Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
Co wam się lepiej sprawdza Tusk czy Stonhorn?
Pozdro Cz.
Pozdro Cz.
Wszysztko zależy od stylu w jakim grasz 
Moim zdaniem oba są ok.

Moim zdaniem oba są ok.
Wisła Kraków.
Jest w ch^& 
Jak napór to stonehorn dla Ciebie będzie elegancki

Jak napór to stonehorn dla Ciebie będzie elegancki
Wisła Kraków.
witam, wracając po dłuższym rozbracie do battla, postanowiłem się wziąć za grubaski...
w związku z tym mam dwa noobowe pytania, które mi się cisną po lekturze kodeksiku:
1. czy po ogre charge mam impakty za wszystkie modele w oddziale? powiedzmy lecę 4 x 3 szeregi, to 12 impaktów (pomiajam rzut na szarżę, bo wiem
)wypłacam?
2. czy podstawą do siły za szereg jest 4? plus 1 za każdy kolejny ?
thx
w związku z tym mam dwa noobowe pytania, które mi się cisną po lekturze kodeksiku:
1. czy po ogre charge mam impakty za wszystkie modele w oddziale? powiedzmy lecę 4 x 3 szeregi, to 12 impaktów (pomiajam rzut na szarżę, bo wiem

2. czy podstawą do siły za szereg jest 4? plus 1 za każdy kolejny ?
thx

Witam wszystkich. Z WFB miałem już kiedyś styczność, ale nic się z tego nie zrodziło teraz jednak zaczynam przygoden na poważnie, wybór armii padł na Ogry
Jednak potrzebuje rad doświadczonych ludzi, za których Was uważam.
Udało mi się bardzo okazyjnie bo za 130 zł kupić 2 nowe boxy z Ironblasterem i tutaj mam pytanie jak radzicie mi to skleić czy zrobić 2 Ironblastery czy Ironblaster i Scraplauncher?
do tego posiadam Battalion Ogrów co powinienem do tego dokupić żeby moc zacząć grać na lokalnych turniejach?
Bardzo ale to bardzo podobaja mi się Maneaterzy, czy są oni jednostą "must be" czy ich zakup będzie czystko kolekcjonerski?
Z góry dzięki
Pozdrawiam

Z góry dzięki

Pozdrawiam
'Rise and rise again until lambs become lions.'
Tak na szybko:
1. Teraz w erze 'gramy na euro na wszystkich turniejach' jeden jest użyteczny, scraplauncher jest dużo mniej opłacalny (chyba nie widziałem jeszcze nikogo w nowej edycji, kto by tym grał na turnieju ;( )
2. Mournfangi, bohaterów możesz sobie skonwertować z tego co masz (slaughtermaster jako generał to teraz podstawa, do tego albo mały rzeźnik, albo firebelly no i musowo Bruiser BSB)
3. Na pewno mają wartość nie tylko kolekcjonerską. U mnie np są zawsze w rozpisce, sporo ludzi wymienia ich na kolejny wagon Mournfangów
1. Teraz w erze 'gramy na euro na wszystkich turniejach' jeden jest użyteczny, scraplauncher jest dużo mniej opłacalny (chyba nie widziałem jeszcze nikogo w nowej edycji, kto by tym grał na turnieju ;( )
2. Mournfangi, bohaterów możesz sobie skonwertować z tego co masz (slaughtermaster jako generał to teraz podstawa, do tego albo mały rzeźnik, albo firebelly no i musowo Bruiser BSB)

3. Na pewno mają wartość nie tylko kolekcjonerską. U mnie np są zawsze w rozpisce, sporo ludzi wymienia ich na kolejny wagon Mournfangów

"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
No to Scraplauncher'a skleje sobie tylko dla przyjemności dla oka
Ile Mournfangów byś doradzał kupić 6 czy iść np. w ilość 10 szt. ?
Super bardzo się ciesze od jutra zaczynam odkładać na Maneaterów i Bohaterów - nie przepadam za konwersjami, wole oryginale figurki lub modele alternatywne

Ile Mournfangów byś doradzał kupić 6 czy iść np. w ilość 10 szt. ?
Super bardzo się ciesze od jutra zaczynam odkładać na Maneaterów i Bohaterów - nie przepadam za konwersjami, wole oryginale figurki lub modele alternatywne

'Rise and rise again until lambs become lions.'