Khalida i jej inkantacja
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Khalida i jej inkantacja
Khalida z armii Tomb kings może rzucić raz na ture "Horekhah's incantation of righteous smiting" które nie może być dispellowane. Ale jaką tego wersje? Czy Tomb kingową i działa to na jej oddział lub na oddział 6 cale od niej czy jak liche priest i na oddzial do 12 cali od niej?
ale czyta ze zrozumieniem.... niekt nie implikuje, ze ona nie ma zasady undead jak inne tk (pamietaj, ze undead TK i undead VC sie roznia)
chidzilo o to czy jest kingiem czy liche priestem... i to dopiero w direwolfie zostalo wyjasnione

chidzilo o to czy jest kingiem czy liche priestem... i to dopiero w direwolfie zostalo wyjasnione
Skoro już się pojawił temat...
Jako King, Khalida może rzucać 2 inkantacje na 6' - dodatkowe ataki oraz popychaczkę. Jak traktować jej nierozpraszalną inkantacje?
Jako dodatkową? - 2 inkantacje Tomb Kinga + jej specjalna?
Jako innego rodzaju? - 2 inkantacje Tomb Kinga, w tym jedna z nich jest tą specjalną?
Jako King, Khalida może rzucać 2 inkantacje na 6' - dodatkowe ataki oraz popychaczkę. Jak traktować jej nierozpraszalną inkantacje?
Jako dodatkową? - 2 inkantacje Tomb Kinga + jej specjalna?
Jako innego rodzaju? - 2 inkantacje Tomb Kinga, w tym jedna z nich jest tą specjalną?
cos krecisz shino... toc wyraznie napisalem Tomb KING Undead... gdzie tu czytanie bez zrozumienia tekstu?Shino pisze:ale czyta ze zrozumieniem.... niekt nie implikuje, ze ona nie ma zasady undead jak inne tk (pamietaj, ze undead TK i undead VC sie roznia)![]()
a z jej tekstu wynika ze te inkantacje ciska tylko jeden raz na ture bo wchodzi automatycznie. niestety wg opisu nie ma zadnej dodatkowej inkantacji tylko jedna pewna i jedna inna...
czyli czym ona jest? curse dzialaj jak kinga a ma tylko jedna inkantacje? nigdzie nie napisali ze ma wiecej wiec jesli uwazacie ze nie podlega zasada Tomb Kinga to znaczy ze ciska tylko jedna wg swojego opisu?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Jest tomb kingiem ale nie dlatego, ze ma zasadebigpasiak pisze:czyli czym ona jest? curse dzialaj jak kinga a ma tylko jedna inkantacje? nigdzie nie napisali ze ma wiecej wiec jesli uwazacie ze nie podlega zasada Tomb Kinga to znaczy ze ciska tylko jedna wg swojego opisu?
"follows all the rules for being a Tomb King undead" ;]
to moglbys mi prosze powiedziec na jakiej podstawie to wnioskujesz? konkretny cytat prosilbym z AB ok? oczywiscie chodzi mi o zasady a nie fluff...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
ja tu nie jestem wiarygodna osoba chyba (bo mnie zaraz zezra na forum tk)
ale uwazam, ze khalida nie powinna miec kingowych inkantacji...
Jest liczona jako king w wybieraniu chariotow.
klatwe ma, embalmed ma, my will be done nie ma wiec imo sprawa prosta...
a i pasiak jak mozna to cytuj na nastepny raz dokladnie.. wiem ,ze nie zrobiles tego naumyslnie zeby wprowadzac w blad (takze siebie) ale mazasade:
follows the tomb kins undead a nie follows the tomb king undead
tomb kings to jakby nie patrzec nazwa armii wiec chodzilo o sprecyzowanie undeada...
to ze jest liczona jako king jest napisane w direwolfie... a niedlugo (--> jutro) i na border princes
ale uwazam, ze khalida nie powinna miec kingowych inkantacji...
Jest liczona jako king w wybieraniu chariotow.
klatwe ma, embalmed ma, my will be done nie ma wiec imo sprawa prosta...
a i pasiak jak mozna to cytuj na nastepny raz dokladnie.. wiem ,ze nie zrobiles tego naumyslnie zeby wprowadzac w blad (takze siebie) ale mazasade:
follows the tomb kins undead a nie follows the tomb king undead
tomb kings to jakby nie patrzec nazwa armii wiec chodzilo o sprecyzowanie undeada...
to ze jest liczona jako king jest napisane w direwolfie... a niedlugo (--> jutro) i na border princes

Na mój gust to ona rzuca inkantację i już. A w opisie inkantacji jest zasięg 12 cali. Ona nie ma zasady my will be done.
To, że dla kompozycji armii jest kingiem po części wynika z faktu, że queen= r.żenski od king, ale to takie "fluffowe pierdzenie" jak pewnie zaraz ktoś powie. Ale wynika to też przede wszystkim z oficjalnego FAQa GW, więc direwolfami nie ma się co podpierać.
To, że dla kompozycji armii jest kingiem po części wynika z faktu, że queen= r.żenski od king, ale to takie "fluffowe pierdzenie" jak pewnie zaraz ktoś powie. Ale wynika to też przede wszystkim z oficjalnego FAQa GW, więc direwolfami nie ma się co podpierać.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
czyli ma jedna inkantacje i juz. jesli ktos chce sie podpierac czyms oczywistym to poprosze zacytowac to tutaj 

Abandoned
Abandoned