To miło że nadal ze mną dyskutujesz na ten temat Ja wiem że masz rację.Durin pisze:Nie ma takie uscislenia Grolshek to ze Kudlaty tak sobie wymyslil o niczym nie swiadczy jeszcze.
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
IMHO najlepiej byloby pokazać chociażby kudłatemu dużego RB, w ktorym na końcu masz czarno na białym, że Helenka to Monster... (w tym podporządkowaniu unitów pod kategorie typu Infantry itp.) Z tym nie pogada, sory, ale w takim wypadku analogia do Skavenów mało działa, bo nawet fluffowo stoi, że to Demon.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Mnie bardziej chodzi o fakt, że ikona jest przeciwko "War Machines". Jeśli za taki uznamy Hellcannon, to nawet w walce wręcz (sic!) oddział ma warda. Zresztą to jest śmieszne postępowanie Ls, bo w jednej sytuacji uznaje Hellcannon jako maszynę, w innej z kolei jako demona. Niech się w końcu określą.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
w klocku stoi bohater z phylactery. Oddział dostaje doom and darkness i panike. na jakiej ld testuje? oddziału z -3 czy bohatera bazowa?
wydaje mnie sie ze ward dziala na strzal, nie dziala na combat. ale czekam na glos jakiegos ważniaka....
wydaje mnie sie ze ward dziala na strzal, nie dziala na combat. ale czekam na glos jakiegos ważniaka....
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Strzela jak katapulta ale nią nie jest icona nie działa bo hellcanon jest monsterem tak sobie ja to tłumacze i tak gram ale mogę się mylić
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
war machine weapons to nie to samo co war machine... i wydaje mi się że od tego jest ward z ikony
Szczur22
Szczur22
z tego co wiem, a mogę się mylić chodzi o balisty na stegadonach, jakieś tam demoniczne działa na monsterach, ironblastery itd od których ten ward jest, mimo że są to monstery z war machine weapons. tak to rozumiem, moja interpretacja może być mylna.
Szczur22
Szczur22
Tam było pytanie o ld i testy i doom&darkness, pojawiło sie to pytanie ostatnio jak bohater ma filakterium testujesz na niezmienionej
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
każda broń która korzysta z zasad opisanych w RB w dziale war machine?Eldritch pisze:OK, zdefiniuj zatem "war machine weapons".
balista na stegadonie strzela dokładnie jak balista war machine
arachnarokowa katapa jak stone thrower
soulgringer ma flame canon i katapę odpowiednio korzystają z tych zasad
może jest jakiś magic item łuk czy coś co strzela jak balista penetrując ranki
czy czar który robi bounce jak canon albo też penetruje ranki (tu nie jestem pewien, zależy odpisu czaru)
salamandry korzystają z flame canon'a chyba
szedłbym w tę stronę, jak coś ma napisane, że korzysta z zasad jakiejś maszyny albo shooting as XX to jest to war machine weapon to nie musi być maszyna bojowa jako troop type
jakby opis tego przedmiotu miał tylko "ward save against war machines", jasna sprawa o co chodzi, ale jest weapon, więc każda broń która korzysta z zasad opisanych w RB jest tu liczona, imo bezcelowy spór z sędziami byłby
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
popieram przedmówcę ale tak na marginesie to idź misha na forum zielonych albo trupków, tu panuje CHAOS!!!
Szczur22
Szczur22
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
nie wiem o co chodzi
ale jeśli chodzi o strzelanie z czegość z działu " war machine " to nie oznacza że ma zasadę war machine, czyli helcannon strzelając jak catapa nie jest war machiną ale jedynie korzysta z zasady przy " wystrzale ", innaczej z pity czy słońca by schodziła z automatu bo war machiny nie zdają testów I
jeśli chodzi o iron curse icon, to oddziały dostają warda bo gdy " strzelasz " to jesteś war maszyna
ale jeśli chodzi o strzelanie z czegość z działu " war machine " to nie oznacza że ma zasadę war machine, czyli helcannon strzelając jak catapa nie jest war machiną ale jedynie korzysta z zasady przy " wystrzale ", innaczej z pity czy słońca by schodziła z automatu bo war machiny nie zdają testów I
jeśli chodzi o iron curse icon, to oddziały dostają warda bo gdy " strzelasz " to jesteś war maszyna
niedługo nadejdzie nowy porządek chaosusYsek pisze:tu panuje CHAOS!!!
Czy z Head'a można stać i strzelać chodzi mi o tą broń do rzucania
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
co ty kombinujesz Akuś?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska