Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
Mark of Khorne działa na model, czyli na konia i jeźdźca.
po prostuMARDUK pisze:Grolshek pisze:3xtakbuniek pisze:1.Czy mark of khorne działa na wierzchowce (w tym np. Juggernauta pod lordem z rzeczonym markiem)?
2.Czy lord na Juggerze i jego wierzchowiec, są liczeni jako jeden model i nie można zabić wierzchowca spod lorda, tak jak robi się to np. ze smokiem?
3.Czy Warshrine może maszerować?
Frenzy nie przenosi się na wierzchowce więc jak może działać mark Khornea na konie?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Akurat chyba Na Juggera nie działa w tym wypadku wykupujemy mark dla lorda a jego frenzy nie przenosi się na wierzchowca.
W knightach marudach (i chyba w rydwanach) działa gdyż mark wykupowany jest dla oddziału.
I tylko dlatego działa też na konie to samo sztandar z frenzy działa na cały oddział.
W knightach marudach (i chyba w rydwanach) działa gdyż mark wykupowany jest dla oddziału.
I tylko dlatego działa też na konie to samo sztandar z frenzy działa na cały oddział.
Mark Khorna daje modelowi Frenzy i tylko tyle. W booku głównym jest napisane, ze frenzy nie przenosi się na wierzchowce. Pomyliły się panom edycje lub po prostu na siłę chcecie wmówić coś co pojawiło się na chwilę w 7 edycji i zginęło w 8ce.Dmtrij pisze:po prostuMARDUK pisze:Grolshek pisze:
3xtak
Frenzy nie przenosi się na wierzchowce więc jak może działać mark Khornea na konie?
Ja mam za to inne pytanie. Otóż czy można dopakować breath weapona z demonicznych giftów warshrinem lub czarem poprzez plusiki do siły? Jak to by działało?
To już było przerabiane tysiąc razy, Mark Khorna działa na cały model, czyli również na wierzchowce, frenzy działa wyłącznie na jeźdźca... ile razy można to wałkować Mark Khorna to nie to samo co samo frenzy
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Troche dziwny pomysl bo model to Model a nie polowa modelu.
Patrzac na to zrowo rozsadkowo model to chyba wszystko od poziomu podstawki w gore . Oczywiscie mozemy sie czepiac takich detali jak ktos nie przyklei jezdzca do szkapy celem lepszego transportu moze miec 2 modeleEldritch pisze:Do dziś panowie z GW nie wpisali do RB co to jest model.
Ktoś mi to kiedyś tłumaczył i zrozumiałem to tak, że Mark of Khorne działa na Steedy, nawet te, które bierze się pod Lordów/Herosów.
Natomiast Na smoka już nie działa, bo jest to model wielowoundowy i losuje się w co pójdzie rana/przeciwnik wybiera co bije. Więc jest podział pomiędzy "model" herosa i smoka, pomimo tego, że stoją na tej samej podstawce.
Jeśli zrozumiałem to na opak to nie krzyczcie. =D
Natomiast Na smoka już nie działa, bo jest to model wielowoundowy i losuje się w co pójdzie rana/przeciwnik wybiera co bije. Więc jest podział pomiędzy "model" herosa i smoka, pomimo tego, że stoją na tej samej podstawce.
Jeśli zrozumiałem to na opak to nie krzyczcie. =D
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
- rudobrody79
- Falubaz
dokładnie TRZEBA DOSZKOLIĆ SĘDZIÓWKokesz pisze:FAQ ETC w Polsce raczej nie obowiązuje.
oni zawsze twierdzą że piętno działa tylko na jeźdźca lub po prostu mieć przy sobie wydrukowane FAQ
pandemonium na stole, przeciwnik rzuca czar. rzuca 2x5. czar wchodzi i jest miscast czy czar nie wchodzi? przyjmijmy ze casting value nie ma znaczenia i wynosi 1.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Czy czar wejdzie to zależy od tego, czy go zdispellujesz - jeśli tak to nie wejdzie. Pandemonium daje misscast, nie daje efektu 2x6, że czar musi wejść.
Potem, zależnie od tego czy wejdzie rozaptrujesz efekt czaru lub nie. Następnie tabelka na misscast i możliwość ingerencji puppetem (jeśli go masz ofc).
Potem, zależnie od tego czy wejdzie rozaptrujesz efekt czaru lub nie. Następnie tabelka na misscast i możliwość ingerencji puppetem (jeśli go masz ofc).
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
czyli przy rzucie 2x5 i braku reakcji na disspell czar wchodzi, nastepnie jest jego efekt a na koniec efekt misscasta, tak?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
Szczur22
Szczur22
- Pedrodilgur
- Chuck Norris
Czy można używać Trzeciego Oka a potem używać Skaveńskiej 13ki?
Salamander Leslau
Nie bo 13 przyzywa oddział
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM