą. Nie masz jakiegoś sztucznego żółtego/złotego?:)
Dżaga Barbie to platynowa piękność, a nie jakaś wiejska złotowłosa dziewka :mrgreen:

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Chłopaki z Middenheim.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Kolorystycznie ok, ale mam parę uwag. Brązowe ciuchy za bardzo się świecą, kurtki bez rękawów mają ćwieki, aż się prosi o ich uwydatnienie, metaliki wyglądają dosyć płasko, ale niewiele ich widać, więc mogę się mylić, poza tym brązy można by trochę zróżnicować, mam wrażenie, że wszystkie elementy malowane były tymi samymi brązami...

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Ogólnie bardzo fajnie się prezentują, mam nadzieję że już niedługo będę mógł zobaczyć ich na żywo. Oprócz tego co przedmówca mówił, a raczej jako sposób rozwiązania tych problemów proponował bym po prostu pociągnięcie niektórych krawędzi dużo jaśniejszym kolorem. Wydaje mi się, że w ten sposób dodasz figurkom "głębi".

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Pierwsza trójeczka Demigryfów. Do wykonania pozostały uzdy, ale nie mam pomysłu na kolor. Czerwony, czy niebieski, a może inny?

Wyrzuciłem zdjęcia, bo były kiepskie (za ostre, słabe tło). Lepsze zdjęcia wrzuciłem kilka postów dalej :) Jedne robiłem sam, drugi profesjonalista, co widać.
Ostatnio zmieniony 14 sie 2012, o 10:29 przez Siena, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

O szlag, zmień tło tych zdjęć, bo jest okropne. W ogóle nie można skupić wzroku a modelach przez ten styropian. Coś jednolitego daj, szarą koszulkę czy coś...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Tło i ostrość niektórych fotek woła o pomstę do nieba. Trudną kolorystykę sobie wybrałeś. Złoto generalnie ciężko się robi, natomiast rozjaśnianie od ciemnego niebieskiego do błękitu też do łatwych nie należy. generalnie jest ok. Ale jeśli już decydujesz się na niewiele kolorów, to trzeba mocno z nimi pracować, żeby był efekt. Złoto przede wszystkim imho trzeba by porozjaśniać. Ciężko orzec, czy to, co widać na fotkach stanowi efekt rozjaśnień, czy tylko odbłyski padającego światła... Błękity natomiast w niektórych miejscach można by jeszcze też rozjaśnić białym... Zwierzaki natomiast wyglądają ok, jedynie dzioby bym porozjaśniał, bo wyglądają na jednowarstwowe...

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Robiłem zdjęcia na niebieskim tele i wyglądało jeszcze gorzej. Co do ostrości, to wydaje mi się, że zdjęcia są za ostre. W realu niebieski wygląda lepiej. Kolrystyka związana jest z tym, że zbieram armię z Middenheim/Middenland. Złoty wyszedł całkiem dobrze, jak zakupie mithrilsilver to pociągne delikatnie końce, wypukłości. Złoto robiłem w następujący sposób - thinbitz, shining gold, burnised gol, na to washe dewlan mud, gryphon sepia, poprawka burnished gold.
Niebieski wyciągany z regal blue + czarny do enchanted blue + biały. W realu wgląda dużo lepiej, nie jest tak jaskrawy.

Niestety, ale fotograf ze mnie jest marny.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Siena pisze:
Niestety, ale fotograf ze mnie jest marny.
nie bierz do głowy - mam to samo :mrgreen: :( :wink:

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

Dla mnie bomba, zwłaszcza że to na stół =D>
Obrazek

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Marynarz Storczyk »

Bardzo mi się podoba to malowanie, a co do uzd to ja bym na twoim miejscu użył ciemnego czerwonego np: ,,Mechrite red'' albo jak to tam się teraz nazywa.
El dinero no es nada, pero mucho dinero, eso ya es otra cosa.

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Zrobiłem nowe zdjęcia na innym tle, bez lampy, przy naturalnym świetle (słońce za chmurką). Moim zdaniem prezentują się lepiej. Niemniej w dalszym ciągu złoto wygląda na zdjęciach słabiej niż w realu (jakieś takie płaskie). Uzdy będę raczej robił czerwone aby przełamać niebieski.

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Muzyk ma złą głowe :D,chyba że to ma być symboliczny trębacz.

Co to to białe na środkowym demku (białe kreski przy czaszce)?

Brakuje mi takich finalnych, kreskowanych rozjaśnień na niebieskim, skórze potworków, złotym i piórach.

Przydałby sie Gryphonne Sephia na pazurach.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Jedyne co mi nie odpowiada to to że kolor proporczyków jest taki sam jak lanc... zlewa mi sie to ale to szczegół...

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Zmienione tło i prezntują się o niebo lepiej, co do malowania to super =D>
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dobrze wyglądają, jedynie dzioby się zlewają ze złotem...

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Dzięki za komentarze. Odnośnie zdjęć, to można by jeszcze poprawić balans bieli, bo nadal są trochę za ciemne. Muszę jeszcze popracować nad robieniem i obróbką zdjęć.

Jakiś dobry sposób na wyciągnięcie złotego koloru? (malowany od thin bitz, shining gold, burnished gold i washe gryphon sepia).

ODPOWIEDZ