Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Re: Piłka nożna

Post autor: Gokish »

smiejagreg pisze:Sorki za post po poście. Tak się zastanawiam, które to dno naszej reprezentacji zostało tym razem osiągnięte. Gramy z zespołem z dolnej strefy stanów średnich ( o ile nie ze słabeuszem)

a i tak są przed nami w rankingu :P

@Dastor

a Juve zapraszało to nieee lepiej iść do ManU.... w tym momencie jestem ciekawy co tam Lewandowski będzie miał robić grzać ławę za dobre pieniądze?
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Gokish pisze:
smiejagreg pisze:Sorki za post po poście. Tak się zastanawiam, które to dno naszej reprezentacji zostało tym razem osiągnięte. Gramy z zespołem z dolnej strefy stanów średnich ( o ile nie ze słabeuszem)

a i tak są przed nami w rankingu :P

@Dastor

a Juve zapraszało to nieee lepiej iść do ManU.... w tym momencie jestem ciekawy co tam Lewandowski będzie miał robić grzać ławę za dobre pieniądze?
Lewandowski zostaje w BVB przynajmniej jeszcze rok. Kontrakt ma ważny jeszcze dwa lata. Tylko jego menago i nasi wspaniali dziennikarze uważają, że dzień bez informacji o kolejnym transferze lewego jest dniem straconym.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

True, z tym, że teraz miał bardzo dobry czas na transfer, bo pewnie drugi taki sezon mu już się nie zdarzy. Obym się mylił...

Edit: Obejrzałem sobie wczoraj z zainteresowaniem mecz Arsenalu z Sunderlandem. Wniosek: póki co nie ma zespołu :( . Trochę pojedynczych akcji, ale nie działa to nawet tak, jak w zeszłym sezonie. Widać, że Cazorla ma papiery na granie, zagrał kilka świetnych piłek. Jak wszedł Giroud, to coś zaczęło się dziać z przodu. Wprawdzie zmarnował świetną okazję do strzelenia gola, ale i tak zagrał lepiej przez 20 minut, niż bezbarwny kompletnie przez 70 min. Podolski, który potwierdza obawy, że nie nadaje się do ligi angielskiej. Walcott niewidoczny kompletnie. Strata Songa na rzecz Barcy póki co jest niepowetowana. W obronie nie najlepiej, delikatnie mówiąc. Póki co, najmniej pewnym obrońcą jest Mertesacker. Oprócz profesorskich interwencji zdarzają mu się kilka razy w meczu klopsy straszne. Trzeba mieć nadzieję, że chłopaki okrzepną, zgrają się ze sobą i będzie lepiej. Oby jednak nie było za późno po falstarcie, jak w zeszłym sezonie. Koleny sezon robią to samo: sprzedają swoje gwiazdy, a potem nie mogą się pozbierać po tych ubytkach :evil: ...

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

I juz sie zaczyna syf w PD - prawidlowy gol na 2:1 dla Valencii nieuznany, a przy stojacym Realu moglo tak zostac. W ogole dziwny mecz, Pepe, Iker i Ramos przytulili sie w powietrzu, Ramos dostal kopa w twarz w stylu tych, ktore sam zwykl serwowac czy Igla potrzebuje tylko 3 strzalow by zdobyc gola (w ciagu 5 sekund, ale zawsze ;D). Do tego hokejowy mecz Betisu i Athletic.

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Spokojnie, to początek sezonu. Sędziowanie wiemy jakie jest.
Niespodzianka to była w Liverpoolu. Arsenal zresztą też się nie popisał.

Coś mi się widzi, że to słaby sezon będzie. Barca sobie Songa sprawiła, MU kupili nie wiadomo po co RvP.

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Nic nie pisz o liverpoolu, prosze :( Ogladalem ten mecz, bolalo. Bardzo bolalo.
Dzis najbardziej mnie cieszy gol Villi. MVP to nie jest moje ulubione ustawienie, a dzisiejszy przeciwnik wyzwaniem nie byl zadnym, ale i tak... Villa! :D

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Vallarr pisze:I juz sie zaczyna syf w PD - prawidlowy gol na 2:1 dla Valencii nieuznany, a przy stojacym Realu moglo tak zostac...
Różnie na to można patrzeć - był odgwizdany rzut wolny i podanie do napastnika zostało wykonane z toczącej się piłki... Ale spalonego nie było. Valencia imho nie zasłużyła na wygraną, ale mimo to była jej bliska...
Barca z kolei trafiła na frajerów i wlepiła im piątkę.

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Vallarr pisze:I juz sie zaczyna syf w PD - prawidlowy gol na 2:1 dla Valencii nieuznany, a przy stojacym Realu moglo tak zostac. W ogole dziwny mecz, Pepe, Iker i Ramos przytulili sie w powietrzu, Ramos dostal kopa w twarz w stylu tych, ktore sam zwykl serwowac czy Igla potrzebuje tylko 3 strzalow by zdobyc gola (w ciagu 5 sekund, ale zawsze ;D). Do tego hokejowy mecz Betisu i Athletic.
wynik 1:1 na wyjeździe, z mistrzem jest i tak niesamowicie fajny :D , chyba też sprawiedliwy - biorąc pod uwagę pierwszą naporową połowę realu, wzajemne niemal-KO królewskiej obrony no i poprzeczkę ładną dla nich. Ten gol na 2:1, przeciw Realowi byłby zapewne ważniejszy akurat dla samego strzelca - Roberto Soldado. Autor pierwszego Jonas nic Królewskim ani selekcjonerowi swojej reprezentacji nie chciał udowadniać- ksywa El Detonator i fakt że w Brazylii był ulubionym graczem samego Pelego wystarczą. Dobrze zadziałał nowy trener, gdy Real rzucił siły z pomocy do ataku - Pellegrino wzmocnił pomoc kosztem ataku. Jeszcze tylko z drugim możnym klubem niedługo tak z 2:2 i byłoby miodzio. Bardzo pozytywny jest też "przyszłościowy" rezultat remisowy Levante z Atletico Madryt.
Bilbao bez dawnego trenera i kilku kluczowych graczy na boisku ale i tak wynik niespodzianka. Dobrze że Villa wrócił do gry, wielki piłkarz - szkoda tej kontuzji na euro, gdyby grał fajniej by ta ich droga do finału mogła wyglądać a Torres siedziałby na ławce jak Pokraka w piwnicy.
Cazorla się Kanonierom opłaci, mnie zaskoczył wynik Swansea - mają kilka ciekawych punktów, jeszcze być może Pablo Hernandeza z vcf dorwą.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Niet! Rybus bijot! :mrgreen:
http://mundialowo.blox.pl/2012/08/video ... atini.html

EDIT.
Który napisał, że w polskie lidze zarabia się kokosy? :mrgreen:
http://ofsajd.onet.pl/plotki/wyjatkowy- ... tykul.html
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

sam strzał z wolnego warty merola =D>
ale niech no tylko przegrają z jakimś Zenitem czy Spartakiem a Rybus sytuacji czy karniaka
nie strzeli - Ramzan Achmatowicz może dać mu prezenty które bardziej lubi rozdawać -
jakiś naszyjnik z granatów na drucie kolczastym albo ogłoszą ze smutkiem że nie wiedzą
gdzie jest Polak, szukają i oferują sporą nagrodę gdy ktoś znajdzie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Vallarr pisze:I juz sie zaczyna syf w PD - prawidlowy gol na 2:1 dla Valencii nieuznany, a przy stojacym Realu moglo tak zostac.
Nie inaczej w Anglii - sędziowie wydrukowali obrzydliwie zwycięstwo Chelsea z Reading - Torres strzelił gola na 3:2 z półmetrowego spalonegon 10 minut przed końcem meczu - nie do pomyślenia, żeby liniowy tego nie zauważył... Niebiescy zgarnęli niezasłużone 3 punkty...

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Syf w hiszpańskiej lidze, obrzydlistwo w angielskiej.
W Ekstraklasie bez przekrętów, a po niemieckiej TV, już zachwyca się nią też angielska telewizja:
http://www.trojmiasto.sport.pl/sport-tr ... torzy.html
Udana pierwsza kolejka.

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

Cieszy mnie postawa Polonii, po tych wszystkich jazdach z Wojciechowskim mam nadzieje ze beda stawiali w wiekszym stopniu na wychowankow a nie przeplacane "gwiazdy" jak w przypadku poprzedniego wlasciciela.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Superpuchar Hiszpanii: pierwsza połowa to wstyd dla Realu. Zaparkowany autobus, żadnych akcji ofensywnych, kibice Realu pewnie wściekli za taki styl gry. Do tego usilna pomoc sędziego - Albiol z Arbeloą powinni otrzymać czerwone kartki i byłoby po zabawie. Niestety - "przyzwyczajenia" sędziowskie z poprzedniego sezonu nadal aktualne...
W drugiej połowie mecz się otworzył i było fajne widowisko, choć poziom gry był imho słabszy. Więcej bałaganu w obu defensywach. Sędzia już niewiele mógł zrobić i Barca miała Królewskich na widelcu, ale Valdez zaczął swój popis i skończyło się 3:2. Ciekawy rewanż się szykuje. Zobaczymy, co Mou wymyśli, bo dzisiaj Real był słabszym zespołem. Widocznie jeszcze nie weszli na obroty...

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Wiem, ze to samo pisalem po pierwszym meczu z chelsea i nie ma co kusic losu, ale z wyniku nie jestem zadowolony, z gry - tak. Sprawa pucharu jest calkowicie otwarta patrzac na wynik, ale gdyby patrzec na sama gre to smialo 5:1 byc powinno. Co ciekawe Albiol zagral jak Pepe - czyli brutalnie i efektywnie, czyscil co trzeba i nie popelnial bledow, wiec akurat powrotu Pepe sie nie boje. Zapowiada sie ciekawy rewanz, w ktorym wszystko sie jeszcze moze zdarzyc, wiec nie bede narzekal ;] VeB!

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

wynik otwarty Hala Valdes! ;D
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Wylecieć z boiska do dla mnie powinien Alexis, naprawdę agresywny teatr prowadził. No ale mimo że styl Barcy od dawna nudzi, to zawsze jest ta jedna gwiazda, ikon wręcz, dzięki której można liczyc na pare nieszablonowych zagrań w meczach, dlatego właśnie - Robson +1 ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Młynek
Chuck Norris

Post autor: Młynek »

Hala Madrid

Strasznie dużo nerwów niepotrzebnie ale przynajmniej emocje do końca. Spokojnie mogło być 4:0

Jak zeszedł król wymuszania Sanchez wiedziałem ,że będzie dobrze..

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Coz, gratz dla Realu, pierwsze 45 min to dramat byl. Valdesem i Higuainem przeszlismy obok manity, ale no... dramat. Gz Real, VeB ;)

ODPOWIEDZ