Slaine mac Roth- galeria

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
g0trrI
Wałkarz

Re: Slaine mac Roth- galeria

Post autor: g0trrI »

Górnicy urywają tylną część ciała(czyt. Dupę). Nie sądziłem, że te słabe modele można tak pięknie pomalować.
Aron_Banalny pisze:e, różnica koncepcji. może gówna i animozja vs. maksimum stabilności
paulinka17 pisze:Ja dziękuję. Aron, ale może Ty gówna i animozji?
Mój Blog

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Efekt rzeczywiście niezły jak na zwykły drybrush. IMO ogień powinien mieć chociaż minimalny odcień pomarańczowego, tutaj wygląda jakby światło ze starej jarzeniówki :P

Nawet tak lekko oświetlone modele powinny mieć widoczny lekki kolor brody, tak samo jak kilof ( przecież nie był drewniany cały :P). IMO wcześniej jakiś wash powinien być użyty etc.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Jagal pisze:Efekt rzeczywiście niezły jak na zwykły drybrush. IMO ogień powinien mieć chociaż minimalny odcień pomarańczowego, tutaj wygląda jakby światło ze starej jarzeniówki :P

Nawet tak lekko oświetlone modele powinny mieć widoczny lekki kolor brody, tak samo jak kilof ( przecież nie był drewniany cały :P). IMO wcześniej jakiś wash powinien być użyty etc.
+1

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Fotka lepsza niż malowanie, ale efekt i tak wyszedł super.
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim

Slaine Mac Roth
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Slaine Mac Roth »

Przerywnik w malowaniu orków mojej Małżonki:

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Bardzo fajnie pomalowany kusznik. Jedynie kolor skóry mi nie podchodzi zbytnio i nie przemawia do mnie cieniowanie szarym( na dłoniach). Generalnie bardzo mi się podoba =D> =D> =D> .

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

No widzisz, a do mnie przemawia - zajebisty skill.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nie przemawia do mnie dlatego, że wygląda jak poświata z OSLa, jakby metaliki się świeciły i rzucały taką poświatę. Ale może właśnie taki był zamiar...
Co do skilla - pełna zgoda, chciałbym tak umieć :mrgreen:

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Cudeńko =D> , szkoda że tylko jedna fotka.

Slaine Mac Roth

Trol dla mojej żony:

Obrazek

Awatar użytkownika
Andrut
Kontakt:

Post autor: Andrut »

Fajowe malowanie. Fajnie kontrastowo rzuca się w oczu łepetyna krasnala oraz elementy kości. świetnie zaznaczone mięśnie i udane skóra. Świetna robota =D>
Skaven: W/D/L 2/0/1

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Świetna robota. Bardzo fajny NMM na krasnalu. =D>

Troll bardzo przyjemny dla oka. Płynne przejścia, nie za słabe, nie za ostre. Porządna gra świateł. Do tego fajna podstawka. Doczepiłbym się do czegoś, ale nie mam do czego ;) GJ =D>

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

hm... pierwsze prace słabsze - ale widać ,że z każdą figurką idzie Ci coraz lepiej - troll świetny! Nie ma co gadać - masz ku temu dryg i ,że Cię to cieszy =D> =D> =D>
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Troll ekstra =D> - daj jeszcze dupę :wink:

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

pokaaaż duuupe!! :mrgreen:

super przejścia i przebarwienia. I blady kraś przy pasku :)
Obrazek

Slaine Mac Roth

Trochę zielonej myśli inżynieryjnej:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

Post autor: Marynarz Storczyk »

Bardzo ładne malowanie, sam ten rydwan jako figurka mi się nie podoba ale twój ma w sobie to coś, co robi go fajnym. Zapomniałeś usunąć nadlewkę z tego pejcza czy co to tam jest.
El dinero no es nada, pero mucho dinero, eso ya es otra cosa.

Slaine Mac Roth

Zgadza się, ale nie ukrywam, ze to tylko szybki table-top, i troche po macoszemu go potraktowałem :)

adm
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Post autor: adm »

Foty rydwany mogłyby być jaśniejsze ale generalnie mega mi się wszystko podoba. Udało ci się zbudować super klimatach malowaniem tych figurek.

InkubPendragon
Oszukista

Post autor: InkubPendragon »

Widać bardzo duży postęp w malowaniu, każda kolejna figurka jest coraz lepsza i są to bardzo duże skoki jakościowe.
Natomiast nie podoba mi się, i to bardzo, praktyka fotografowania na ciemnym tle, dodatkowo poddawania fot mocnej obrobce graficznej. To nie jest osobiscie przytyk do Slaine, choc oczywiscie jest to i u niego. To uwaga ogolna. Coraz czesciej, i to w galeriach naprawde dobrych malarzy, widac bardzo ciemne, zlewajace sie z figurka tla, popodciagane w programach graficznych kontrasty i podbite kolory.
Zwlaszcza ciemne tlo w praktyce uniemozliwia obejrzenie figurki na zdjeciu.
Rzecz jasna, to moje 0.02 PLN - ktos inny moze uwazac, ze to wlasnie jest zajebiste.
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

ODPOWIEDZ