Pare noobowskich pytań.

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

Zablokowany
Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Re: Pare noobowskich pytań.

Post autor: jawor »

Mniej więcej będzie ci potrzebne: 9 Irongutsów; 6 Bullych; ok. 5 Mournfagnów, lub więcej :D działo już masz, kotki; 5-6 maneatersów zrób ze zwykłych ogrów; no i bohaterów.

Tak samo jak ty niedawno wróciłem do WFB, mój start był beznadziejny. Nie miałem zapału, ale jak zobaczyłem nowe modele ogrów, to wiedziałem, że muszę je mieć :D

EDIT: Co do Mournfangów to najlepiej jak najwięcej :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Spyl drugi Ironblaster jeśli chcesz grac na Euro to i tak nigdy dwóch nie wystawisz. A za kase... KUP MUFANGI !

Pozdro Cz.
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

ThePozbud pisze: Super bardzo się ciesze od jutra zaczynam odkładać na Maneaterów i Bohaterów - nie przepadam za konwersjami, wole oryginale figurki lub modele alternatywne :)
To tak jak ja, ostatnio na masterze straciłem 1 punkt chyba z wysiwyg za to, że nie miałem w maneatersach sztandaru, tłumaczenia że nie ma takiego modelu nie pomogły ;p (chociaż w sumie jest sztandarowy w oddziale starych Golgfag Maneatersów, ale tych trzymam na półce :D )
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Czcibor pisze:Spyl drugi Ironblaster jeśli chcesz grac na Euro to i tak nigdy dwóch nie wystawisz. A za kase... KUP MUFANGI !

Pozdro Cz.
Euro przychodzi i odchodzi, za dwa tygodnie wszyscy będą grali na 2 ironblasterach, więc bez sensu sprzedawać.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

W sumie zgadzam się z Maciasem, no chyba, że zależy Ci na czasie i brakuje kaski na kolejne modele to sprzedaj ;) Na euro będziemy grać jeszcze przynajmniej 2 tygodnie ;p
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Oj tam oj tam, lepiej kupić "MUFANGI"!
Obrazek

Awatar użytkownika
ThePozbud
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: ThePozbud »

Dzięki Panowie za dotychczasowe rady, ale nie bójcie się szybko nie przestane pytać - tak już mam, że w każdej dziedzinie szukam Zewnętrznego Autorytetu :D

Powiedzcie mi tym razem czy Leadbelchers to grywalna jednostka? :)
I co myślicie o zakupie Thundertusk / Stonehorn? Bo starsznie podoba mi się ten model jak na standardy GW :)
'Rise and rise again until lambs become lions.'

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

ThePozbud pisze:Dzięki Panowie za dotychczasowe rady, ale nie bójcie się szybko nie przestane pytać - tak już mam, że w każdej dziedzinie szukam Zewnętrznego Autorytetu :D

Powiedzcie mi tym razem czy Leadbelchers to grywalna jednostka? :)
I co myślicie o zakupie Thundertusk / Stonehorn? Bo starsznie podoba mi się ten model jak na standardy GW :)
Nie rozumiem o co chodzi w "standardach GW" moim zdaniem model jest obłędny jak większość modeli GW, które trzymają wysoki poziom. Jedynym mankamentem tego modelu jest fakt że powoli przemienia świat Warhammera w High Fantasy, i tyle:)
Natomiast co do użyteczności, widuje się je na stołach, ma zatrzęsienie bitsów(części które zostają), i ogólnie moim zdaniem warto.

Co do zakupu większej ilości Morunfangów, to mogą być faktycznie dobre, ale trzeba dbać o to żeby to one szarżowały, i to najlepiej w coś co jest szerokie;)

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Post autor: jawor »

ThePozbud pisze:Powiedzcie mi tym razem czy Leadbelchers to grywalna jednostka? :)
Pewnie, w ostatniej grze, miałem sztandar z płonącymi(wiem, fail) na kawalerii, BSB na orzełku ich dopadł, wygrał, ale nie dogonił. Chciałem go zabić działem, niestety wyrzuciłem misfire no i powiedziałem: "kupa". Jakimś cudem została mi dwójka Leadbelchersów, strzelili, ileś tam trafili, zranili dwa razy, koleś ma Sv chyba na 2+ z przerzutem i WSv na 4+. Przeciwnik miał takie pechowe rzuty, że BSB padł.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bean_
Wałkarz

Post autor: Bean_ »

Ile wolfów jest w jednym packu i na jakich sa podstawkach?
"Popatrz, leci ptaszek
Może on w swej wolności,
poznał istotę miłości
Popatrz dalej, obsrał daszek
Widać gdy go coś dręczy,
to się chłopak z tym nie męczy"

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Nie wolfów tylko sabertusków, a jest aż 1.

Pozdro Cz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

W pudełku są dwa szablozębne, są na podstawkach kawaleryjskich ;)

Leadzi są grywalni, ale jest jeden warunek - tylko jako wsparcie, i nie ma co po nich oczekiwać cudów. Nienajgorzej odstrzeliwują śmietnik, z tym że są losowi..
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Chodziło mi że Sabartusk Pack (ten zapis w Rosterze) to 1 sabertusk.
Obrazek

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Nie mam przy sobie ab, czy muszę przerzucać czar rzucony na odział z Run Mawem, np. przy sytuacji gdy ktoś puszcza mi FB w kloc ironów a obok stoi piesek który w następnej turze odegnie uberklocprzeciwnika i ustawi mi gre?
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Na 2+ przeżucasz na kotka, pod warunkiem że czar ma na niego zasięg itp - nie ma wyjścia..
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Damn, nevertheless dzięki.
Obrazek

Awatar użytkownika
ThePozbud
Powergamer Rozpiskowy

Leży przedmną Battalion Ogrów. Sądząc po zawartości wyprasek jest tutaj mnóstwo "nadwyżek" części i teraz powiedzcie mi w jakiej konfiguracji to posklejać? Zasadniczo powinno być 6 Ogres, 6 Irongutsów i 4 Leadbelchersów - jednak myśle, że da się to złożyć w innej konfiguracji. Pytanie w jakiej? Czego więcej np. 8 Irongutsów, 4 Ogres i 4 Leadbelchersów? :)

Wiem, że zadaje totalnie laickie pytania, ale nie chce czegoś zje**ć przez niewiedze! :D

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

Ja na twoim miejscy zrobił bym tak:
6 szeregowych ironów (jeżeli tak sie da)
3 "ciałka" bym sobie zostawił na cg. która fajnie można zrobić z części od mourfangów a to na bank kupisz już niedługo :P

zostaje 7 ogrów z których robisz albo 2x3 zwykłych (z muzykami) albo 3 zwyklych i 3 LB (oczywiście z muzykami) a tego osatniego ogra oddzł bym komuś z tego forum... możesz np wybrać mnie :) A tak serio zrobił bym z niego jakiegoś herosa :)

Awatar użytkownika
konri
Wałkarz

Post autor: konri »

Ja z batalionu zrobiłem 7 zwykłych ironsów (w zestawie jest 8 dwóraków), jednego sztandarowego do nich, rzeźnika, oprawce, 6 byków ze sztandarem i ryczącym.
Poza tym raczej nie obejdzie się bez kupienia jeszcze jednego zwykłego boxa ogrów bo trzeba dorobić jeszcze przynajmniej muzyka do ironsów (tutaj dajesz fajny róg od kawalerii) i BSB.

Awatar użytkownika
ThePozbud
Powergamer Rozpiskowy

Na podstawie tego co się od Was dowiedziałem + poszperałem w temacie z rozpiskami postanowiłem złożyć takie coś:

8x Ironguts (z muzykiem, sztandarem)
3x Ogres (z muzykiem)
3x ogres (z muzykiem)
2x Leadbelcher

w takim razie kolejne pytanie :) w jakis sposób złożyć Ogres z dodatkową bronią czy z Ironfist? :) a może na magnesy neodymowe zrobic wymienną lewą ręke na to i na to? :)

Zablokowany