Przesyłka z USA

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Przesyłka z USA

Post autor: Gokish »

Witam :)

Zna ktoś jakiś inny sposób przesyłki czegoś z USA niż USPS? Nie bawi mnie zakupienie modeli za 3$ a zapłacenie za przesyłkę 23$ :/ albo ile zwykły list kosztuje z USPS międzynarodowy bo nie ogarniam ich tam systemu liczenia cen :)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Przesyłki aż tak drogie nie są wg cennika ale niestety sprzedawcy dorzucają coś od siebie (przynajmniej jeśli chodzi o ebay) dodatkowo często się zdarza, że jeżeli jest wysoka cena na przesyłce podana to na cle taką przesyłeczkę przechwytują, sprawdzają a adresat musi bulić za cło. Ja tak miałem niestety więc teraz kupuję tylko u jednego sprzedawcy, który zawsze podaje coś w granicach 5$ na przesyłce nawet jeśli wartość w środku jest 10-20 razy większa. Raz też się spotkałem z fajnym gościem co napisał wartość 1$.

Ogólnie nie polecam kupowana z usa chyba, że nie ma kompletnie innego sposobu zdobycia tego czego się chce.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

No właśnie nie ma :( a nie bawi mnie te 23$ za przesyłkę płacić
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Gdyby jeszcze ten $ miał bardziej rozsądną cenę w złotówkach to jakoś by się to przełknęło - ach te 2,30zł za 1 dolca to były piękne czasy...
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Kupowanie w USA niczym się nie różni od ebayów europejskich. Ostatnio wręcz bardziej mi pasuje. Przesyłki przychodzą często szybciej niż z Anglii ( na jedną angielską czekam już drugi miesiąc), a ceny przesyłek są bardzo różne. Spotykałem już nawet przesyłki po 40 USD :!: , ale są też dosłownie po kilka USD...

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

smiejagreg pisze:Kupowanie w USA niczym się nie różni od ebayów europejskich. Ostatnio wręcz bardziej mi pasuje. Przesyłki przychodzą często szybciej niż z Anglii ( na jedną angielską czekam już drugi miesiąc), a ceny przesyłek są bardzo różne. Spotykałem już nawet przesyłki po 40 USD :!: , ale są też dosłownie po kilka USD...
No ale jakie to są te po kilka $$? Bo szukam na stronie USPS i nie widzę takich :(
Brettonia 23/1/13

ODPOWIEDZ