Boss na rydwanie
Moderator: Kołata
Boss na rydwanie
dobra
w zasadzie ostatnio zaczolem stosowac big bossa na rydwanie-do tego bsb
skladal ktos zestaw przedmiotow na takim typie?
potencjal dostrzegam...zagrozenia rowniez
ale w zasadzie na 2k dla mnie to jedyna opcja na posiadanie 2 rydwanow
ale wracajac do tematu
testowalem wersje guzlas brew+ 5+warda; biorac pod uwage ze w 4 bitwach na 6 mialem glupote jestem nieco zniesmaczony tym przedmiotem;wardy tez mi nie wychodza
dobra strona-chrzczenie dwurakiem
w zasadzie ostatnio zaczolem stosowac big bossa na rydwanie-do tego bsb
skladal ktos zestaw przedmiotow na takim typie?
potencjal dostrzegam...zagrozenia rowniez
ale w zasadzie na 2k dla mnie to jedyna opcja na posiadanie 2 rydwanow
ale wracajac do tematu
testowalem wersje guzlas brew+ 5+warda; biorac pod uwage ze w 4 bitwach na 6 mialem glupote jestem nieco zniesmaczony tym przedmiotem;wardy tez mi nie wychodza
dobra strona-chrzczenie dwurakiem
Guzzla na BSBku to nie jest dobry pomysł. IMO to przedmiot dla nieBSB, nad tym jednym modelelm chcialbym miec zawsze kontrole.
Ward na 5+ jest okej i ewentualnie jeszcze mozna dac jakis magiczna bron, zeby mial magiczne ataki. Bo +1 do sily to i tak z dwuraka wyciaga
Ward na 5+ jest okej i ewentualnie jeszcze mozna dac jakis magiczna bron, zeby mial magiczne ataki. Bo +1 do sily to i tak z dwuraka wyciaga
Najlepszy jest na golasa (HA+Shield).
Ewentualnie SoM i/lub Entchanted Shield (do pojedynkow, lub na wypadek, gdy spadnie z rydwanu - moze miec wtedy Sv na 2+).
Ale i tak najlepszy jest na golasa.
Nie warto za tego kolesia przeplacac.
Ewentualnie SoM i/lub Entchanted Shield (do pojedynkow, lub na wypadek, gdy spadnie z rydwanu - moze miec wtedy Sv na 2+).
Ale i tak najlepszy jest na golasa.
Nie warto za tego kolesia przeplacac.
pic polega na tym ze ja daje na rydwan BSB
chyba racja...trzeba pomyslec ekonomicznie-> dostanie war banner
pomijam kwestie ze na dzien dzisiejszy grywam warbossem z martogiem,entch.sh,effigy,butami i swiniakiem...
wtedy niewiele rzeczy w WFB trafia go na 4+
narazie ma na koncie-> przyjecie szarzy drzewca,smokaWE+driad(wszystko na front boyzow)-smok sie zlamal...a reszte ten lord metodycznie wyrznol
treemenow zabl juz calkiem sporo
chyba racja...trzeba pomyslec ekonomicznie-> dostanie war banner
IMO sie nie sprawdzi taka kombinacja...brutalnie zleja mu rydwanblack , mortog i -1 do hita ma ws 7 i siłe 5 trafiany jest na 5+ lub 6+ nawet przez lordów za wyjątkiem chaosowego i wampirów.
pomijam kwestie ze na dzien dzisiejszy grywam warbossem z martogiem,entch.sh,effigy,butami i swiniakiem...
wtedy niewiele rzeczy w WFB trafia go na 4+
narazie ma na koncie-> przyjecie szarzy drzewca,smokaWE+driad(wszystko na front boyzow)-smok sie zlamal...a reszte ten lord metodycznie wyrznol
treemenow zabl juz calkiem sporo
IMO najlepszy jest z samym martogsem. Dość tanio wychodzi a:
1. ma magiczne ataki
2. wali po dobrej inicjatywie
3. ma w miarę dobrego sejwa w walce
4. ws7, dzięki czemu to co ma ws3 trafia po bossie i po dechach na 5+
Pozatym bym już nic nie dodawał, bo zajebiście drogo wychodzi.
Pozdr!
1. ma magiczne ataki
2. wali po dobrej inicjatywie
3. ma w miarę dobrego sejwa w walce
4. ws7, dzięki czemu to co ma ws3 trafia po bossie i po dechach na 5+
Pozatym bym już nic nie dodawał, bo zajebiście drogo wychodzi.
Pozdr!
slabsza piechota nieczesto kosztuje 219 pkt ;p
- swieta_barbara
- habydysz
Ja generalnie wystawiam tego goscia juz dosyc dlugo i nawet mni sie sprawdza - gdy ktos zapomni o tym, ze koles potrafi wyskoczyc zza gorki i wpieprzyc sie w blok klocka, to sam na lajcie wszystko prepycha. Wystawiam go za oszalamiajace 171 pts, czyli zwykly czarnuch z tarcza. Jak spadnie to zawsze jest dla niego miejsce w jakims regimencie, jak go zabija to tez sie nie przejmuje, bo prawie wszystkie oddzialy w mojej armii warte sa 150 - 160 pts (klocek orkow, trolle, ng, savage big uns). Spoko inwestycja, zwlaszcza ze jako alternatywe mam caddego (a wole sztandar z dodatkowymi kostkami dla bsb).