Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy
za żyrka i pozostałe pkt. 20 kuszoli z greatami
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Tomb Kings
-
- "Nie jestem powergamerem"
Wyszło coś takiego:
1 Master Engineer @ 90
Artillery master, extra crewman, entrenchment
Dwarf handgun
Runic armour: Rune of Stone [5], Rune of Furnace [5]
10 Thunderers @ 145
musician
20 Quarrellers @ 275
great weapon, crossbow, standard, musician
1 Grudge Thrower @ 130
Rune of Accuracy [25], Rune of Penetrating [25]
1 Grudge Thrower @ 135
Rune of Burning [5]
1 Cannon @ 125
Rune of Forging
7 Ironbreakers @ 97
musician
Zrezygnowałem z żyrokoptera, tak jak sugerowaliście, i wstawiłem 10 thunderersów z muzykiem oraz armatę, którą jednak wolę od organów ze względu na niezawodność. Zdaje sobie sprawę z tego jak dobrze sprawdzaja sie organy na tak małym pułapie punktowym, ale armata też zawsze znajdzie sobie dobry cel, a czasami bywa nieoceniona.
1 Master Engineer @ 90
Artillery master, extra crewman, entrenchment
Dwarf handgun
Runic armour: Rune of Stone [5], Rune of Furnace [5]
10 Thunderers @ 145
musician
20 Quarrellers @ 275
great weapon, crossbow, standard, musician
1 Grudge Thrower @ 130
1 Grudge Thrower @ 135
Rune of Burning [5]
1 Cannon @ 125
Rune of Forging
7 Ironbreakers @ 97
musician
Zrezygnowałem z żyrokoptera, tak jak sugerowaliście, i wstawiłem 10 thunderersów z muzykiem oraz armatę, którą jednak wolę od organów ze względu na niezawodność. Zdaje sobie sprawę z tego jak dobrze sprawdzaja sie organy na tak małym pułapie punktowym, ale armata też zawsze znajdzie sobie dobry cel, a czasami bywa nieoceniona.
rozpiska fajna choć mnie brakuje tu regimentu do cc! a 20stka kuszoli i 7ka ironsów to może być mało
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Tomb Kings
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Tomb Kings
-
Plan jest taki, żeby zaden solidny klocek CC nie dotarł do mojej linii w liczebności, której 20 kuszników nie będzie w stanie ogarnąc.
Bardziej będę sie obawiał magii, ale na te punkty antymagia nie ma sensu, i trzeba po prostu liczyć na to, ze krasnoludzkie +2 do dispela wystarczy do zatrzymania kluczowych zaklęć.
Bardziej będę sie obawiał magii, ale na te punkty antymagia nie ma sensu, i trzeba po prostu liczyć na to, ze krasnoludzkie +2 do dispela wystarczy do zatrzymania kluczowych zaklęć.
Hm magi to trzeba się bać w szczególności na małe pkt. ja gram na ludzi którzy lubią magów samobójcow(czyli odpalenie czaru w odpowienim momencie z max kości, czesto jest ifka i mag ginie, ale czar wchodzi, a jak nie ma ifki to znowu masz kosmos na kościach i ciężko zdispelować) dla tego zawsze biore Runesmitha z jednym albo dwoma dispellscrolami
Tomb Kings
Tomb Kings
-
...który i tak nie uchroni Cie przed IFkami, a kosztuje koło 130pkt, czyli 1/7 wartości armii, nic nie robi i do tego trzeba go niańczyć.
To jest niestety problem krasnali, że RS i RL w bitwie jedynie kryja sie po krzakach, bo ich znaczenie w walce jest praktycznie zerowe, a stanowią łatwy kąsek dla wroga. Mam nadzieje, że w nowej książce ich rola na polu bitwy się zmieni.
To jest niestety problem krasnali, że RS i RL w bitwie jedynie kryja sie po krzakach, bo ich znaczenie w walce jest praktycznie zerowe, a stanowią łatwy kąsek dla wroga. Mam nadzieje, że w nowej książce ich rola na polu bitwy się zmieni.
jeśli mnie pamięć nie myli to już od 6 lat zadaje sobie to pytanie :>panterq pisze:Każdy na tym podforum zadaje sobie to pytanie
nie to, żeby ten jest zły ale pewna odmiana będzie mile widziana
Z tego co usłyszałem dzisiaj, w najbliższym czasie ma wyjść WoCH i Dwarfy, ze wskazaniem na WoCH
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
- Irek_Dwarf
- Chuck Norris
Jak dla mnie to mogliby go tylko przedrukować na nowe, dopisać parę rzeczy, które będą działać w tej edycji i git
- Irek_Dwarf
- Chuck Norris
Większość gra na "kudłatej rozpie"
Zapuszkowany król; kowadło z kradziejką; BSB z przyciągajką w scoucie; dupny kloc warriorów, rangerów i hamców, mały unit hamców i minerów; 2 klopy i armata
Zapuszkowany król; kowadło z kradziejką; BSB z przyciągajką w scoucie; dupny kloc warriorów, rangerów i hamców, mały unit hamców i minerów; 2 klopy i armata
W temacie o ETC pojawiły się rozpiski kolegów z zagranicy. Czy tylko ja mam wrażenie, że są strasznie "miękkie", czy to po prostu kwestia dopasowania tych rozpisek pod konkretne armie?
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Pomimo faktu, że jest aż 21 teamów z krasiami, to z topowych teamów prawie nikt nie wystawia naszej armii, raptem Niemcy i Rosja. Być może stąd egzotyczne jak dla nas pomysły. Żeby nie szukać daleko - Belgia wystawia BSB bez GW i magicznej bronii, ale równocześnie daje GW runesmithowi. Jako wisienkę na torcie dodam, że ów runesmith ma spellbreakera (i warda 4+!), chociaż w armii jest już kowadło z balansem
Czechy też mają straconą kostkę (2x spellbreaker na kowadle). Ciekawe czy to taki nowy trend - ile Dispel Dice jestem w stanie zmarnotrawić konstruując armię pod ETC?
EDIT:
Na Bugmansie jest kompilacja krasnoludzkich armii na ETC, plus analiza. Tylko Bugman's coś nie chce teraz banglać.
Czechy też mają straconą kostkę (2x spellbreaker na kowadle). Ciekawe czy to taki nowy trend - ile Dispel Dice jestem w stanie zmarnotrawić konstruując armię pod ETC?
EDIT:
Na Bugmansie jest kompilacja krasnoludzkich armii na ETC, plus analiza. Tylko Bugman's coś nie chce teraz banglać.
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.