Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
tak dla ścisłości, to na zasady EURO, które teraz są najpopularniejsze na turniejach, Look Out Sir! działa
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
jeszcze niecałe dwa tygodnie i EURO będzie w odwrocieAfro pisze:zasady EURO, które teraz są najpopularniejsze na turniejach
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
pewnie na masterach i większości lokali euro nadal będzie obowiązywać
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
Mam pytanie, które troszke mnie nurtuje, mianowicie w Rulebooku jest napisane ze przy ruchach losowych (3d6 np.) nie można deklarować reakcji na szarże, zaś w naszym rulebooku od skavenów jest napisane ze odpowiedź na szarżę abomy deklaruje się w zwykły sposób. Więc zgodnie z zasadą ze army book jest ważniejszy od Rulebooka normalniem przeciwnik może odpowiadzieć na szarże Abomki ?
Na szarżę abomki nie można deklarować reakcji.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Abomka nie deklaruje szarży, jeśli w compulsory movement wskażesz kierunek i rzucisz tyle, żeby dojść do przeciwnika to to jest traktowane jako szarża. Normalne zasady random movement.
tylko pamietaj, ze ruszając się abomką musisz się dostawić w strefie szarży, tj. np. na przód oddziału. tak mi zasędziowano na dmp chociaż z tym się nie zgadzam zupełnie. Może jakieś wasze przemyślenia na ten temat, gdzie dostawiamy abomkę?
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
A co po pivocie zmieniłeś strefę w której byłeś?
mam dużo klan braci, slavów, 30 stormverminów ale nie wydaje mi się żeby to wystarczyło na krasie(gramy na 7ed 2v2 po 1.5k od osoby) ma ktoś jakąś radę może? dałem jeszcze 10 night runnerów na maszyny, i doomwheela
- Kontakt:
2 5 gutterów brass orb i dzwon załatwiają sprawę koncertowo