Drużynowe Mistrzostwa Polski - Gorzów nad Wartą 11-12.08.12

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Re: Drużynowe Mistrzostwa Polski - Gorzów nad Wartą 11-12.08

Post autor: Buszman »

swieta_barbara pisze: Zreszta nie wiem co za problem, przeciez zadnego zapisu w regulaminie odnosnie dopuszczania armii nie ma.
Pier... Hipolicie, a nawet nie chce Wam sie poczytac.
Wszystkie decyzje odnosnie regulaminu danego turnieju zaleza od organizatora.
uscislenia LS:
"1.2 Obowiązujące zasady
Na turniejach obowiązują wszystkie wydane przez Games Workshop podręczniki, erraty oraz uściślenia zasad (w formie FAQ lub Q&A) jeśli są one w sprzedaży w Polskich sklepach lub dostępne na Internecie od przynajmniej 7 dni. Polskie tłumaczenia podręczników są uznawane za tożsame z oryginałami, jednak w wypadku jakichkolwiek różnic w zasadach, wersje angielskie należy uważad za nadrzędne."

cos jednak jest napisane.

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Z regulaminu ligi:
IV. Turnieje klasy Master:
4.1
Turnieje te mogą mieć dowolne zasady, zaakceptowane przez Listę Ligową.
To więc jak jest?

edit:skoro LL się zgodziła na granie na zasady Euro, to chyba nowe demony w drafcie euro nie występują :roll:

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

niech sie wypowiedza eksperci.

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

lohost pisze:ludzie, ja musze zglaszac rozpiski anie czytac tej spychologii, wez ktorys organizator powiedz gramy na stare, albo gramy na nowe i po wszystkim! ile jeszcze bedzie sie to przedluzalo, serio nikt do was pretensji mial nie bedzie, i tak wszystkim nie dogodzisz.
spoko, wlasnie to ustalamy.

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Jak organizatorzy:

Po wysłuchaniu wielu głosów, ostateczna decyzja: nowe demony nie będą dopuszczone na DMP.

Ze względu na zamieszanie, przedłużamy zgłaszanie rosterów o jeden dzień (do 07.08 do 24:00).
(zasady na forum i stronie zostaną zaktualizowane po 16).

Przepraszamy za komplikacje, co złego to nie my :) :evil:

Prosiłbym członków LS o obadanie punktu "1.2 Obowiązujące zasady" - zmiana lub usunięcie punktu.
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

No i spokój. Tak ma być.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Szmajson pisze:Prosiłbym członków LS o obadanie punktu "1.2 Obowiązujące zasady" - zmiana lub usunięcie punktu.
LS nie jest organem wykonawczym. LS jest raczej w roli mentorów, którzy radzą jak grać, ale to od organizatorów i sędziów zależy czy chcą iść tą drogą, czy nie. Stosownie się do uściśleń nie oznacza, że należy zgadzać się na wszystko co jest w tym dokumencie zapisane. Dotyczy to zarówno organizatorów, jak i sędziów. ;)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Lidder pisze:Stosownie się do uściśleń nie oznacza, że należy zgadzać się na wszystko co jest w tym dokumencie zapisane. Dotyczy to zarówno organizatorów, jak i sędziów. ;)
No i gdzie jest właśnie taki punkt w regulaminie? Dokładnie te słowa albo coś w tym stylu? Przepraszam, nie znam zasad LL, LS (w toku dyskusji widziałem, że nie tylko ja...), ale mam wrażenie (nie chcę Cię obrazić), że odpowiedziałeś wymijająco na potrzeby chwili, do przyszłego roku ten temat utonie, a problem pozostanie. Ale jak widzisz ludzie tego tak nie odbierają :) I takie łopatologiczne wyłuszczenie podstaw jest potrzebne, żeby za rok sytuacja się nie powtórzyła. Sam wiesz, jako osoba doświadczona w organizacji, że "na gębę" to Ci nikt nie uwierzy. Można być w ekipie rządzącej, można sobie mówić, ale niech to także będzie zapisane jako punkt w regulaminie.

Nie ma napisane, że można.
Nie ma napisane, że nie można.

Dziura. A to tylko pozwala ludziom dowolnie interpretować zapisy i podpierać się tymi 7-dmioma dniami jako pewnikiem. A wystarczy dopisać ze 2 zdania, by rozwiać wątpliwości. Inaczej będziecie się ganiać i zrzucać na siebie odpowiedzialność. A tak wystarczyłoby podać odpowiedni zapis, który chroni wszystkich i uciąć dyskusję.

Oczywiście nie chcę Cię pouczać, ale dla mnie to jest takie właśnie oczywiste :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
CrazyChris
Wałkarz

Post autor: CrazyChris »

Hej,

odpadl nam jeden gracz, tak ze szukamy ochotnika - mamy emp, de, chd, boc.
bez obaw - nie gram w druzynie niemieckjej ;)
m

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

@Sławol

Jesteśmy dorośli, nie potrzebujemy się bawić w sejm i senat i tworzyć niepotrzebne dokumenty, wytyczne i prawa. Ludzie będą coraz bardziej upośledzeni jeśli będziesz chciał wszystko robić za nich. Bądź co gorsza będą czuć się zdegustowani tym, że ktoś im się wtrynia. Organizatorzy lokali i masterów, DMP w szczególności, wie jak taki turniej powinien się odbyć i dba o graczy. Bo to w interesie jego i klubu, który reprezentuje. Jeśli coś spartoli to inni nauczą się na jego błędach, a on sam zostanie zlinczowany mniej lub bardziej(mniejsza frekwencja, brak głosów na mastera itd.).
LS "pracuje" dobrowolnie. Też wolimy niektóre rzeczy robić za kogoś (ustalanie legalnych armii, wytyczne ich dopuszczenia czy zasady VLoS), aby organizatorom było łatwiej i aby było w miarę jednolicie.
Poniższe uściślenia przepisów do gry Warhammer Fantasy Battles mają jedynie charakter informacyjny, nie zastępują ani nie zmieniają zasad opublikowanych przez firmę Games Workshop. Należy jednak liczyć się z tym, że sędziowie na turniejach w Polsce będą się do nich stosować.
Nigdzie w regulaminie Ligi, nie ma obowiązku używania dokumentu LS, aby turniej był ważny. Tak samo w dokumencie LS, jest to pomoc i wytyczna, nie prawo. Można więc, jeśli ktoś chce, zorganizować turniej na starsze podręczniki i zagrać sobie w 7. edycję ;)

Jak sam widzisz, jeśli pojawi się jakiś problem to jest on tylko chwilowy. Chłopaki z RG zadecydowali i po sprawie. Wniosek z tej całej sytuacji wyciągam jeden - dajmy osobą wolną rękę. Tworzenie dodatkowych regulaminów jest niepotrzebne bo gracze wiedzą czego chcą, a organizator stara się im to dać.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Prosiłbym członków LS o obadanie punktu "1.2 Obowiązujące zasady" - zmiana lub usunięcie punktu.
Już żeście złamali te zasady. Zgodnie z uściśleniami nie gramy na żadne compscory :)
Czepiacie się, zamiast po prostu podjąć decyzję i wziąć za nią odpowiedzialność.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Panowie, zgadzam się z Wami w pełni, ale mi tylko chodziło o to, by to ludziom raz i porządnie uświadomić, bo widocznie mają LS za "mentora i głosiciela prawdy jedynej" i nie wiedzą, komu wierzyć w takich sytuacjach :) A że turniejem rządzi organizator, to wiemy i niech to do każdego dotrze w końcu. Jeśli to, co mówicie, powinno wystarczyć, to spoko.

Już znikam, do zobaczenia w Gorzowie, Miśki :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Sławol pisze:bo widocznie mają LS za "mentora i głosiciela prawdy jedynej"
Jakoś sobie z tym radzimy ;)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

ja mam pytanie, w zeszłym roku dostaliśmy za przewodnika niejakiego Mikołja lub cos podobnego. Czy mogę dostać namiar na tego człowieka? wisi mi skrzynkę wódki, więc podzielę sie gdy znajdziemy wspólnie ww. człowieka:)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

:mrgreen:
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

O co był zakład?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Dmtrij pisze:ja mam pytanie, w zeszłym roku dostaliśmy za przewodnika niejakiego Mikołja lub cos podobnego. Czy mogę dostać namiar na tego człowieka? wisi mi skrzynkę wódki, więc podzielę sie gdy znajdziemy wspólnie ww. człowieka:)
zaczep mnie o to 24 grudnia :)

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Jankiel pisze:Czepiacie się, zamiast po prostu podjąć decyzję i wziąć za nią odpowiedzialność.
przeciez juz to zrobilismy. po kiego wala dalej prujesz stary temat?
a jesli chodzi o podejmowanie decyzji i branie odpowiedzialnosci, to chyba nie jestes osoba, ktora powinna nam zwracac uwage w tej kwestii. :^o
widze, ze poki co plan "DMP 2013 na Slasku" staracie sie wypelniac jak najlepiej mozecie. gwarantuje Wam, ze nie w ten sposob powinno sie to robic. ciagle nieudolne proby dyskredytowania konkurencji dzialaja tylko na Wasza niekorzysc i staly sie juz wyjatkowo nudne. robcie tak dalej, a osiagniecie level PiSu :(

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Buszman pisze:Robcie tak dalej, a osiagniecie level PiSu :(
Busz... level polityki Pisu jest taki sam jak level PO, PSL, RP czy SLD. Dokładnie taki sam bez wyjątków - czyli dno. Nie wchodź do tematu o najfajniejszym turnieju w sezonie, do turnieju na który wiele graczy z całej polski czekają z polityką. To tylko tworzy kolejne flejmy, po co Wam to?
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

chodziło o wyniki Ligi Europy w poprzednim sezonie i awans wszystkich polskich drużyn do następnej rundy
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

ODPOWIEDZ