Początki Modelarstwa

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Norbert342
Plankton

Początki Modelarstwa

Post autor: Norbert342 »

Witam chcial bym zaczac swoja przygode zmodelowaniem ale nie wiem jak do tego sie zabrac niby mam figurki lefow wysokiego rodu, ale zbytnio nie wiem jakich kolorow uzyc i chcial bym prosic o pomoc.:)

wenanty
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wenanty »

Zacznij od przejrzenia 44 stron galerii High Elfów - zobaczysz jak inni malują swoje, może olśni cię jak sam chcesz malować. Link tutaj: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=20&t=3534

PS. Przy okazji (to dobra rada a nie złośliwość): używaj polskich znaków diakrytycznych, znaków przestankowych, a "chciałbym" pisz razem. Dzięki temu twoje posty będą czytelniejsze.

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

najpierw wygooglaj sobie jakiś tutorial ich malowania. Wybierz który styl Ci się podoba.

Kup biały sprej GW, kilka odcieni szarości, błękitów, czerwień, biel , srebro i kilka washy, pędzelek GW standard brush lub jakiś artystyczny o rozmiarze 1-2 i jazda :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

JochnyWalker pisze:
Kup biały sprej GW
Naah ! czarny zdecydowanie lepszy.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Dla elfiątek? Tylko biały, z czarnym wyjdą strasznie ciemne.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Aseoks
Chuck Norris

Post autor: Aseoks »

ja maluję elfiki na czarnym :D

Awatar użytkownika
ThePozbud
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: ThePozbud »

Z tym że czarny podkład wybacza dużo błędów, które może początkujący popełnić :wink: ale z drugiej strony cahir ma racje:
cahir pisze:Dla elfiątek? Tylko biały, z czarnym wyjdą strasznie ciemne.
Ja bym poszedł na komprosim i użył szarego podkładu Army Painter'a :wink: Bardzo przyjemny w użyciu a HE nie będą na nim zbyt ciemne.
'Rise and rise again until lambs become lions.'

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Post autor: ZOO Art Studio »

A ja proponuję pogodzić obie wersje i malować na szarym. Aktualnie maluję właśnie elfy i szary sprawdza się naprawdę doskonale.

Ave
Niedźwiedź

ODPOWIEDZ