lumpenliberałowie, łże elity , wykształciuchy, stojący gdzie

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

lumpenliberałowie, łże elity , wykształciuchy, stojący gdzie

Post autor: Murmandamus »

Jak się odnosicie do tych określeń premiera i jego kompani w stosunku do "nieprawomyślnych" czyli tych co są przeciwni im i ich koalicji.
Mnie słownictwo polityków PiS irytuje i nasuwa tylko historyczne skojarzenie wprost do PRL.Do tego obsesje na temat służb specjalnych i widzenie rękę tvn i GW(Gazety wyborczej) wszędzie gdzie tylko sięda widzieć. Niestety lud ich wybrał i trzeba się z nimi pomęczyć ale oby się to czkawką później nie odbijało. Może jestem tylko zgniłym liberałem ale nie dam poparcia takim władzom jakie teraz mamy. Zawsze raczej pro prawicowy ale moje przekonania oscylują wokół centrum raczej. Niemniej jednak Pis lewituje w stronę prawej ściany.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

gospodarczo napewno mocno w stronę lewej ściany...

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

do tej pory, powiem szczerze, że waliło mnie co PiS gada, chociaż zawsze byłem im przeciwny, ale jednak to co powiedział premier na spotkaniu 15 elcia radia maryja to przeszło wszelakie pojęcie! To jest dopiero chore, seksafera samoobrony przy tym szczerze wymięka

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave
Prawdę mówiąc co dawno nie mieliśmy tak popapranego rządu jak teraz mamy. Sld przynajmniej nie wmawiało ludziom że afera rywina to spisek opozycji i służb sepcjalnych. [/b]

Awatar użytkownika
Hjamlar
Pseudoklimaciarz

Post autor: Hjamlar »

Heh... Ja to na to wszystko patrzyłem od dłuższego czasu z rozbawieniem... Ale ostatnio zaczyna to wszystko działać człowiekowi na nerwy, a i boję się o to, że stajemy się pośmiewiskiem na świecie...
Ostatnio zmieniony 15 gru 2006, o 00:45 przez Hjamlar, łącznie zmieniany 1 raz.
Hjamlar a.k.a. Kula a.k.a. Zurvidol

"For Russ, For the... Tfffu! For Glory and the Witch King!"

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Prawdę mówiąc co dawno nie mieliśmy tak popapranego rządu jak teraz mamy.
uzylbym mocniejszych slow ale .............
Niech sie wezma za gospodarke ,bezrobocie itp. ,a nie szukaja wszedzie agentow ,ukladow ......
Zawsze raczej pro prawicowy ale moje przekonania oscylują wokół centrum raczej
brakuje nam na scenie politycznej stricte centrowej pratii ,szkoda .
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Jest to chyba pierwsza partia, która po dojściu do władzy tak bardzo stara się utrzymać swój elektorat, czyli nie stracić poparcia. Dlatego też używają tego typu słownictwa jak lumpenliberałowie, łże elity, wykształciuchy i inne. Ostatnio nawet sam Dorn powiedział w programie Tomasza Lisa, że mówią tak bo to przemawia do ich elektoratu. Teraz zapewne będą używać bardziej łagodnych słów w tv i w prasie (nie w Radiu Maryja, bo tam muszą tak pisać aby utrzymać ten elektorat) bo teraz zacznie się "walka" o elektorat centrowy, który w dużej mierze przygarnęła PO.
Oczywiście tego typu teksty mnie bardzo wkurzają, ale nic na to nie poradzę. Przyjdą wybory to się wypowiem i wsio. 8)

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

a wiecie? mam takie małe skojarzenie z czasu przemowienia Kaczyńskiego w stoczni gdańskiej gdy wspomniał ze oni stoją tam gdzie stalo Zomo w bierzącym roku. Mianowicie gdy tak się podniecał brakowalo tylko do pelnego obrazka zakrzyknięcia sieg heil(niech żyje zwycięstwo) i wyciągniecia salutu prawej reki do ludu jak pewien malarz pokojowy. Naprawde mi sie skojarzylo ze zaraz tak zrobi.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

To taki mały off-top :

"Wieczorem v-ce premier Lepper zmęczony dniem pracy przechodził obok pokoju Klubu Poselskiego Samoobrony. Do jego uszu doszły dźwięki głośnej muzyki dobiegającej za zamkniętych drzwi. Zdecydowanym ruchem otworzył je i wszedł do środka. Dobrą chwilę przyzwyczajał oczy do ciężkiej od dymu papierosowego atmosfery pokoju. Po chwili dostrzegł całą śmietankę swojej partii, wszędzie walały się puste butelki.
- Co to?! Pijaństwo w moim klubie na terenie sejmu!? Mało mamy jeszcze kłopotów?!
- A jest powód panie przewodniczący, jest powód - bełkotliwie odezwał się Filipek... - Koleżanka Lewandowska dostała okres."

A mnie to wystąpienie skojarzyło się z wystąpieniami Gomułki... "- Pomożecie. - Pomożemy"...

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Murmandamus pisze:Mianowicie gdy tak się podniecał brakowalo tylko do pelnego obrazka zakrzyknięcia sieg heil(niech żyje zwycięstwo) i wyciągniecia salutu prawej reki do ludu jak pewien malarz pokojowy. Naprawde mi sie skojarzylo ze zaraz tak zrobi.
Znaczy się "znaku zamawiania piwa" :wink:
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Hjamlar
Pseudoklimaciarz

Post autor: Hjamlar »

Heinrich_von_Tod pisze:To taki mały off-top :

"Wieczorem v-ce premier Lepper zmęczony dniem pracy przechodził obok pokoju Klubu Poselskiego Samoobrony. Do jego uszu doszły dźwięki głośnej muzyki dobiegającej za zamkniętych drzwi. Zdecydowanym ruchem otworzył je i wszedł do środka. Dobrą chwilę przyzwyczajał oczy do ciężkiej od dymu papierosowego atmosfery pokoju. Po chwili dostrzegł całą śmietankę swojej partii, wszędzie walały się puste butelki.
- Co to?! Pijaństwo w moim klubie na terenie sejmu!? Mało mamy jeszcze kłopotów?!
- A jest powód panie przewodniczący, jest powód - bełkotliwie odezwał się Filipek... - Koleżanka Lewandowska dostała okres."

A mnie to wystąpienie skojarzyło się z wystąpieniami Gomułki... "- Pomożecie. - Pomożemy"...
Dobre, dobre... Dolejcie mu piwa, bo dobrze gada! l :lol:
TomCio - to jest ogólnie przyjęty gest zamawiania czegokolwiek ;) Niedługo się dowiemy, że oni tak robią, bo ich korzenie ciągną się aż do czasów Republiki Rzymskiej, a potem Cesarstwa :D
Ostatnio zmieniony 15 gru 2006, o 00:45 przez Hjamlar, łącznie zmieniany 1 raz.
Hjamlar a.k.a. Kula a.k.a. Zurvidol

"For Russ, For the... Tfffu! For Glory and the Witch King!"

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

Mianowicie gdy tak się podniecał brakowalo tylko do pelnego obrazka zakrzyknięcia sieg heil(niech żyje zwycięstwo) i wyciągniecia salutu prawej reki do ludu jak pewien malarz pokojowy. Naprawde mi sie skojarzylo ze zaraz tak zrobi.

Znaczy się "znaku zamawiania piwa" Wink

Ja przepraszam bardzo!

Jaki znak zamawiania piwa?!

Toż to oznacza: "Już wystarczy (tego piwa)" :wink: :lol:
Bum...!

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Husiat pisze:Ja przepraszam bardzo!

Jaki znak zamawiania piwa?!

Toż to oznacza: "Już wystarczy (tego piwa)"
Ano taki
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=22826
Tylko Twaróg przyznał, że wstydzi się wyciągniętej w górę prawej ręki. Pozostali zareagowali jak poseł Sobczak, który miał pretensję do "Faktu", że o sprawie w ogóle napisał. W swej bezczelności twierdził, że "chłopcy pewnie zamawiali piwo".
Tej wersji trzymał się też jego kolega ze zdjęcia. "Zamawiałem piwko"
:lol: :lol:
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Pis nawet cyrograf z diablem by podpisalo aby tylko sie przy wladzy utrzymac .Smutne ale prawdziwe :(
Coolminiornot ---> LINK

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave
Jeszcze dwa lata temu kaczyński był całkiem spoko, ale po dojściu do władzy to mu całkiem odwaliło, wraz z klonem

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

TomCio:
W TVP1 jakieś dwa miesiące temu mim pokazywał co to mogło znaczyć :wink:
Zapamiętałem że to oznacza zmęczenie (opiera się o ściane), zamawianie piwa i pokazanie, że już wystarczy... :wink: :lol:
Bum...!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

szczurek pisze:Pis nawet cyrograf z diablem by podpisalo aby tylko sie przy wladzy utrzymac .Smutne ale prawdziwe :(
no co Ty :lol: :lol: :lol: zaraz by miał wjazd bojówy moherowej ;) ;)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

no co Ty zaraz by miał wjazd bojówy moherowej
eeee tam ,przeciez ojciec dyrektor to istny diabel wcielony ;) sam chyba na siebie nie bedzie nikogo wysylal:D :lol: :lol:
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

:lol: :lol: :Lol:

to teraz pomyslmy jak to ogłosić światu?? ;) ;)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

LUDZIE !!! LUDZISKA !!!!!!!! .......... :lol: :lol:
Lud wie ,choc udaje ,ze nie wiem :D:D
Coolminiornot ---> LINK

ODPOWIEDZ