Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
Ogólnie z samego batalionu można zrobić 9Irongatów 6 zwykłych ogrów a tego 1 skonwertować na BSB.
To bez sensu, bo oddział jest wystawiany od 3+, więc lepiej zrób tak jak sugerował Ci MłodyThePozbud pisze:Na podstawie tego co się od Was dowiedziałem + poszperałem w temacie z rozpiskami postanowiłem złożyć takie coś:
2x Leadbelcher
Ja powiem tak: zrób takich jacy bardziej Ci się podobają, a ja sugerowałbym (jeżeli chcesz mieć dwie trójki) 3 z AHW, i 3 z Ironfistamiw jakis sposób złożyć Ogres z dodatkową bronią czy z Ironfist?
Tak jak pisali przedmówcy, jeżeli planujesz zakup mournów to będziesz miał fajne bitsy z których złożysz wypasiony CG do ironów
Wisła Kraków.
Niech tak więc będzie! z tym, że tego pojedyńczego narazie zostawie bo na BSB upatrzyłem sobie inny model!Młody! pisze:Ogólnie z samego batalionu można zrobić 9Irongatów 6 zwykłych ogrów a tego 1 skonwertować na BSB.
Tak też uczynie, dziękuje bardzo za rady - wszystkimSevi pisze: Ja powiem tak: zrób takich jacy bardziej Ci się podobają, a ja sugerowałbym (jeżeli chcesz mieć dwie trójki) 3 z AHW, i 3 z Ironfistami
'Rise and rise again until lambs become lions.'
ThePozbud pisze:Niech tak więc będzie! z tym, że tego pojedyńczego narazie zostawie bo na BSB upatrzyłem sobie inny model!Młody! pisze:Ogólnie z samego batalionu można zrobić 9Irongatów 6 zwykłych ogrów a tego 1 skonwertować na BSB.
Spoko w takim razie możesz spróbować skonwertować tego typa na butchera ja tak właśnie mam.
Nie, obsługa i maszyna to jeden model. W strzelaniu zawsze używasz T maszyny.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Stonehorn jest bardzo fajny do naporowego stylu gry, doskonale pasuje do mournfangów i ściąga na siebie ostrzał dział (mój w ostatniej bitwie z Imperium przeżył 6 kul), natomiast tusk pasuje do gry na ludożercach - stoi obok nich i szachuje swoim ASL i strzela razem z nimi
Dlatego na mirrora - imo lepszy stonehorn + mournfangi. Kto zaszarżuje wygrywa
Dlatego na mirrora - imo lepszy stonehorn + mournfangi. Kto zaszarżuje wygrywa
Wisła Kraków.