Co kupic - czyli rozterki krótkobrodych
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Co kupic - czyli rozterki krótkobrodych
Czyli zamiast toporek mozna przyklejic jakis krasnoludzki sztandard? I mozna wtedy powiedziec ze mam BSB?
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
WE w swoim lorze tez mają popychaczkę z której można szarżować, choć jest ona dość upośledzona.panterq pisze: Kowadło, czyli jedyna w tej chwili popychaczka, która pozwala szarżować
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Można, aczkolwiek myślę że można tanim kosztem zrobić lepszego bsb niż z thane ze skull pasapalber pisze:Czyli zamiast toporek mozna przyklejic jakis krasnoludzki sztandard? I mozna wtedy powiedziec ze mam BSB?
Wisła Kraków.
- Stormtrooper
- "Nie jestem powergamerem"
możesz zrobić BSB z chorążego regimentu przyklejając mi oba wzory
pamiętam, że moim BSB był górnik z gamezona który miał przyklejony dodatkowo zwieńczenie sztandaru z regimentu (to z toporkami)
pamiętam, że moim BSB był górnik z gamezona który miał przyklejony dodatkowo zwieńczenie sztandaru z regimentu (to z toporkami)
podpis był nieregulaminowy
Przekonaliscie mnie do krasnali i bede ich zbieral jako 2 armie "kurdupli". ( posiadam ich wrogow skavenow.
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Przepraszam ze post nax postem ale mam pytanko: oplca sie kupic master enginer i czy mozna dodac go do pddzialu z dzialkiem?
w nowej edycji nie możesz dać Master Inzyniera do maszyny, ale może stać obok i dawać bonusy... o ile armacie nie bardzo o tyle katapulcie już bardziejFuxiorr pisze:Przepraszam ze post nax postem ale mam pytanko: oplca sie kupic master enginer i czy mozna dodac go do pddzialu z dzialkiem?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
jesli zas chodzilo ci o to, czy ten inzynier moze byc traktowany jako maly inzynier dokupywany do maszyny, to odpowiedz brzmi: tak mozesz tak zrobic.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Po dłuższych namysłach, zdecydowałem się na prowadzenie drugiej armii po moich HE. Wybrałem krasnoludy, bo mają to czego nie mają elfiki. Czyli dobrego strzelania i wytrzymałych regimentów .
Planuję zakupić narazie to:
- runesmitha
- tana
- 2 boxy wojowników po 65 zł od kolegi
- 2 katapulty za 77 zł z mantica
- 1 działo za 44 zł z mantica
- 1 box strzelców za 79 zł z areny
Czyli mam armię na 1000 pkt za niecałe 400 zł.
Teraz mam pytanie bo nie znam się zbyt bardzo. Co kupić żeby rozszerzyć armię na ~2000 pkt? Oczywiście, że kowadło ale co jeszcze?
Planuję zakupić narazie to:
- runesmitha
- tana
- 2 boxy wojowników po 65 zł od kolegi
- 2 katapulty za 77 zł z mantica
- 1 działo za 44 zł z mantica
- 1 box strzelców za 79 zł z areny
Czyli mam armię na 1000 pkt za niecałe 400 zł.
Teraz mam pytanie bo nie znam się zbyt bardzo. Co kupić żeby rozszerzyć armię na ~2000 pkt? Oczywiście, że kowadło ale co jeszcze?
EAT SLEEP CONQUER REPEAT
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Działo czy katapulty po takich cenach możesz spokojnie kupić z GW na rynku wtórnym. Mi tam się niezbyt podobają Manticowe figsy, ale to już kwestia gustu...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
organki, hammerersów i kolejne boxy warriorów żeby móc wystawiać ich jako longów/rangerów/ drugich warriorów.wertex pisze: Teraz mam pytanie bo nie znam się zbyt bardzo. Co kupić żeby rozszerzyć armię na ~2000 pkt? Oczywiście, że kowadło ale co jeszcze?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
lordów, więcej wojowników, katapulty ze dwie (1 to musssss), jakis klocek rangerow by sie przydal czyli warriorzy z dwurakami / kusznicy. Ale zacznij od czegos co dowodzi ;p. Than na bsbka, runelord na gienka przykladowo. Kowadlo gdzies tez mozna zmiescic. A najlepiej to wytnij kartoniki, graj proxami i sam zobaczysz czego ci brakuje.
Na początek polecam to
http://www.gandalf.com.pl/k/slownik-int ... -slowniki/
Możesz kupować zarówno krasnoludy z mantic games, jak i z games workshop. Różnią się ceną i wyglądem. Moim zdaniem te z GW są dużo ładniejsze. Niestety są też droższe. Musisz sam zdecydować - ładniejsze i droższe modele, czy tańsze i brzydsze (chyba, że podobają Ci się modele mantica. Wtedy wybór jest prosty ).
Na pewno przyda Ci się więcej wojowników. Będziesz potrzebował co najmniej 30, a może i więcej. Strzelców masz już dość dużo, choć przydaliby się też kusznicy. Zdecydowanie potrzebujesz też katapulty (albo nawet dwóch ) i organków. Jeśli chodzi o bohaterów, to proponowałbym na początek Runesmitha i Thana BSB. Pomyśl nad górnikami. Zrobili się bardzo modni. Niektórzy grają na dużych, trzydziestoosobowych klockach, inni wolą mniejsze oddziały Dodatkowo oddział jakiejś elitarnej piechoty. 30+ hammerersów/longbeardów i będziesz w domu To jest dobry trzon armii. Potem się trochę ograsz i zdecydujesz co zakupić dalej
http://www.gandalf.com.pl/k/slownik-int ... -slowniki/
Możesz kupować zarówno krasnoludy z mantic games, jak i z games workshop. Różnią się ceną i wyglądem. Moim zdaniem te z GW są dużo ładniejsze. Niestety są też droższe. Musisz sam zdecydować - ładniejsze i droższe modele, czy tańsze i brzydsze (chyba, że podobają Ci się modele mantica. Wtedy wybór jest prosty ).
Na pewno przyda Ci się więcej wojowników. Będziesz potrzebował co najmniej 30, a może i więcej. Strzelców masz już dość dużo, choć przydaliby się też kusznicy. Zdecydowanie potrzebujesz też katapulty (albo nawet dwóch ) i organków. Jeśli chodzi o bohaterów, to proponowałbym na początek Runesmitha i Thana BSB. Pomyśl nad górnikami. Zrobili się bardzo modni. Niektórzy grają na dużych, trzydziestoosobowych klockach, inni wolą mniejsze oddziały Dodatkowo oddział jakiejś elitarnej piechoty. 30+ hammerersów/longbeardów i będziesz w domu To jest dobry trzon armii. Potem się trochę ograsz i zdecydujesz co zakupić dalej
Czy wojownicy w Batalionie mają w zestawie maski?
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Hmmm. Mam już te Krasie ze startera to dokupię batalion, jeszcze jeden oddział strzelców, jedną katapultę, kowadło, BSB i powinno być dobrze?
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
ewentualnie jeszcze jedna katapa do tego i organy (chyba, że konwersje zrobisz z batalionu by mieć i organy i cannona)Matis pisze:Hmmm. Mam już te Krasie ze startera to dokupię batalion, jeszcze jeden oddział strzelców, jedną katapultę, kowadło, BSB i powinno być dobrze?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.