Letnie Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Letnie Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012
D'oh.
Po ładnym starcie w strzelectwie reszta się na razie sypie - zwałowane Judo, teraz siatkówka. Standard Bearer Radwańska, jej daję trochę luzu, dziewczyna młoda jest i karierę ma jeszcze przed sobą.
Tak czy siak bardzo dobry mecz w siatę.
A Wy, co oglądacie? Co śledzicie?
pozdrawiam
Furion
Po ładnym starcie w strzelectwie reszta się na razie sypie - zwałowane Judo, teraz siatkówka. Standard Bearer Radwańska, jej daję trochę luzu, dziewczyna młoda jest i karierę ma jeszcze przed sobą.
Tak czy siak bardzo dobry mecz w siatę.
pozdrawiam
Furion
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Siata - to oczywiste. Przewalili z Bułgarami, ale może taki zimny prysznic na nich podziała ożywczo. Nie chciałbym, zeby to był koniec ich dobrej passy...
Póki co trzeba sobie jasno powiedziec, że jasnych punktów w naszej reprezentacji jest jak na lekarstwo. Siatkarze plażowi wczoraj dali dużo frajdy - cały czas mają szanse na wygranie grupy chyba...
Póki co trzeba sobie jasno powiedziec, że jasnych punktów w naszej reprezentacji jest jak na lekarstwo. Siatkarze plażowi wczoraj dali dużo frajdy - cały czas mają szanse na wygranie grupy chyba...
Furion pisze:
pozdrawiam
Furion
Póki nie ma czegoś sensownego (czyt. lekkoatletyka) to póki co emocjonuje się oglądając Gimnastykę Artystyczną kobiet ;P i czekam na pływanie synchroniczne kobiet
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Moim zdaniem Radwańska przegrała z bardzo prostego powodu - po zakończeniu igrzysk jedzie na wakacje (zasłużone imho), a wygranie olimpiady nie daje tak dużo pieniążków jak chociażby jej starty w tych różnych pucharach. Więc zakończenie olimpiady = szybsze wakacje.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
moze warto zainteresowac sie hokejem na trawie kobiet?
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,111296,12 ... zysk_.html
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
o kolejny fajny sportMorsereg pisze:moze warto zainteresowac sie hokejem na trawie kobiet?
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Ale ładnie te gimnastyczki tańczą. Szok. Amerykanki w klasyfikacji grupowej zasłużone zwycięstwo.
Chinki trochę obessały - Zwłaszcza w skoku.
Chinki trochę obessały - Zwłaszcza w skoku.
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
Fajny event chociaż w chinach było fajnie bo był fri tibet to chociaż jakoś można było oficjalnie to bojkotować teraz powodu nie ma...
To co mnie rozbawiło to komentarze po przegranej polaków w siate - Nic się nie stało.... może zmieńmy hymn narodowy na NIC SIĘ NIE STAŁO.
Tak na poważnie to zawiodłem się Radwańską, ale pani od strzelania to miła niespodzianka
To co mnie rozbawiło to komentarze po przegranej polaków w siate - Nic się nie stało.... może zmieńmy hymn narodowy na NIC SIĘ NIE STAŁO.
Tak na poważnie to zawiodłem się Radwańską, ale pani od strzelania to miła niespodzianka
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Co do Radwańskiej - taki jest tenis, przegrywający odpada. Dobry/słabszy dzień decyduje często o wszystkim. Nie sądzę, żeby Radwańskiej nie zależało na występie na Igrzyskach. No chyba, że nie czuje się dobrze i zależy jej na wyleczeniu do turniejów, wtedy to możliwe jest...
Czy gdzieś pokazują rozgrywki piłki nożnej mężczyzn?
Czy gdzieś pokazują rozgrywki piłki nożnej mężczyzn?
Mocno zawiodłem się na deblu Radwańskich. Nawet nie chodzi o wynik - w końcu z lepszymi zwykle się przegrywa, a Amerykanki ewidentnie były lepsze. Chodzi raczej o styl, czy też właściwie jego brak. Jak można po przegranym secie i prowadzeniu w drugim 5:2 tak sobie odpuścić? Jedna wygrana piłka z 13 kolejnych? Miałem wrażenie, że oglądam trening albo jakiś towarzyski meczyk o pietruszkę, a nie turniej olimpijski. Mam tylko nadzieję, że Radwańska nie popsuje za mocno miksta Matkowskiemu.
Witam,
Ja tak jeszcze słówko o siatkówce. Polska i Bułgaria mają z goła inne cele. Bułgaria chce dostać się do ćwierćfinału, co nawet przy braku Kazyskiego powinni uczynić bez problemu(Bratoyev okazał się lepszy niż Zhekov:):):):). Radostina nie traktuję jako osłabienie tego zespołu, (z taką paką jaką ma Trydent nawet małpa by wygrywała)
Natomiast Polacy chcą minimalnie osiągnąć pół finał, więc pewnie inaczej trenują aby ten szczyt nie przyszedł za szybko. Chociaż z drugiej strony, patrząc na fakt że Kurek ma już 6 asów to chyba on ma już szczyt. Ogólnie wszyscy faworyci (nawet Brazylia) mają teraz słabsze mecze. Rosja we wczorajszym meczu, ze 20 coś zepsutych zagrywek... Już taktyczny float Biereżki zrobił więcej krzywdy niż nie jeden mocny serwis.
Co do Tenisistek, od zawsze uważałem że Ula ma większy potencjał, i dalej się tego będę trzymał. Pewnie wynika to z tego że trenowały na mojej uczelni obie kiedy ja miałem zajęcia z Tenisa(ze 2 lata temu) i jakoś bardziej mi podpasowała ta młoda (chociaż samochód Aga ma lepszy:)
Ja tak jeszcze słówko o siatkówce. Polska i Bułgaria mają z goła inne cele. Bułgaria chce dostać się do ćwierćfinału, co nawet przy braku Kazyskiego powinni uczynić bez problemu(Bratoyev okazał się lepszy niż Zhekov:):):):). Radostina nie traktuję jako osłabienie tego zespołu, (z taką paką jaką ma Trydent nawet małpa by wygrywała)
Natomiast Polacy chcą minimalnie osiągnąć pół finał, więc pewnie inaczej trenują aby ten szczyt nie przyszedł za szybko. Chociaż z drugiej strony, patrząc na fakt że Kurek ma już 6 asów to chyba on ma już szczyt. Ogólnie wszyscy faworyci (nawet Brazylia) mają teraz słabsze mecze. Rosja we wczorajszym meczu, ze 20 coś zepsutych zagrywek... Już taktyczny float Biereżki zrobił więcej krzywdy niż nie jeden mocny serwis.
Co do Tenisistek, od zawsze uważałem że Ula ma większy potencjał, i dalej się tego będę trzymał. Pewnie wynika to z tego że trenowały na mojej uczelni obie kiedy ja miałem zajęcia z Tenisa(ze 2 lata temu) i jakoś bardziej mi podpasowała ta młoda (chociaż samochód Aga ma lepszy:)
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Na razie za największe dla nas wydarzenia uważam w kolejności występowania brąz dwójki naszych pań - z uwagi na okoliczności, w jakich zdobyły ten medal , a także złoto w kuli - obronić tytuł to sztuka nie lada. Świadczy to o wielkim sportowcu, który potrafi się przygotować i zaistnieć w najważniejszym starcie. Kiedyś tak startował Partyka, tylko stopień (stopnie) niżej....
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
Jestem kompletnie zawiedziony naszymi siatkarzami, poza meczem z Wlochami kompletny brak zaangazowania. Maja u mnie najwiekszy - obok hrabiny Radwanskiej dla ktorej Olimpiada to turniej 2giej kategorii (kasa chujowa trza szybko przegrac i leciec gdzie indziej dzieńgi zarabiac)
Ta, siatkarze, typowani do złotego medalu, wygrywali wszystko do IO. Sport to sport, forma pewnie przyszła za szybko. Ale ta cała otoczka, przekonanie o absolutnej zajebistości, kreowanie siatkówki sportem narodowym itp, a w odpowiedzi na pytania, czemu im nie poszło dostajemy tylko, żeby się od nich odczepić, bo to ich własna tragedia.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
wygrywają lepsi i im się medale należą. Siatkarze dostali w ucho i zdarza się i tym bardzo dobrym ale Rosja była w tym dniu lepsza.
Mi szkoda Dołęgi ,sądzę że istniała bardzo realna szansa na złoto.
Czwórka wioślarska też mogła zdobyć coś poważnego ale nie dali rady.
A Radwańskiej rakieta w tyłek. Zhańbiła swoim podejściem do igrzysk naszą reprezentację i zaszczyt bycia chorążym. Jak tak myśli to mogła nie przyjeżdżać w ogóle, inni sportowcy marzą o występie na igrzyskach.
Mi szkoda Dołęgi ,sądzę że istniała bardzo realna szansa na złoto.
Czwórka wioślarska też mogła zdobyć coś poważnego ale nie dali rady.
A Radwańskiej rakieta w tyłek. Zhańbiła swoim podejściem do igrzysk naszą reprezentację i zaszczyt bycia chorążym. Jak tak myśli to mogła nie przyjeżdżać w ogóle, inni sportowcy marzą o występie na igrzyskach.
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
+1 Murm dobrze prawi.
Imho IO to zaszczyt a jak patrze na przygotowanie czy podejscie polskich pseudo gwiazd to jadą tam od niechcenia.
Imho IO to zaszczyt a jak patrze na przygotowanie czy podejscie polskich pseudo gwiazd to jadą tam od niechcenia.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
z paroma rzeczami nie moge sie zgodzic:cahir pisze:Ta, siatkarze, typowani do złotego medalu, wygrywali wszystko do IO. Sport to sport, forma pewnie przyszła za szybko. Ale ta cała otoczka, przekonanie o absolutnej zajebistości, kreowanie siatkówki sportem narodowym itp, a w odpowiedzi na pytania, czemu im nie poszło dostajemy tylko, żeby się od nich odczepić, bo to ich własna tragedia.
- do zlota typowani byli amerykance,
- otoczke zajebistosci stworzyla prasa,
- siatka naprawde powinna byc polskim sportem narodowym a nie pilka nozna (sic!). tutaj przynajmniej chlopaki maja jakies sukcesy,
- nie wiem gdzie wyczytales takie ich wypowiedzi ale te ktore ja czytalem to siatkarze i trener mowili, ze przegrali bo byli gorsi, np:
'Nie wiem, co się stało, nie mieliśmy tego spokoju, tej samej pewności, co w Lidze Światowej.'
'Mieliśmy poważne problemy techniczne z odbiorem i serwisem - analizował Anastasi. - Nie graliśmy dobrze, jest mi przykro, także przed polskimi kibicami'
do tego presja, o ktorej wspominalem wczesniej, tez nie byla najlepszym wspomagaczem.
zgodzic sie zas moge ze stwierdzeniem: sport to sport. jak bylo widac, nigdy nie bedzie sie mialo 100% pewnosci, ze sie wygra.
tak samo jak w WFB
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie